Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Συρία: Η μέγα-έκπληξη του Πούτιν

  •  
  •  
Συρία: Η μέγα-έκπληξη του ΠούτινΣυρία: Η μέγα-έκπληξη του Πούτιν

Συρία: Η μέγα-έκπληξη του Πούτιν

Ο πρόεδρος Πούτιν φέρεται να ετοιμάσει μια νέα έκπληξη για τους αντίπαλους του

Η ανάπτυξη των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στο Ιράν περιείχε ένα μήνυμα: στη Συρία, όλες οι στρατιωτικές επιλογές είναι δυνατές. Σε αντίποινα, η Ουάσιγκτον έπαιξε το «κουρδικό χαρτί» για να προκαλέσει μια ανάφλεξη στη Χασάκα, μια πόλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίκεντρο για μελλοντικές εξελίξεις. 

Σε απάντηση στην μέγα-έκπληξη που ήταν η απογείωση των Tu-22 και των ρωσικώνSukhoi από την ιρανική αεροπορική βάση του Nojeh, οι Ηνωμένες Πολιτείες έβγαλαν το κουρδικό χαρτί στην ανατολική Συρία.

Οι Κούρδοι προχώρησαν προς ανατολάς, παρότι μπορούσε να ήταν μια αιτία για επιδρομές της συριακής αεροπορίας εναντίον των θέσεων τους. Για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου, τα συριακά πολεμικά αεροπλάνα στόχευσαν κουρδικές θέσεις τηςAssayech. Αυτές οι επιδρομές προηγήθηκαν της εισβολής και της επακόλουθης κατοχής της πόλης της Τζεραμπλούς από τους Τούρκους στρατιωτικούς. Αυτή η εισβολή, η Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι οργανώθηκε με τον «αυστηρό στόχο της καταπολέμησης του Ντάες/ Daech και της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Ο δικτυακός τόπος του Λιβάνου Al-Nashra αναλύει όλες αυτές τις εξελίξεις και γράφει: «Ο πόλεμος στη Συρία παίρνει μια νέα τροπή με φόντο τις νέες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή. Τα πρώτα σημάδια αυτής της νέας κατάστασης εμφανίστηκαν στην Χασάκα.

Ορισμένες πληροφορίες ανάφερουν επίσης μια μυστική συμφωνία μεταξύ Ιράν / Τουρκίας / Συρίας κατά της προέλασης των Κούρδων, οι οποίοι φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.

Η ιστοσελίδα αναφέρεται στη συνέχεια στις πληροφορίες που δημοσιεύονται από τοDEBKAfile, πηγή κοντά στους κύκλους των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού: «Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, ο πόλεμος στη Συρία πρόκειται να εισέλθει σε νέα φάση. Είναι πολύ πιθανό ότι κινεζικά μαχητικά θα εμπλακούν σύντομα στις μάχες που λαμβάνουν χώρα στο Χαλέπι και γι ‘αυτό το λόγο, μια κινεζική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Δαμασκό». »

“Παρά την εκεχειρία που έγινε δεκτή από τους Ρώσους στη Χασάκα, οι κουρδικές στρατιωτικές μονάδες είχαν συγκεντρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα στο Καμισλί  και οι Τούρκοι ανέμεναν ότι οι Κούρδοι θα προχωρούσαν με κατεύθυνση  τη Τζαραμπλούς.

Η Al-Nashra στη συνέχεια αναφέρει τα λόγια ενός Αμερικανού απόστρατου στρατηγού που περιλαμβάνονται στις στήλες της  Washington Post και γράφει: «Διάφορες ρήτρες της μυστικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας προβλέπουν την αντιμετώπιση της απειλής της ανάδυσης ενός κουρδικού κράτους. Και εάν υλοποιηθούν αυτές οι ρήτρες, αυτό θα σήμαινε το τέλος των κουρδικών φεντεραλιστών ονείρων.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στο Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι γεμάτες με ανατροπές, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διατάξουν στους Κούρδους να μετακινήσουν το μέτωπο των μαχών της Τζαραμπλόυς στο βόρειο μέτωπο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv επιστρέψει, από τη πλευρά της, στην ανάλυσή της για το άνοιγμα της ιρανικής βάσης Πολεμικής Αεροπορίας στο Χαμαντάν στα ρωσικά μαχητικά και γράφει: πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί ένα σημείο χωρίς επιστροφή σε στρατηγικούς όρους, απόφαση σύμφωνα με την οποία το Ιράν, η Ρωσία και η Χεζμπολάχ σχεδιάζουν να τελειώσουν τη μάχη του Χαλεπίου πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη από μια κινεζική στρατιωτική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό μπορεί επίσης να εισέλθει στη νέα λογική που υπαγορεύει σήμερα τις μάχες στη Συρία. Οι περαιτέρω εξελίξεις στο μέτωπο των μαχών θα είναι ευρύτερες, και θα υπερβαίνουν την επαρχία του Χαλεπίου. Μπορεί τα κινεζικά μαχητικά να εμπλακούν για πρώτη φορά στη Συρία, γεγονός που θα δημιουργήσει πονοκέφαλο στο Ισραήλ.

Πριν από ένα χρόνο, ένα κινέζικο πολεμικό πλοίο φέρεται να είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Ταρτούς στη δυτική Συρία. Η πληροφορία παραμένει αβεβαίωτη, αλλά έχει τη σημασία της. Σύμφωνα με ορισμένους αξιωματικούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, είναι πολύ πιθανό ότι η Κίνα θα ξεκινήσει μια εκστρατεία βομβαρδισμού εναντίον των τρομοκρατών της al-Jaysh al-Islami al-Turkistani, ήτοι των τακφιριστών Τουρκμένων. Είναι μια πολιτοφυλακή που συγκεντρώνει περισσότερους από 3.000 Ουιγούρους, οι οποίοι πολεμούν κυρίως στο συριακό βορρά.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Ρωσία προσπαθεί να δώσει να καταλάβει ένα πράγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες: όλες οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

Και αν πιστέψουμε τη γαλλική εφημερίδα Πολίτης (Politis), ο Πούτιν ετοιμάζει μια νέα έκπληξη για τους αντιπάλους του της οποίας το βάρος δεν θα είναι μικρότερο από εκείνο των προηγούμενων:

Θα υπάρξει ίσως σε λίγο καιρό, μια συνάντηση Άσαντ-Ερντογάν στην Δαμασκό …

Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 30.8.2016

πηγή: http://www.presstv.ir/DetailFr/2016/08/27/481901/Syrie-la-megasurprise-de-Poutine

ΠΗΓΗ

  •  
  •  

engrafite-gia-enimerosis-stin-epifania-ergasias-sas2