Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Το εβραϊκό λόμπι πολεμάει την υποψηφιότητα του Ron Paul για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων


Το εβραϊκό λόμπι πολεμάει την υποψηφιότητα του Ron Paul για την προεδρία των ΡεπουμπλικάνωνΤο εβραϊκό λόμπι πολεμάει την υποψηφιότητα του Ron Paul για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων

Το εβραϊκό λόμπι πολεμάει την υποψηφιότητα του Ron Paul για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ο Ρεπουμπλικανικός Εβραϊκός Συνασπισμός / Republican Jewish Coalition (σ.σ.: Μια εβραϊκή οργάνωση δηλαδή που υπάρχει μέσα στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ για να επηρεάζει τις διεργασίες μέσα στο κόμμα και να προωθεί τους Εβραίους στην εξουσία του) θα πραγματοποιήσει ένα φόρουμ για τους υποψήφιους προέδρους του κινήματος με συμμετέχοντες την Michele Bachmann, τον Herman Cain, τον Newt Gingrich, τον Jon Huntsman, τον Rick Perry, τον Mitt Romney, και τον Rick Santorum.

Στο φόρουμ δεν προσκλήθηκε ο τρίτος υποψήφιος σε δημοτικότητα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτή την περίοδο στο New Hampshire και δεύτερος σε δημοτικότητα για πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στην Αιόβα, ο Γερουσιαστής Ron Paul (Τέξας). Ο λόγος:

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Ο Paul δεν προσκλήθηκε να συμμετέχει στην συζήτηση που διοργάνωσε η εβραϊκή οργάνωση των ρεπουμπλικάνων, γιατί η οργάνωση – όπως έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν – «απορρίπτει τις ασύνετες για το ρεπουμπλικανικό κόμμα και ακραίες θέσεις του», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εβραϊκής οργάνωσης RJC, ο Matt Brooks.

«Βρίσκεται απλά πολύ μακριά από την γραμμή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και τους οργανισμού μας», είπε ο Brooks. Αν καλούσαμε τον Ρον Πόλ να συμμετάσχει θα ήταν «σα να καλούσαμε τον Barack Obama, να μιλήσει».

Ο Brooks έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την κριτική στον Ron Paul, τον προηγούμενο Μάϊο:

«Καθώς οι Αμερικανοί είναι δεσμευμένοι σε μια δυνατή και σφριγηλή εξωτερική πολιτική, είμαστε εξαιρετικά προβληματισμένοι για την προοπτική της προεδρικής εκστρατείας του Βουλευτή Ron Paul. Ενώ ο Paul σχεδιάζει να μας κυβερνήσει ως Ρεπουμπλικάνος, οι θέσεις του και το παρελθόν του τον τοποθετούν μακριά από την γραμμή των Ρεπουμπλικάνων…»

Ο Brooks είπε επίσης ότι ο Paul έχει την επικίνδυνη για τις ΗΠΑ θέση, ότι πρέπει να ακολουθήσουν σαν υπερδύναμη ουδέτερη στάση τόσο στο θέμα της προστασίας του Ισραήλ όσο και να μην εμπλέκονται σε πολέμους υπέρ του Ισραήλ.

Ποιες λοιπόν είναι αυτές οι «ακραίες απόψεις»; Στην Huffington Post, οDovid Efune, διευθυντής της Algemeiner Journal και του ΙδρύματοςGershon Jacobson, προσφέρει μια εξήγηση:

«Οι θέσεις του Πολ για το Ισραήλ έχουν σχεδόν ομοιόμορφα χλευαστεί. Παρόλο που ισχυρίζεται ότι είναι μη παρεμβατικός για το θέμα, έχει υιοθετήσει σημεία Αραβικής ρητορικής για το Ισραήλ, συγκρίνοντας τη Γάζα με «στρατόπεδο συγκέντρωσης». Το μάντρα του απομονωτισμού του μπορεί να απηχεί σε κάποιους συντηρητικούς, αλλά στον πραγματικό κόσμο η εφαρμογή του θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κενό εξουσίας που θα ήταν πιθανόν να καλυφθεί από υποστηρικτές των εχθρών του Ισραήλ».

Ο Εθνικός Διευθυντής της Anti Defamation League, AbrahamFoxman έχει πει σχετικά με τον Paul, την πολιτική των ΗΠΑ και το Ισραήλ:

«…με εξαίρεση τον Ron Paul, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των κομάτων».

Και κανένας ορθόδοξος ορισμός δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τονDavid Frum:

«Από τους 8 υποψήφιους που ανταγωνίζονται για την Ρεπουμπλικανική προεδρία, οι 7 δήλωσαν ότι είναι έντονοι υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ, με μόνη εξαίρεση τον Ron Paul».

* Η New York Sun, που δεν είναι γνωστή για την εχθρότητα της προς το Ισραήλ, υπερασπίστηκε τον Πολ τόσο για τις κατηγορίες περί «αντισημιτισμού» και τόσο για την παραφροσύνη της εξωτερικής πολιτικής πέρυσι.

* Εδώ είναι το πόσο γρήγορα η αντι-παρεμβατική ρητορική του Πολ μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορίες για «αντισημιτικά επιχειρήματα, από τον Ben Stein.

ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Να σημειώσουμε ότι ο Ron Paul στο παρελθόν έχει μιλήσει ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όσον αφορά το Ισραήλ.

Τα εβραϊκά ΜΜΕ στις ΗΠΑ προσπαθούν να απομονώσουν και να συκοφαντήσουν τον Ron Paul γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εβραϊκού λόμπι.

Έτσι του θέτουν στις συνεντεύξεις που δίνει κατά καιρούς, ερωτήματα όπως ο γάμος τον ομοφυλοφίλων με σκοπό να φθείρουν την εικόνα τους είτε στο κοινό των Ρεπουμπλικάνων που απαρτίζεται από πιο συντηρητικούς Αμερικανούς, όσο και στο υπόλοιπο αμερικανικό κοινό που προτίθεται να ψηφίσει τον Ρόν Πόλ εξαιτίας των θέσεων που αυτός έχει κατά καιρούς δηλώσει ενάντια στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και των Εβραίων Τραπεζιτών της Wall Street.

Ο Ron Paul προσπαθεί να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες κάνοντας διάφορους χειρισμούς για να μην στοχοποιείται και να βγει όσο το δυνατόν αλώβητος, στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία για την αρχηγία των Ρεπουμπλικάνων.

Στο βίντεο ο Ron Paul προειδοποιεί για μια ακόμη φορά για την επερχόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων

ΠΗΓΗ


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face