Το FBI προπαγανδίζει: «Η Ρωσία είναι μεγαλύτερη απειλή» για την Αμερικανική Δημοκρατία


Το FBI προπαγανδίζει: «Η Ρωσία είναι μεγαλύτερη απειλή» για την Αμερικανική ΔημοκρατίαΤο FBI προπαγανδίζει: «Η Ρωσία είναι μεγαλύτερη απειλή» για την Αμερικανική Δημοκρατία
ΠΗΓΗ
Η Ρωσία συνεχίζει να παρεμβαίνει στις πολιτικές διαδικασίες των Ηνωμένων Πολιτειών , δήλωσε ο Διευθυντής του FBI James Comey κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία.

Εκείνος απάντησε καταφατικά στην ερώτηση του γερουσιαστή για το αν η Ρωσία συνεχίζει να παρεμβαίνει στις πολιτικές διαδικασίες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Κατά τη γνώμη του, είναι «η μεγαλύτερη απειλή».
Ο Comey κατηγόρησε επίσης τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και των χάκερς για διαρρήξεις των διακομιστών συνδεδεμένης αλληλογραφίας του Yahoo. Υποσχέθηκε «να τους πιάσει και να κλείσει στη φυλακή,» τους υποτιθέμενους Ρώσους χάκερ, αν καταφέρει να τους πιάσει σε τρίτες χώρες.

«Η Ρωσία δεν συνεργάζεται μαζί μας πολύ καλά για τους εγκληματίες που βρίσκονται στη χώρα, αλλά και αυτούς που τους αρέσει να ταξιδεύουν, οπότε τους συλλαμβάνουν , τους φυλακίζουν, τους φορούν χειροπέδες , ώστε να καταλάβουν ότι με αυτή ( την εγκληματική δραστηριότητα -. εκδ..) δεν είναι ελεύθεροι», – διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του FBI.

Απαντώντας στην ερώτηση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Lindsey Graham, να δηλώσει αν οι ρωσικές αρχές είναι ενεργά υποθάλπουν τους εγκληματίες ο Comey είπε, «Ναι».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η έρευνα για τις «σχέσεις» της Ρωσίας με την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Trump συνεχίζεται, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Στο τέλος του 2016, η διοίκηση των ΗΠΑ προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις κατά εννέα ρωσικά ιδρύματα, εταιρείες και ιδιώτες για «παρέμβαση στις εκλογές» και «πίεση σε Αμερικανούς διπλωμάτες» που εργάζονται στη Ρωσία.

Κάθε απόδειξη της συμμετοχής της Ρωσίας σε επιθέσεις Hacking με σκοπό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατέθεσε . Το Κρεμλίνο έχει καλέσει τις κατηγορίες εναντίον της Μόσχας «εντελώς αβάσιμες», τονίζοντας ότι ούτε ένα γεγονός τέτοιας επιρροής δεν έχει παρασχεθεί.