Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

«Αποσχιστές» Τέξας: «Ποια απόσχιση; Ποτέ δεν ενωθήκαμε με τις ΗΠΑ»

«Αποσχιστές» Τέξας: «Ποια απόσχιση; Ποτέ δεν ενωθήκαμε με τις ΗΠΑ»

«Αποσχιστές» Τέξας: «Ποια απόσχιση; Ποτέ δεν ενωθήκαμε με τις ΗΠΑ»«Αποσχιστές» Τέξας: «Ποια απόσχιση; Ποτέ δεν ενωθήκαμε με τις ΗΠΑ»
http://redskywarning.blogspot.gr/2015/04/blog-post_2.html
New York Times / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΧΙΟΥΣΤΟΝ – Η Δημοκρατία του Τέξας (The Republic of Texas)δεν μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση εθελοντών σε αυτό που ήταν κάποτε η Δημοκρατία του Τέξας ( 2 Μαρτίου 1836 – 19 Φεβρουαρίου 1846).

Οι μηνιαίες συνεδριάσεις της, ονομάζονται κοινές συνεδριάσεις κογκρέσου. Τα μέλη έκοψαν δικά τους ασημένια και χρυσά νομίσματα και φέρουν ταυτότητες που προειδοποιούν τους αστυνομικούς, ότι είναι οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι του έθνους του Τέξας. Ο αντιπρόεδρος της, ένας συνταξιούχος εργάτης τηλεφωνικής εταιρείας, απέστειλε επιστολή το 2011 στον κυβερνήτη της πολιτείας της Οκλαχόμα, πληροφορώντας την ότι αντιμετωπίζει κατηγορία διότι οι επαρχίες και τα εδάφη της πολιτείας «καταπατούν γεωγραφικά όρια» του έθνους του Τέξας.

«Αποσχιστές» Τέξας: «Ποια απόσχιση; Ποτέ δεν ενωθήκαμε με τις ΗΠΑ»
Αυτές οι επιστολές δεν έπεισαν τις αρχές για τη νέα πεποίθηση της ομάδας – ότι το Τέξας ποτέ δεν έγινε νόμιμα μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και παραμένει ένα ξεχωριστό έθνος. Ως αποτέλεσμα αυτής της πεποίθησης, η ομάδα ισχυρίζεται ότι έχει καθήκον να σχηματίσει κυβέρνηση, με μια κρατική υπηρεσία και με ένα δικαστικό σύστημα με εν μέρει επικεφαλής έναν χειροπράκτη από ένα προάστιο του Χιούστον, το Katy.

Τα μέλη της λένε ότι η κυβέρνησή τους δεν αποτελεί φάρσα, αλλά μια νόμιμη αρχή με εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία. Ξοδεύουν το χρόνο τους με συναντήσεις οκτώ ωρών στο Κογκρέσο τους όπου συζητούν προτεινόμενες νομοθεσίες. (Η επιστολή προς την πολιτεία της Οκλαχόμα αναφέρεται στο νομοσχέδιο Νο 1102 – 1201της Γερουσίας του Τέξας). Παρόλα αυτά, οι υπάλληλοι που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιστολές από την ομάδα συνήθως, «απλά την ρίχνουν στα σκουπίδια», αναγνώρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο 72χρονος JohnJarnecke.

Μέχρι τον περασμένο μήνα.

Η συνάντηση της ομάδας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στοBryan μόλις ξεκινούσε σε μια αίθουσα Βετεράνων Ξένων Πολέμων (V.F.W.) – σε κάθε γυναίκα από το ακροατήριο είχε δοθεί ένα τριαντάφυλλο – όταν αρκετοί τοπικοί, πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί υπάλληλοι επιβολής του νόμου εισήλθαν με ορμή μέσα στην αίθουσα. Κανείς δεν συνελήφθη κατά την επιδρομή, στην οποία συμμετείχαν πράκτορες του FBI, αλλά δεκάδες υποστηρικτές της ομάδας εξετάσθηκαν. Από κάποιους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ από άλλους ελήφθησαν κινητά τηλέφωνα και χαρτοφύλακες.

Οι αρχές αναφέρουν ότι η επιδρομή ήταν μέρος μιας έρευνας ύστερα από αρκετές επιστολές από η Δημοκρατία του Τέξας είχε αποστείλει σε έναν δικαστή και σε ένα δικηγόρο στο Kerrville του Τέξας. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έχουν δεσμούς με την ομάδα από τις εθνικιστικές τους πεποιθήσεις πέρασαν σε βίαια περιστατικά στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων μιας αντιπαράθεσης επτά ημερών με τις αρχές το 1997, που έληξε με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία ένα μέλος της ομάδας σκοτώθηκε. Οι ηγέτες της ομάδας, δήλωσαν ότι οι υπάλληλοι πίσω από την πρόσφατη επιδρομή αντέδρασαν υπερβολικά θέλοντας να κάνουν επίδειξη δύναμης και ότι οι επιστολές ήταν νόμιμες.

«Αποσχιστές» Τέξας: «Ποια απόσχιση; Ποτέ δεν ενωθήκαμε με τις ΗΠΑ»
Τα είδη επέστρεψαν στον κ Jarnecke μετά την επιδρομή του Φεβρουαρίου και εξακολουθούν να σημειώνονται με την ετικέτα “αποδείξεις”

Η Δημοκρατία είχε διατάξει τον δικαστή του Kerrville να εμφανιστεί στην αίθουσα του V.F.W. για ένα «δικαστήριο» που αφορούσε το ρόλο του στην κατάσχεση της οικίας ενός μέλους. Δύο επιστολές προς τον δικαστή τον διέταζαν να παρουσιάσει «αποδείξεις της εξουσίας του για την εκτέλεση των κατά την γνώμη του αρμοδιοτήτων του σε μια ξένη οντότητα» και τον προειδοποίησαν ότι αντίγραφα των επιστολών θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν στα Ηνωμένα Έθνη. Ο δικηγόρος έλαβε μια «κλήτευση».

«Αποσχιστές» Τέξας: «Ποια απόσχιση; Ποτέ δεν ενωθήκαμε με τις ΗΠΑ»
Μετά την επιδρομή, απαγορεύτηκε στην ομάδα να ξανασυναντηθούν στην αίθουσα V.F.W., έτσι ώστε η επόμενη σύνοδος του Κογκρέσου της Δημοκρατίας να πραγματοποιηθεί στοAce Buffet and Grill στο Waco.

«Ήρθαν λες και έψαχναν για τον Dillinger και την συμμορία του που κρύβονταν εκεί», δήλωσε ο Dave Kroupa, ο χειροπράκτης τηςKaty που υπέγραψε τις επιστολές προς τον δικαστή ως επικεφαλής του δικαστηρίου της Δημοκρατίας. “Οι κυρίες μας ήταν οπλισμένες με τριαντάφυλλα. Το πιο αλλόκοτο πράγμα που έχω ποτέ δει στα 59 χρόνια της ζωής μου ήταν αυτή η ανόητη επιδρομή”.


Φωτο: Ο Richard L. McLaren, ο πρώην αρχηγός της ομάδας, στο σπίτι του στο Fort Davis του Τέξας, το 1997. Βρίσκεται σε κρατική φυλακή μετά από καταδίκη για ομηρία.

Η διακοπή της συνεδρίασης βοήθησε την ομάδα να γνωρίσει δημοσιότητα και υποστήριξη. Έφερε επίσης στο φως την πολιτική εναλλακτική πραγματικότητα της Δημοκρατίας και τις ριζοσπαστικές και όχι και τόσο ριζοσπαστικές απόψεις των υποστηρικτών της. Κάποιοι είχαν βίαιες αντιπαραθέσεις με τις αρχές, και μερικοί είναι συνταξιούχοι που ενδιαφέρονται περισσότερο για τις μικρολεπτομέρειες του καθεστώτος του Τέξας ως πολιτείας από το 1836-45 παρά με την ανατροπή της κυβέρνησης.

“Είναι μια αβλαβής και χωρίς νόημα ενδιαφέρουσα ομάδα από γενικά ωραία μεγάλα παιδιά με πάρα πολύ χρόνια στην πλάτη τους,” δήλωσε ο Jerry Patterson, πρώην επίτροπος γης του Τέξας, ο οποίος υπενθύμισε ότι έλαβε επιστολές από την Δημοκρατία που του ζητά να εγκαταλείψει το αξίωμα. “Σίγουρα οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Ποτέ δεν προσπάθησαν να επιβάλουν τα αιτήματά τους πέρα από το να γράφουν διασκεδαστικά γράμματα”.


Ο σερίφης της κομητείας του Kerr, Rusty Hierholzer, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της επιδρομής και της εκτέλεσης του εντάλματος έρευνας τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι οι επιστολές φαίνεται να παραβιάζουν το νόμο της πολιτείας που απαγορεύει την παράδοση εγγράφων που προσομοιώνουν με κλήση ή άλλη δικαστική διαδικασία. Ο μεγάλος αριθμός των αξιωματικών, είπε, ήταν απαραίτητος λόγω της ιστορίας της ομάδας.

Το 1997, ο αρχηγός της ομάδας, Richard L. McLaren και οι υποστηρικτές του απήγαγαν ένα ζευγάρι στο Δυτικό Τέξας και τους κρατούσαν ομήρους και ακολούθησε μια επταήμερη αντιπαράθεση με τις αρχές. Ένα μέλος της ομάδας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά την μάχη. Ο McLaren παραδόθηκε και παραμένει στην φυλακή. Άλλα μέλη έχουν κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια για επίθεση, πλαστογραφία, η πλαστοπροσωπία αξιωματικού και απειλές για χρήση ενός όπλου μαζικής καταστροφής (!).

«Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτή την ομάδα, αλλά όταν κάνουν πράγματα που παραβιάζουν τους νόμους αυτής της πολιτείας, τότε θα πρέπει να αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο σερίφης Hierholzer.


«Υπάρχει το παρελθόν με την υπόθεση στο Ουάκο, με τον TimothyMcVeigh, μέρος αυτής της ιστορίας του «κυρίαρχου πολίτη»*, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίθεση του FBI το 1993 κατά της σέκτας του Κλάδου των Δαβιδιστών στο Waco του Τέξας (δες κιεδώ) και του τρομοκράτη που εκτελέστηκε για την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό στην πόλη της Οκλαχόμα το 1995. «Υπάρχουν φανατικοί και είναι οι φανατικοί αυτοί που με ανησυχούν». * (ως «κυρίαρχος πολίτης», αγγλ. “sovereign citizen”, σε αντίθεση με τον «ομοσπονδιακό πολίτη», είναι ο πολίτης ή το κίνημα πολιτών που υπακούει στο κοινό δίκαιο και αντιτίθεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και κυρίως διαμαρτύρεται για τους φόρους. Τα media τους θεωρούν «εξτρεμιστές» και το FBI αντιμετωπίζει ορισμένους ως «τρομοκράτες»).

Οι ηγέτες της Δημοκρατίας του Τέξας λένε ότι δεν έχουν κανένα δεσμό με τον McLaren, και μερικοί έχουν προφανώς ενταχθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς το κίνημα απόσχισης του Τέξας μεγαλώνει. Στις τοπικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων του περασμένου έτους, ένας αποσχιστής που άλλαξε το μεσαίο του όνομα για να αντικατοπτρίζει τον σκοπό του, ο Larry Secede(απόσχιση) Kilgore, έλαβε 19.055 ψήφους.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ Jarnecke, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση κατασκευής στο Fredericksburg, είπε ότι είναι ανακριβές να αποκαλούνται αποσχιστές τα μέλη. «Εμείς στη Δημοκρατία δεν χρειάζεται να αποσχιστούμε, γιατί ποτέ δεν εκχωρηθήκαμε σε αυτούς από την αρχή».

Η επιδρομή είχε ένα άλλο αποτέλεσμα: δημιούργησε περισσότερες επιστολές.

Ο Paul Robert Andrus, ο οποίος ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, κατέθεσε έγγραφα κατηγορώντας τον επικεφαλής ερευνητή του σερίφη για «ανομία κατά της ελευθερίας» και ζήτησε 3.000.000 δολάρια σε χρυσό.

Διάβασε:
Εθνοφύλακας διεκδικεί την ανεξαρτησία του Τέξας

ΗΠΑ: Πινακίδες για απόσχιση του Τέξας
ΗΠΑ: Διαδήλωση για την απόσχιση και την ανεξαρτησία τουΤέξας
Αυξάνουν τα αποσχιστικά κινήματα στις ΗΠΑ
Όλος ο κόσμος θέλει να αποσχιστεί στις ΗΠΑ! (πλήρης κατάλογος)

Σχετικά με τους “αυτονομιστές του Τέξας”, με συνέντευξη σερώσικη ιστοσελίδα του εκπροσώπου των αυτονομιστών,Nathan Smith, ο οποίος παραβρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας την Κυριακή 22 Μαρτίου, στο “International Russian Conservative Forum”. Ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν περίπου 150 μέλη ρωσικών και ευρωπαϊκών εθνικιστικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, στρατηγοί Ελευθέριος Συναδινός και Γεώργιος Επιτήδειος. Όπως δηλώνει ο Smith, επιτελάρχης του «Τεξανού Εθνικιστικού Κινήματος» (Texas Nationalist Movement), το Τέξας «δεν έχει κανένα λόγο να παραμείνει με το μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Εκτενές ντοκιμαντέρ του Russia Today (2013) για το κίνημα “Δημοκρατία του Τέξας”: