Περισσότεροι από 70.000 Αμερικανοί υπέγραψαν αίτηση για αναγνώριση του Σόρος ως τρομοκράτη


Περισσότεροι από 70.000 Αμερικανοί υπέγραψαν αίτηση για αναγνώριση του Σόρος ως τρομοκράτηΠερισσότεροι από 70.000 Αμερικανοί υπέγραψαν αίτηση για αναγνώριση του Σόρος ως τρομοκράτη
ΠΗΓΗ

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι υπέγραψαν αναφορά ζητώντας από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump να αναγνωρίσει τον Aμερικανικό δισεκατομμυριούχο George Soros ως τρομοκράτη, λέει το κείμενο της αναφοράς στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Για να το εξετάσει, ο Λευκός Οίκος πρέπει να συγκεντρωθούν περίπου 29.000 περισσότερες υπογραφές έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2017.
Το κείμενο της αναφοράς αναφέρει ότι «ο George Soros προσπάθησε σκόπιμα και διαρκώς να αποσταθεροποιήσει και να διαπράξει άλλες πράξεις βίας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολιτών του».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους υπογράφοντες την αναφορά, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να δηλώσουν αμέσως τον George Soros και όλες τις οργανώσεις και τα μέλη τους “τρομοκράτες“ και” να αφαιρέσουν όλα τα προσωπικά και περιουσιακά τους στοιχεία και τα περιουσιακά στοιχεία σχετικά με τη δήμευση της αστικής περιουσίας.»

[ Ο George Soros είναι Αμερικανός χρηματοδότης και επενδυτής. Το έργο του εγείρει μια διφορούμενη εκτίμηση: ο δισεκατομμυριούχος συχνά αναφέρεται ως οικονομικός κερδοσκόπος. Η εταιρεία Soros Quantum σχεδόν 40 χρόνια από την εργασία της κέρδισε ρεκόρ για hedge funds ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο για την κρίση των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, ο χρηματοδότης κέρδισε για περίπου 2 χρόνια περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Soros ασχολείται ενεργά με την πολιτική: τα κεφάλαια του έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα για την οργάνωση αλλαγής εξουσίας σε πολλά κράτη. Ο ίδιος ο χρηματοδότης δεν αρνείται ότι τα χρήματά του βοήθησαν, συγκεκριμένα, να πραγματοποιηθεί η Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία το 2004 και το EuroMaidan το 2013.