ΗΠΑ: Ο Εβραίος ολιγάρχης πίσω από την Χίλαρι Κλίντον


ΗΠΑ: Ο Εβραίος ολιγάρχης πίσω από την Χίλαρι Κλίντον

ΗΠΑ: Ο Εβραίος ολιγάρχης πίσω από την Χίλαρι ΚλίντονΗΠΑ: Ο Εβραίος ολιγάρχης πίσω από την Χίλαρι Κλίντον

Είναι γνωστό ότι η Χίλαρι Κλίντον θέλει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι επίσης, γνωστό ότι πίσω από πρόσωπα της πολιτικής των ΗΠΑ υπάρχουν πάντα οι γνωστοί χορηγοί και ολιγάρχες, που το ενδιαφέρον τους και η «ανησυχία» τους δεν αφορά πάντα τις ΗΠΑ. Το περίεργο είναι που το παρακάτω κείμενο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα ενός “mainstream” αμερικάνικου περιοδικού:

ΗΠΑ: Ο Εβραίος ολιγάρχης πίσω από την Χίλαρι Κλίντον

«Εβδομάδες αφότου η Χίλαρι Κλίντον έγινε υπουργός εξωτερικών του κράτους, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έφερε αντιρρήσεις για μια προτεινόμενη ρύθμιση παροχής συμβουλών που προσφέρονταν στον Μπιλ Κλίντον από τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσηςHaim Saban*, επικαλούμενο ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων. Παρ’ όλα αυτά, δημόσια αρχεία δείχνουν ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση του Σαμπάν έδωσε εκατομμύρια για το Ίδρυμα Κλίντον σε όλη την διάρκεια της θητείας της Χίλαρι Κλίντον.

ΗΠΑ: Ο Εβραίος ολιγάρχης πίσω από την Χίλαρι Κλίντον
Ο Σαμπάν, ένας δισεκατομμυριούχος που είναι πιο γνωστός για τη δημιουργία των Power Rangers, έχει διπλή υπηκοότητα – αμερικάνικη και ισραηλινή – και έχει υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό το Ισραήλ. «Η μεγαλύτερη ανησυχία του, λέει, είναι να προστατεύσει το Ισραήλ, με την ενίσχυση των σχέσεων του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών», σημειώνει ο The New Yorker το 2010 σε άρθρο του για τον Σαμπάν. Σε ένα συνέδριο στο Ισραήλ, αναφέρει το άρθρο, ο Σαμπάν είχε καθορίσει τρεις μεθόδους για τον επηρεασμό της αμερικανικής πολιτικής: «κάντε δωρεές σε πολιτικά κόμματα, δημιουργήστε δεξαμενές σκέψης, και ελέγξτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» …


Ωστόσο, μεταξύ του 2009 και του 2013, καθώς η Χίλαρι Κλίντον υπηρέτησε ως υπουργός εξωτερικών, η οργάνωση ‘FamilyFoundation’ του Σαμπάν κατέβαλε στο Ίδρυμα Κλίντον περισσότερα από 7.000.000 δολάρια, και είχαν αναφερθεί 30.500.000 δολάρια σε «επιχορηγήσεις και εισφορές που έχουν εγκριθεί για μελλοντική πληρωμή», σύμφωνα με αρχεία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που κατατέθηκαν με το Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία. Είναι ασαφές κατά πόσον υπήρξε κάποια επικάλυψη μεταξύ του ποσού των 7.000.000 δολαρίων που καταβλήθηκαν και των 30.500.000 που δεσμεύτηκαν για το Ίδρυμα Κλίντον σε αυτά τα χρόνια»…


* Ο δισεκατομμυριούχος Εβραίος Haim Saban, που γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1944, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, είναι ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης, επενδυτής και τηλεοπτικός και κινηματογραφικός παραγωγός. Κατατάσσεται από το Forbes ως ο 143ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική. Είναι επίσης – όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – και «φιλάνθρωπος». Μόνο που ο Σαμπάν, ξεκάθαρα δηλώνει ότι τα λεφτά του τα δίνει μόνο για την υποστήριξη εβραϊκών σκοπών και συμφερόντων. «Είμαι ένας τύπος που με ενδιαφέρει ένα θέμα, και το θέμα μου είναι το Ισραήλ», έχει πει.

Ο Saban έχει υπάρξει γενναιόδωρος και συνεπής χορηγός των Δημοκρατικών. «Συνήθιζα να είμαι αριστερός… αλλά σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, πάω προς τα δεξιά. Πολύ μακριά δεξιά…», έχει πει.

http://redskywarning.blogspot.co.ke/2015/05/blog-post_21.html