Ο επικεφαλής της CIA, δήλωσε ότι ο Trump “διέσχισε τα πρόθυρα που του επιτρέπεται”


Ο επικεφαλής της CIA, δήλωσε ότι ο Trump "διέσχισε τα πρόθυρα που του επιτρέπεται"Ο επικεφαλής της CIA, δήλωσε ότι ο Trump “διέσχισε τα πρόθυρα που του επιτρέπεται”
ΠΗΓΗ

Το σκάνδαλο μεταξύ του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του απερχόμενου επικεφαλής της CIA, ο John Brennan της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κερδίζει έδαφος σχολιάζοντας στην εφημερίδα Wall Street Journal [1] τους ισχυρισμούς εναντίον του και εναντίον ολόκληρης της υπηρεσίας πληροφοριών , ο Brennan δήλωσε ότι Trump διέσχισε τα πρόθυρα του τι επιτρέπεται.

«Τέτοιες δηλώσεις που έκανε σχετικά με την διαρροή ή την ανεντιμότητα (των υπηρεσιών έρευνας), όπως το καταλαβαίνω διασχίζουν την γραμμή του επιτρεπτού», δήλωσε ο Brennan σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον των λόγων του Trump.

Ο Brennan ανέφερε επίσης ότι η σύγκριση της CIA με τις προσεγγίσεις της ναζιστικής Γερμανίας – είναι έλλειψη σεβασμού για τις μυστικές υπηρεσίες που σκοτώθηκαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και «τα ονόματα των οποίων απαθανατίστηκαν στον τοίχο της μνήμης”.

Πριν από αυτό ο Trump αναρωτήθηκε στο Twitter, το ζήτημα αν ήταν ο Brennan ο άνθρωπος που “διέρρευσε” πληροφορίες που θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτόν του. “Ο απερχόμενος επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν επιπλήττει τον εκλεγμένο πρόεδρος Trump ότι απειλείται από τη Ρωσία … Μήπως ήταν αυτός είναι το πρόσωπο που διέρρευσε τις πληροφορές των ψευτο ειδήσεων (έτσι ο Trump άρχισε να αποκαλεί το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι του CNN που δημοσίευσε στοιχεία με συμβιβασμούς σχετικά με αυτόν ) ; ” – έγραψε ο Trump.

Η αρχή αυτού του σκανδάλου ξεκίνησε με την δημοσίευση των μέσων μαζικής ενημέρωσης ενός ανώνυμου εγγράφου ότι κάποιοι «Ρωσικοί παράγοντες» έχουν ενοχοποιητικές πληροφορίες σχετικά με το Trump.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος δήλωσε ότι η διαρροή και η πλαστογραφία σε βάρος του προήλθε από τις υπηρεσίες ασφαλείας και από πρώην υπαλλήλους των ειδικών υπηρεσιών. Ο Trump αποκάλεσε «όνειδος και ντροπή για την υπηρεσία πληροφοριών την απελευθέρωση αυτών των πληροφοριών» είναι «κάτι που θα μπορούσε να κάνει στην Ναζιστική Γερμανία και το έκανε.»
Ο Brennan καταδίκασε τον Trump συγκρίνοντας την συμπεριφορά των υπηρεσιών ασφαλείας με ναζιστικές ενέργειες.
Όπως αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης έγγραφα για μια σειρά ατόμων ιδίως το FBI παρέδωσε στον πράκτορα των Βρετανικών Υπηρεσιών πληροφοριών MI6 Kistofer Steel για να βρει την επιβεβαίωση των πληροφοριών που λήφθησαν σχετικά με τις σχέσεις του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ με την Μόσχα, αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν τα γεγονότα που αναφέρονται σε αυτές.