Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Η αντι-ρωσική υστερία στα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε ένα πραγματικό πόλεμο των ΗΠΑ με τη Ρωσία

  •  
  •  

Η αντι-ρωσική υστερία στα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε ένα πραγματικό πόλεμο των ΗΠΑ με τη ΡωσίαΗ αντι-ρωσική υστερία στα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε ένα πραγματικό πόλεμο των ΗΠΑ με τη Ρωσία
ΠΗΓΗ
Η Αντι-ρωσική υστερία επιταχύνθηκε όχι μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, αλλά τώρα – και σε κυβερνητικούς κύκλους, και οδηγεί σε μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, λέει ο αρθρογράφος του περιοδικού The Nation (του Έθνους) [1], ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας Stiven Cohen.

Αναλύοντας τη σημερινή κατάσταση, ο αναλυτής υπενθυμίζει την περίοδο του «μακαρθισμού», όταν ο γερουσιαστής Dzhozef Makkarthi και οι υποστηρικτές του παρενοχλούσαν τους ανθρώπους που πίστευαν ότι με κάποιο τρόπο ότι ήταν κομμουνιστές. Σήμερα στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με Cohen, κερδίζει έδαφος, «ο Νεομακαρθισμός», ο οποίος εκδηλώνεται με την παρεμπόδιση του φιλελεύθερου και προοδευτικού Ρεπουμπλικάνου Trump και άτομα από την ομάδα του.

Από τις αρχές του Μαρτίου στο συνέδριο υπάρχουν ακροάσεις σχετικά με τους
υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έτσι, ένας προς έναν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απαιτούν «να εκθέσουν» τους ανθρώπους που έχουν ή είχαν ποτέ επαφή με τη Ρωσία, λέει ο πολιτικός αναλυτής. Κάτω από «υποψίες» υπάρχουν επικριτές της Αμερικανικής πολιτικής για τη Μόσχα, καθώς επίσης και εκείνοι που είναι παντρεμένοι με Ρώσους και εκείνοι που απλά συχνά ήταν στη Ρωσία. Έτσι, μπορεί να υποπτεύονται χιλιάδες ανθρώπους για «αντι- Αμερικανισμό»: επιστήμονες, δημοσιογράφους, διπλωμάτες, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτιστικού χώρου, σημειώνει ο Cohen.

Smiley face

Πρόκειται για το γεγονός ότι ο νέος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikki Haley δηλώνει: «Εμείς ποτέ δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τη Ρωσία». Σύμφωνα με τον Cohen, η διατύπωση αυτή ακυρώνει τις δεκαετίες
των ρωσο-αμερικανικών συμφωνιών πάνω στον τομέα των εξοπλισμών.
Σε αυτό τον τομέα η υστερία και οι αντι-Ρωσικές δηλώσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.
Όταν το κάνουν αυτό, τα Αμερικανικά ΜΜΕ, όχι μόνο αναπαράγουν το μίσος και τις αντι-Ρωσικές δηλώσεις των πολιτικών, αλλά και ρίχνουν λάδι στη φωτιά, σημειώνει Cohen.

Μαζί με τις συζητήσεις στο Κογκρέσο με θέμα «την συνωμοσία του Trump και του Πούτιν» ξετυλίγονται μια σειρά από μέσα της επικρατούσας ενημέρωσης – μέσα εκτύπωσης από το The New York Times και την Washington Post την New Yorker και το Politico και τα τηλεοπτικά δίκτυα από το MSNBC και CNN μέχρι το NPR.

Για παράδειγμα, για το «δίδυμο»καθεστώς του Πούτιν – Trump στην NYT έγραψε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν. Ο ηγέτης του καναλιού MSNBC Reychel Meddou βγαίνει συνεχώς για να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του Trump του ίδιου και του προσωπικού του. Το ίδιο μπορεί να δει κανείς στις εκπομπές του CNN.

Το εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου της αμερικανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας New Yorker

Αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν καλούν στα προγράμματα τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να εκφράσουν την εναλλακτική άποψη. Τα λόγια για την «συνωμοσία» του Trump και του Πούτιν προφέρονται χωρίς την παροχή των πραγματικών περιστατικών – πολύ συχνά ακούγεται η λέξη «αξιολόγηση» που βασίζεται σε κερδοσκοπικά κίνητρα των σημείων της Μόσχας, επισημαίνει ο Cohen.

Το ίδιο ισχύει και για την ταινία του CNN για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λέει ο αναλυτής. Σε αυτό το έργο ερμηνεύονται «οι σκέψεις και τα κίνητρα,» του Ρώσου Προέδρου, και η ερμηνεία του αποτελέσματος είναι χειρότερη από ό, τι οι μπανάλ απλουστεύσεις. Οι κινηματογραφιστές παραλείπουν όλα τα σημαντικά στοιχεία – πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, διεθνή, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους Δημοκρατικούς να το χρησιμοποιήσουν ως μια εξήγηση για τη Ρωσία για «επίθεση κατά της Αμερικανικής δημοκρατίας.» Όσοι διαφωνούν με αυτές τις κατηγορίες εναντίον της Μόσχας κατηγορούνται για «φιλο-ρωσική θέση,» και αναγνωρίζονται ως «απολογητές του Πούτιν».

Ο Stiven Koen προβλέπει ότι ο Ψυχρός Πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Ρωσίας θα είναι πιο σκληρός και πιο επικίνδυνος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρέχουσες δράσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί μπορεί να οδηγήσουν στο γεγονός ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία – με την πυρηνική ενέργεια – θα είναι αναπόφευκτος , καταλήγει ο Cohen.

Smiley face
Smiley face
  •  
  •  

engrafite-gia-enimerosis-stin-epifania-ergasias-sas2

Grothia.gr - Menu