Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Οι κυρώσεις του Ομπάμα έκαναν στις ΗΠΑ περισσότερο κακό από ό,τι στην Ρωσία

Οι κυρώσεις του Ομπάμα έκαναν στις ΗΠΑ περισσότερο κακό από ό,τι στην ΡωσίαΟι κυρώσεις του Ομπάμα έκαναν στις ΗΠΑ περισσότερο κακό από ό,τι στην Ρωσία
ΠΗΓΗ
Οι Ενέργειες του Μπαράκ Ομπάμα τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του δεν απευθύνονται τόσο στην προστασία των συμφερόντων της χώρας του αλλά το πως μπορούν να κάνουν τη ζωή δύσκολη στον διάδοχό του στο Λευκό Οίκο, Donald Trump, και τελικά, να βλάψουν τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έγραψαν στην ιστοσελίδα του εθνικού συμφέροντος (National Interest) (NI) [1] ο εκδότης του περιοδικού Jim Simes και ο πολιτικός επιστήμονας Paul Saunders.

Ως παράδειγμα, οι συγγραφείς αναφέρουν την εισαγωγή των αντι-ρωσικών κυρώσεων που ανακοινώθηκαν ως απάντηση για την «παρέμβαση στις εκλογές.”
Σύμφωνα με τον Ομπάμα, οι επιθέσεις χάκερ έχουν σταματήσει.
Ο Πρόεδρος δεν έχει φέρει οποιεσδήποτε αποδείξεις που να επηρεάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ισχυρίζονται ότι η υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας ήταν σημαντική, γράφουν οι συντάκτες. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειαζόταν να βιαστούμε για κυρώσεις, άξιζε η αναμονή και το τέλος της έρευνας, δίνοντας στον Trump το δικαίωμα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Και αν υποθέσουμε ότι η υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση ήταν σοβαρή, τα μέτρα που ελήφθησαν από τον Ομπάμα, και πάλι, δεν μπορεί να θεωρηθούν ανάλογα. Η απέλαση από τη χώρα των 35 Ρώσων διπλωματών και η επιβολή κυρώσεων κατά των αξιωματικών της FSB και της GRU είναι απίθανο να βλάψουν σοβαρά τη Ρωσία ή να επηρεάσουν αυτήν . Οι υψηλόβαθμοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών , έχοντας σώας τας φρένας, δεν είναι πιθανό να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακόμη περισσότερο να αγοράσουν ακίνητη περιουσία εκεί, σημειώνουν οι συγγραφείς. Ως εκ τούτου, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον Ομπάμα – δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συμβολική δράση.

Όσον αφορά το κλείσιμο της πρόσβασης των διπλωματών της μόνιμης αποστολής στις λεγόμενες προαστιακές εξοχικές κατοικίες στη Νέα Υόρκη και την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, αυτό είναι ό,τι πρότειναν οι σύμβουλοι να κάνει ο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1983, μετά που πάνω από την ΕΣΣΔ καταρρίφθηκε το Νοτιοκορεάτικο επιβατηγό αεροσκάφος «Boeing»
Στη συνέχεια, ο Reagan απέρριψε αυτή τη συμβουλή, γιατί ένα τέτοιο βήμα θα ήταν όχι μόνο ασήμαντο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επηρέαζε την Σοβιετική πολιτική. Αλλά αυτό που φάνηκε πολύ ασήμαντο στον Ρέιγκαν, είναι αρκετά κατάλληλο για τον Ομπάμα, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ο ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2012 επέκρινε τον αντίπαλό του Mitt Romney για την προσήλωσή του στις απόψεις του Ψυχρού Πολέμου, θυμίζουν οι συγγραφείς.

Επιπλέον, επιδεινώνοντας τις σχέσεις με τη Ρωσία , οι ΗΠΑ θα χάσουν περισσότερα, καθώς οι πολιτικές εντάσεις παρεμποδίζουν την αποτελεσματική συνεργασία των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Έτσι, οι ενέργειες του Ομπάμα θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών πολιτών χωρίς να δώσουν σε αντάλλαγμα προφανή πολιτικά οφέλη για την χώρα, πιστεύουν οι Simes και Saunders.

Η μικροπρεπής διευθέτηση των λογαριασμών με τους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι πιθανόν, να αγόρασε την τιμή των ζημιών στα Εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, βάζοντας τις ο Πρόεδρος Ομπάμα σε πολύ δυσμενή κατάσταση και από την άλλη πλευρά είδαμε την συγκρατημένη αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε, ολοκληρώνοντας το άρθρο του το Εθνικό Συμφέρον.

Στις 29 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον εννέα ρωσικών οργανισμών και ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών της FSB και της GRU. Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επίσης απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει, η Μόσχα δεν θα διαπράξουν παρόμοιες πράξεις εναντίον διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ.