Μαϊντάν στη Βενεζουέλα: Αυτός είναι ο λόγος που Μπολιβαριανή Δημοκρατία εγκαταλείπει τον οργάνωσμό Αμερικανικών Κρατών


Μαϊντάν στη Βενεζουέλα: Αυτός είναι ο λόγος που Μπολιβαριανή Δημοκρατία εγκαταλείπει τον οργάνωσμό Αμερικανικών ΚρατώνΜαϊντάν στη Βενεζουέλα: Αυτός είναι ο λόγος που Μπολιβαριανή Δημοκρατία εγκαταλείπει τον οργάνωσμό Αμερικανικών Κρατών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1) Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν 12 χρόνια την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα
2) Στη Βενεζουέλα έπιασαν δουλειά οι μισθοφόροι «επαναστάτες» του Soros-Rothschild
3) Μαδούρο: Ιμπεριαλιστική επίθεση σε Βενεζουέλα, Βραζιλία, Βολιβία
4) Η Βενεζουέλα στόχος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
5) H HRW του Σόρος πίσω από τους φασίστες στην Βενεζουέλα!
6) Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
7) Νέα Παγκόσμια Τάξη εναντίον Βενεζουέλας
8) Ο Maduro δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας
9) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΞΑΝΤΑΣ
10) Η Μόσχα στηρίζει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζούελας!
11) ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΖ
12) «Μου προσέφεραν 25 εκατομμυρια για να σκοτώσω τον Τσάβες».
13) Τα μηνύματα της Clinton αποκαλύπτουν αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Ουγκό Τσάβες

14) Βενεζουέλα: Μαυραγορίτες κρύβουν τα τρόφημα απο τον λαό,με τις ευλογίες της CIA ώστε να υπάρξει εξέγερση!
15) Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα
16) Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να καταγγέλει τόν αποκλεισμό του Παλαιστινιακού λαού
17) Ποιοί κρύβονται πίσω από τα «βίαια» επεισόδια και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα;
18) Ρωσία, Κίνα και Ιράν ανακοίνωσαν την αποστολή στρατευμάτων και οπλισμού στη Βενεζουέλα για την πρόληψη εισβολής
19) Περισσότερα από ένα 1.600.000 δολάρια δόθηκαν για αποσταθεροποιητικές ενέργειες στη Βενεζουέλα το 2016

ΠΗΓΗ
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την έξοδο της χώρας από την οργάνωση των Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) αυτό δήλωσε την Πέμπτη, 27 Απριλίου, στο microblog του twitter της η Υπουργός Εξωτερικών Delsy Rodriguez. «Η Βενεζουέλα φεύγει από την ΟΑΚ, επειδή έχει την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και για χάρη της Ειρήνης και για το μέλλον της χώρας μας», – έγραψε η Rodriguez.

Την διαταγή να αποσυρθεί από τον ΟΑΚ- όπως γράφει στο Twitter- έδωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro :
«Αρκετά παρεμβατική αυθαιρεσία και παραβίαση των νόμων της Βενεζουέλας – το λίκνο της ελευθερίας μας, με αναγκάζει να το σεβαστώ ως αρχηγός του κράτους, με τη χρήση των έκτακτων εξουσιών μου και σύμφωνα με το Σύνταγμα, παρήγγειλα .. να αποσυρθούμε αμέσως από τον ΟΑΚ. ”

Ο λόγος για ένα τέτοια ισχυρό διάβημα – ο ΟΑΚ αποφάσισε να συζητήσει την πολιτική και οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα και τη συνακόλουθη κρίση των μαζικών διαδηλώσεων χωρίς τη συγκατάθεση του Καράκας.
Ωστόσο, η «άμεση » έξοδος δεν θα ισχύσει: η επίσημη διαδικασία θα διαρκέσει 24 μήνες. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από το χρέος της Βενεζουέλας στην ΟΑΚ – το Καράκας πήρε από τον οργανισμό το ποσό της τάξης των εννέα εκατομμύρια δολαρίων.

Το να πούμε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει μείνει μόνη απέναντι σε έναν εχθρικό κόσμο, είναι αδύνατο. Το Καράκας το υποστηρίζουν οι εταίροι στην Μπολιβαριανή Συμμαχία – η Βολιβία, ο Ισημερινός και η Κούβα.
«Το πραξικόπημα αυτό το υποκίνησαν οι δυνάμεις της Αμερικής, και λυπάμαι που ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών συνεχίζει την παράδοση της ανατροπής κυβερνήσεων.» – είπε σε μια συνέντευξη του[1] το κανάλι RT ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

«Πράκτορας της CIA» και «τρελός σαν κατσίκι»

Σε κατάσταση χρόνιας κρίσης η Βενεζουέλα είναι από το 2014. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «τέλειας καταιγίδας». η πτώση των τιμών του πετρελαίου – το κύριο εξαγωγικό προϊόν της χώρας – μείωσε την εθνική οικονομία. Την χώρα σάρωσαν κύματα διαφθοράς και εγκλήματα στους δρόμους.
Η ανεπάρκεια αγαθών έγινε ο κοινός τόπος. Μετά τον θάνατο του χαρισματικού Ugo Chaves τον Μάρτιο του 2013 στην Βενεζουέλα έγινε επικεφαλής ο πρώην συνδικαλιστής, ακτιβιστής και φίλος του Chaves, o Nicolas Maduro, που δεν είχε ούτε την απόλυτη εξουσία του προκατόχου του μεταξύ των υποστηρικτών του ούτε την πολιτική βούληση , αλλά ήταν επιρρεπής σε συναισθηματικές και παρορμητικές ενέργειες.
Έτσι, το 2016 Maduro μάλωσε με τον επικεφαλής της ΟΑΚ Λούης Αλμαγρο και τον ονόμασε “πράκτορα της CIA” και ” παλιοπροδότη”. Για την προστασία του Αλμαγρο σηκώθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης José Mujica (παρεμπιπτόντως, ριζοσπάστης σοσιαλιστής και παλιός υποστηρικτής και του Maduro, και του Τσάβες, ο οποίος ονόμασε τον Maduro “τρελός σαν κατσίκι”. “Είναι όλοι τους τρελοί στη Βενεζουέλα”, — δήλωσε ο Mujica, αλλά πρόσθεσε ότι “Βενεζολάνοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα μεταξύ τους”. “Είμαι πραγματικά τρελός, είμαι τρελός από έρωτα για την Βενεζουέλα”, — αλλά αυτές είναι η σωστές κουβέντες για τον Maduro.
Είναι πιθανό ότι ο Almagro θυμόταν τα λόγια του ηγέτη της Βενεζουέλας , ακόμη και να έτρεφε μια μνησικακία. ούτως ή άλλως, αλλά τώρα είναι αυτός που πραγματοποιεί τις πιο σοβαρές επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, κατηγορώντας την για καταχρήσεις, για διαφθορά και για έλλειψη Δημοκρατίας.

Οι δικαστές εναντίον των βουλευτών

Από το Δεκέμβριο 2015 χωρίστηκε η εξουσία στη Βενεζουέλα. τότε την νίκη στις βουλευτικές εκλογές κέρδισε η αντιπολίτευση με την κίνηση της « στρογγυλής τραπέζης της δημοκρατικής ενότητας» – ένα συνονθύλευμα κομμάτων – αντιπάλων του Maduro.
Η φιλοκυβερνητική συμμαχία του « μεγάλου πατριωτικού πόλου του Simon Bolivar», πυρήνας της οποίας ήταν «o Τσαβισμός» , δηλαδή το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα που πήρε μόνο τη δεύτερη θέση, ενώ για τον Maduro έμεινε η προεδρία και ο έλεγχο της κυβέρνησης.

Οι δύο κλάδοι της κυβέρνησης -το εκτελεστικό και το νομοθετικό – ο ένας μπλοκάρει τη δουλειά του άλλου μην προάγοντας την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Την ίδια στιγμή ο Maduro και «η Στρογγυλή Τράπεζα» έβγαλαν στους δρόμους τους οπαδούς τους. Οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν σε οδομαχίες.

Τέλος, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας ανέλαβε τις νομοθετικές εξουσίες του Κοινοβουλίου. «Οι λειτουργίες του Κοινοβουλίου εκτελούνται άμεσα από το Συνταγματικό τμήμα του δικαστηρίου», – όπως αναφέρεται στην δικαστική απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι πιστό στον Maduro και η αντιπολίτευση θεώρησε αμέσως την απόφαση αυτή ως «πραξικόπημα». Μετά από μόλις δύο ημέρες ο δικαστής ακύρωσε την απόφασή του, αλλά η ευκαιρία είχε βρεθεί – και πάλι η αντιπολίτευση κάλεσε τους ανθρώπους στους δρόμους. Η αστυνομία και ο στρατός παρέμειναν πιστοί στον πρόεδρο.
Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν όλο τον Απρίλιο. μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στους δρόμους σκοτώθηκαν περισσότεροι από 26 άνθρωποι, τραυματίστηκαν πάνω από 300 και έχουν συλληφθεί πάνω από χίλια άτομα