Τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Clinton αποκαλύπτουν αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Ουγκό Τσάβες


Τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Clinton αποκαλύπτουν αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Ουγκό Τσάβες

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Clinton αποκαλύπτουν αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Ουγκό ΤσάβεςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1) Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν 12 χρόνια την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα
2) Στη Βενεζουέλα έπιασαν δουλειά οι μισθοφόροι «επαναστάτες» του Soros-Rothschild
3) Μαδούρο: Ιμπεριαλιστική επίθεση σε Βενεζουέλα, Βραζιλία, Βολιβία
4) Η Βενεζουέλα στόχος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
5) H HRW του Σόρος πίσω από τους φασίστες στην Βενεζουέλα!
6) Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
7) Νέα Παγκόσμια Τάξη εναντίον Βενεζουέλας
8) Ο Maduro δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας
9) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΞΑΝΤΑΣ
10) Η Μόσχα στηρίζει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζούελας!
11) ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΖ
12) «Μου προσέφεραν 25 εκατομμυρια για να σκοτώσω τον Τσάβες».
13) Ο Άσαντ έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των γεγονότων στη Συρία και την Βενεζουέλα
14) Βενεζουέλα: Μαυραγορίτες κρύβουν τα τρόφημα απο τον λαό,με τις ευλογίες της CIA ώστε να υπάρξει εξέγερση!
15) Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα
16) Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να καταγγέλει τόν αποκλεισμό του Παλαιστινιακού λαού
17) Ποιοί κρύβονται πίσω από τα «βίαια» επεισόδια και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα;
18) Ρωσία, Κίνα και Ιράν ανακοίνωσαν την αποστολή στρατευμάτων και οπλισμού στη Βενεζουέλα για την πρόληψη εισβολής
19) Περισσότερα από ένα 1.600.000 δολάρια δόθηκαν για αποσταθεροποιητικές ενέργειες στη Βενεζουέλα το 2016

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ TELESURTV

Ως υπουργός Εξωτερικών, η Χίλαρι Κλίντον οδήγησε μια ομάδα που δεσμεύτηκε να απονομιμοποιήσει την πολιτική του αείμνηστου Ουγκό Τσάβες και της Βολιβαριανής Επανάστασης.
Ενώ η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις βελτιωμένες σχέσεις με τη Βενεζουέλα ως γραμματέα του κράτους, συνέχισε να υποστηρίζει τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας, αποκάλυψαν τα μηνύματά της που διέρευσαν απο το WikiLeaks.

Το 2010, η Κλίντον ζήτησε από τον Arturo Valenzuela, τότε αναπληρωτή γραμματέα του κράτους για τις υποθέσεις του δυτικού ημισφαιρίου, να «χαλιναγωγήσει τον Τσάβες». Ο Βαλεζουέλα απάντησε ότι «πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τις συνέπειες της δημόσιας αντιμετώπισής του.

Η Ισπανία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που είναι πρόθυμες να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στην στρατηγική της ανατρεπτικών εξωτερικών σχέσεων. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ μεταβίβασε ένα μήνυμα από τη διοίκηση του Συντηρητικού Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραγιό το 2012, εκφράζοντας τις προθέσεις της “να αναπροσανατολίσει την ισπανική εξωτερική πολιτική έτσι ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, ειδικά στη Βενεζουέλα και την Κούβα. . Ως μια μετάβαση στην Κούβα και στη Βενεζουέλα (και ενδεχομένως στην Άνδε), μια ισχυρότερη σχέση συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ισπανίας θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη.

Όταν παρακολουθούσε περιφερειακές συναντήσεις, η Κλίντον ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Βενεζουέλα. Απαντώντας σε μια δήλωση των Ηνωμένων Εθνών εναντίον του πραξικοπήματος στην Ονδούρα το 2009 – την οποία υποστήριξε – η Κλίντον έστρεψε την προσοχή στη Βενεζουέλα: “Εντάξει – αλλά έχουν καταδικάσει ποτέ τη Βενεζουέλα για άρνηση της ελευθερίας του Τύπου;” έγραψε στον Αναπληρωτή Αρχηγό του Στρατηγείου Τζέικ Σουλιβάν.

Η Κλίντον ήταν προσεκτική για να μην ανταποκριθεί σε όλες τις “σφοδρές αντιδράσεις” του Hugo Chavez, αλλά το προσωπικό της επέμεινε ότι η πολιτική της Βενεζουέλας ήταν απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Clinton αποκαλύπτουν αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Ουγκό Τσάβες2Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συμβουλεύει πώς να ξοδεύουν τα κεφάλαια του USAID προκάλεσε έντονη αποχή από τη στήριξη κρατών όπως η Βενεζουέλα, ο Εκουαδόρ, η Νικαράγουα και η Κούβα, επειδή τα χρήματα «θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πραγματική δημοκρατική ανάπτυξη και να παραδώσουν ιδιοκτησία στους λαϊκιστές».
Η Χίλαρι Κλίντον είναι η «Βασίλισσα του Χάους» για την εξωτερική πολιτική

Η σύμβουλος και ο προϊστάμενος της, Cheryl Mills, της διαβίβασε μια σύσταση για την Mari Carmen Aponte να διορίσει ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ. Η Aponte, σημειώνει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, “έχει αγωνιστεί με συνέπεια για την προσπάθεια των ΗΠΑ να αποκτήσουν επιρροή σε Κούβα και Βενεζουέλα στην Κεντρική Αμερική και ως αποτέλεσμα των διαπραγματευτικών της ικανοτήτων, οι ΗΠΑ και το Ελ Σαλβαδόρ είχαν ανοίξει ένα νέο ηλεκτρονικό κέντρο παρακολούθησης που χρηματοδοτηθηκε από κοινού ως δήθεν Ανεκτίμητο εργαλείο για την καταπολέμηση του διεθνούς εγκλήματος. Η Κλίντον επίσης προκαλούσε λέγοντας: “Κερδίζουμε!”