Παραγουάη: Απαγόρευση σε βιβλία που περιέχουν ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο στα δημόσια σχολεία

  •  
  •  

Παραγουάη: Απαγόρευση σε βιβλία που περιέχουν ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο στα δημόσια σχολείαΠαραγουάη: Απαγόρευση σε βιβλία που περιέχουν ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο στα δημόσια σχολεία
ΠΗΓΗ

Η Παραγουαη απαγορεύει καθε υλικό για τη «ιδεολογία του φύλου» στα δημόσια σχολεία
Ο όρος «ιδεολογία των φύλων», σύμφωνα με μια τοπική ομάδα υπεράσπισης, επινοήθηκε από τους συντηρητικούς για να δικαιολογήσει τη διάκριση κατά των γυναικών και των ομοφυλοφιλων.

Το Υπουργείο Παιδείας της Παραγουάης απαγόρευσε τα δημόσια σχολεία να χρησιμοποιούν ή να διαδίδουν υλικό σχετικά με την «ιδεολογία των φύλων», λένε οι επικριτές των κινήσεων που προωθούν τις διακρίσεις κατά των γυναικών και των ομοφυλοφιλων.

Σε συνέντευξη Τύπου τον Σεπτέμβριο, η υπουργός Παιδείας Enrique Riera δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις «παραδοσιακές αξίες» και την «παραδοσιακή οικογένεια», που αποτελείται από «πατέρα, μητέρα και παιδιά».
«Φυσικά σέβομαστε τις διαφορετικές επιλογές, αλλά δεν πρόκειται να τις βάλουμε στα δημόσια σχολεία μας», δήλωσε η Riera, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ABC.

Η Υπουργός, η οποία εξέδωσε επίσημα την απαγόρευση με ψηφισμα στις 10 Οκτωβριου αποκαλωντας ως προβληματικό το εντυπο υλικό που δήλωνε ότι «το φύλο είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα». Κάτω από πιέσεις από συντηρητικές ομάδες, η Κυρια Ριερα είπε σε ομιλία της στις 5 Οκτωβρίου ότι θα κάψει κάθε βιβλίο που εξαπλώνει «ιδεολογία του φύλου».

  •  
  •  
Grothia.gr - Menu