Προπαγανδιστής Τραμπ: Ο Άσαντ είναι χασάπης, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάναμε το σωστό


Προπαγανδιστής Τραμπ: Ο Άσαντ είναι χασάπης, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάναμε το σωστόΠροπαγανδιστής Τραμπ: Ο Άσαντ είναι χασάπης, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάναμε το σωστό
ΠΗΓΗ
GROTHIA.GR: ΕΜΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ!

«Θέλω να πιστεύω ότι η Ρωσία δεν γνώριζε εκ των προτέρων για το χτύπημα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος – Ζήτησε από τους συμμάχους να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, καλύπτοντας την υποχρέωση του 2% επί του ΑΕΠ

Τις προθέσεις του απέναντι στον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον πρόεδρο της Συρίας, τον οποίο κατηγορεί ότι ευθύνεται για την επίθεση με χημικά στην περιοχή Ιντλίμπ, φανέρωσε για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, στην Ουάσιγκτον. Ο ρεπουμπλικανός ηγέτης χαρακτήρισε «χασάπη» τον Άσαντ και δήλωσε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάναμε το σωστό», αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση κατά του αεροδρομίου της συριακής κυβέρνησης.

Παράλληλα, κάλεσε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να σχηματίσουν έναν συνασπισμό και να βάλουν ένα τέρμα στον εμφύλιο πόλεμο που μαστίζει τη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή της Ρωσίας, δήλωσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι η Μόσχα δεν γνώριζε εκ των προτέρων για το χτύπημα» με τα χημικά στην Ιντλίμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια «ασπίδα για την διεθνή ειρήνη». Ο Τραμπ, που είχε προκαλέσει ανησυχίες στην Ευρώπη χαρακτηρίζοντας «παρωχημένο» το ΝΑΤΟ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία «δεν είναι πλέον παρωχημένη», τονίζοντας όμως ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, καλύπτοντας την υποχρέωση του 2% επί του ΑΕΠ τους για αμυντικούς εξοπλισμούς.

«Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την οποία είχε καλέσει.

Παράλληλα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους για την απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης εναντίον συριακού αεροδρομίου σε απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσε η Δαμασκός. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.
Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.