ΒΟΜΒΑ απο Αμερικανό στρατηγό: “Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία στην Ευρώπη”


ΒΟΜΒΑ απο Αμερικανό στρατηγό: “Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία στην Ευρώπη”

ΒΟΜΒΑ απο Αμερικανό στρατηγό: "Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία στην Ευρώπη"Ο κ. Curtis M. Scaparrotti, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διοίκησης της Αμερικής, μίλησε ενώπιον υποεπιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ και εξέδωσε δήλωση αντάξια του Dr. Strangelove.
Ο στρατηγός Scaparrotti έκανε τον εχθρικό  ισχυρισμό ότι η Ρωσία είναι ο εχθρός της Ευρώπης, της Ουκρανίας, της Γεωργίας και ίσως όλων, καθώς και της Τουρκίας.

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία απομακρύνεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και από πλευράς εμπορικής και διπλωματικής συνεργασίας, εξετάζει όλο και περισσότερο τη Ρωσία ως εταίρο. Αυτό συμβαίνει παρά τους εντελώς διαφορετικούς στόχους μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας στην Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία είναι ένας από τους βασικούς συμμετέχοντες στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Αστάνα, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν επίσημο ρόλο.

Επιπλέον, ο επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να «πυροδοτήσει» κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου πολέμου της Τουρκίας με τις κουρδικές δυνάμεις. Ωστόσο, η Τουρκία φοβάται τη Ρωσία σύμφωνα με τον στρατηγό Σκαπαροττίτη; Δεν έχει λογική αίσθηση.

“Σήμερα αντιμετωπίζουμε το πιο δυναμικό ευρωπαϊκό στρατηγικό περιβάλλον στην πρόσφατη ιστορία”, δήλωσε στη μαρτυρία του. “Στα ανατολικά, μια αναζωπυρωμένη Ρωσία έχει μετατραπεί από εταίρο σε ανταγωνιστή, καθώς επιδιώκει να υπονομεύσει τη διεθνή τάξη με επικεφαλής τη Δύση και να επαναβεβαιωθεί ως παγκόσμια δύναμη.

“Συνεπώς, προσαρμόζουμε τα σχέδιά μας, τη στάση μας, την ετοιμότητά μας να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί για την καταπολέμηση των απειλών που αντιμετωπίζουμε … Εν ολίγοις, επιστρέφουμε στον ιστορικό μας ρόλο έχοντας εντολή πολέμου”.

Συνέχισε,

“Η στάση της Ρωσίας δεν είναι ελαφριά. Προκειμένου η στάση να είναι τόσο αξιόπιστη όσο και της σωστής σύνθεσης, χρειαζόμαστε περισσότερες θωρακισμένες δυνάμεις … για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια δύναμη αρκετά μεγέθους που μας επιτρέπει να αποτρέψουμε τη Ρωσία.

Πριν από πέντε ή έξι χρόνια, δεν μας άρεσε να είμαστε έτοιμοι (για μάχη ενάντια στη Ρωσία) σήμερα … Αυτό έχει αλλάξει ».

Φυσικά, η Ρωσία διαθέτει έναν σύγχρονο, μεγάλο και δυναμικό στρατό και είναι επίσης αλήθεια ότι γεωγραφικά η Ρωσία είναι και πάντα βρισκόταν στα ευρωζωνικά σύνορα της Ευρώπης. Αλλά αυτό δε σημαίνει αυτόματα ότι η Ρωσία είναι εχθρός της Ευρώπης. Η Ρωσία έχει στην πραγματικότητα λιγότερα στρατηγικά ή οικονομικά συμφέροντα στην Ευρώπη από ό, τι κατά την τεραστίων σύγχρονων Τσαριστικών περιόδων, τη σοβιετική περίοδο ή τη δεκαετία του 1990 και τις αρχές του 2000.

Η Ευρώπη χρειάζεται το ρωσικό φυσικό αέριο πολύ περισσότερο από ό, τι η Ρωσία χρειάζεται η ευρωπαϊκή γεωργία. Το σενάριο ότι η Ρωσία εισβάλλει στην Ευρώπη είναι τόσο φανταστική όσο η Κίνα εισβάλλει στη Ρωσία ή ο Καναδάς εισβάλλοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έχει νόημα οποιαδήποτε παρόμοια δήλωση.