Καταρρίφθηκε ισραηλινό F15 ενώ πετούσε πάνω από το Ν Λίβανο από το συριακό S 200

  •  
  •  

Καταρρίφθηκε ισραηλινό F15 ενώ πετούσε πάνω από το Ν Λίβανο από το συριακό S 200Καταρρίφθηκε ισραηλινό F15 ενώ πετούσε πάνω από το Ν Λίβανο από το συριακό S 200

ΠΗΓΗ

Πριν από λίγο ο WaelHussaini συνεργάτης του site RussiaInsider που εδρεύει στη Βυρητό και είναι συρολιβανέζος ανακοινώνει στο twitter ότι σήμερα για πρώτη φορά η συριακή αεράμυνα δέσμευσε ένα ισραηλινό στόχο που πετούσε πάνω από το Λίβανο και το κατέρριψε. Στις 11:10 το μεσημέρι το συριακό σύστημα S-200 εκτόξευσε πύραυλο κατά ενός από τα ισραηλινά μαχητικά κι αυτό άρχισε να χάνει ύψος..

Ο στόχος δηλ.το ισραηλινό μαχητικό χτυπήθηκε λίγα χιλιόμετρα από ακτή Σιδώνας , ενώ πηγές επιβεβαιώνουν ότι το ισραηλινό F-15 καταστράφηκε (αφότου δεσμεύθηκε από το σύστημα εκτόξευσης S-200 ).Ο WaelHussaini αναφέρει ότι πρόσκειται για 100% επιβεβαιωμένη είδηση.

Νωρίτερα το αραβόφωνο μέσο mayadenalakhbar 10.9.17 αναφέρει ότι αρκετές σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρουν ότι ένα ισραηλινό αεροπλάνο συνετρίβη στο Νότο αφότου στοχεύθηκε από συριακούς πυραύλους S-200.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο πύραυλος έπληξε το ισραηλινό αεροπλάνο αρκετά χιλιόμετρα από την παραλία και το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα.

  •  
  •