Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face Smiley face
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Η αντίστροφη μέτρηση στη Βενεζουέλα που ενοχλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες


Η αντίστροφη μέτρηση στη Βενεζουέλα που ενοχλεί τις Ηνωμένες ΠολιτείεςΗ αντίστροφη μέτρηση στη Βενεζουέλα που ενοχλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες
ΠΗΓΗ

Το εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας άρχισε μια αντίστροφη μέτρηση ενοχλώντας τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες δεν σταματούν να κριτικάρουν ένα από τα πιο αδιάβλητα εκλογικά συστήματα που παρατηρούνται στον κόσμο.

Οι προσπάθειες των αρχών του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη με όλους τους παράγοντες που θα συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου δηλαδή τα πολιτικά κόμματα και τα μέλη του σχεδίου της Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων είναι και οι υποψήφιοι για την ανάπτυξη του νέου εκλογικού γεγονότος .

Smiley face

Η αντιπρόεδρος του εκλογικού σώματος, Σάντρα Ομπλίτας, με τις παρατηρήσεις που έδωσε στην τηλεόραση της Βενεζουέλας από την έδρα του Οργανισμού σε αυτό το θέμα, παρουσίασε την αξιολόγηση της προόδου του χρονοδιαγράμματος των εκλογών.

Ανέφερε ότι οι επίσημες εκλογικές εγγυήσεις δεν περιορίζονται σε περισσότερους από 15 ελέγχους που εκτελούνται κανονικά στο εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας.

«Με την ευκαιρία αυτή, όπως και σε άλλα πράγματα που κάναμε, εργαζόμαστε για να προγραμματίσουμε συναντήσεις με τους υποψήφιους για αυτή την εκλογική διαδικασία σε συνδυασμό με το σχέδιο República και με πολιτικές οργανώσεις, με σκοπό να μάθουμε από πρώτο χέρι σε τι μπορεί να ανησυχούν και τα αιτήματα που υπάρχουν πάντα στις διάφορες εκλογικές εκδηλώσεις », είπε.

Έμειναν μόλις 77 μέρες για να πάνε οι Βενεζολάνοι να ψηφίσουν με όλες τις εγγυήσεις που προσφέρει το σύστημα που ακόμη και ένας αριθμός ανθρώπων που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως φίλοι του chavism, όπως ο πρώην Πρόεδρος Jimmy Carter, τις θεωρούν διαφανείς και καθαρές.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην Ουάσινγκτον, όπως ανέφερε πρόσφατα ο Francisco Palmieri, κύριος Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών για θέματα του Δυτικού ημισφαιρίου.

Παραφράζοντας το αφεντικό του, τον Rex Tillerson ανέφερε ότι, «απλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμείνουμε αδρανείς ή να βλέπουμε την ολική καταστροφή της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Μαζί με τους περιφερειακούς εταίρους μας, συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις στο διεφθαρμένο καθεστώς Maduro για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης “.

Για τους αναλυτές και τους σχολιαστές, η Ουάσινγκτον επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως κριτής των τυχών της Αμερικής και σε όλες τις χώρες, όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα, που δεν ακολουθούν τις εντολές της θα υποστούν επιθέσεις, αποκλεισμούς και απειλές.

Τώρα, σχετικά με τις εκλογές στη Βενεζουέλα, αυτό που είπε ο Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του είναι πολύ σαφές. Συνεργαζόμαστε με χώρες της περιοχής για να εξασφαλίσουμε ότι οι εκλογές της Βενεζουέλας είναι ελεύθερες, δίκαιες και διεθνούς εξακρίβωσης, δήλωσε ο αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Πρέπει να υπάρξει μια διεθνής παρακολούθηση των εκλογών για να διεξαχθούν επιτυχείς και νόμιμες εκλογές και δεν θα δεχτούμε τις εκλογές που δεν επιτρέπουν την πλήρη συμμετοχή όλων των πολιτικών παραγόντων στη Βενεζουέλα. Είναι προφανές ότι η πορεία μέσω της οποίας προχωρεί το καθεστώς Maduro θα οδηγήσει σε παράνομες εκλογές “, ανέφερε.

Οι σχεδόν 24 εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα αυτή τα τελευταία 18 χρόνια είχαν διεθνή συνοδεία, με ελέγχους των ψήφων αλλά, λογικά, δεν επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με με μια πηγή που ζήτησε την ανωνυμία, ο Λευκός Οίκος διαμαρτύρεται τώρα, και αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιοχής, δηλώνοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, για παράδειγμα, χειραγώγησε την εκλογική ήττα των Σαντινίστας στη Νικαράγουα όταν θριάμβευσε των αντιπάλων τους, Violet Chamorro και Arnoldo Alemán, και στις δύο περιπτώσεις, είπε η πηγή, ο σημερινός πρόεδρος, Daniel Ortega, κέρδισε την ψηφοφορία στις κάλπες.

Σύμφωνα με τον Παλμιέρι, “οι εκλογές στην Ονδούρα δεν ήταν καθόλου ίδιες με τις εκλογές που θα γίνουν στη Βενεζουέλα, επομένως πιστεύω ότι η πολιτική μας είναι συνεπής. Οι εκλογές στην Ονδούρα παρατηρήθηκαν από πολλαπλές ανεξάρτητες αποστολές παρατήρησης, αλλά μια τέτοια δήλωση δεν αντιστοιχεί στην κραυγή απάτης που εξέφρασε ο λαός της Κεντρικής Αμερικής.

“Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό. Τα αρχεία ψηφοφορίας – τα πρακτικά – παρουσιάστηκαν με διαφάνεια σε έναν ιστότοπο έτσι ώστε όλοι να μπορούν να τα δουν και να τα εξετάσουν.
«Δεν υπάρχει διαφάνεια στην εκλογική διαδικασία της Βενεζουέλας », τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια που πιστοποιούν οι παρατηρητές από διάφορες περιοχές του κόσμου.

Ενώ αυτό το μήνυμα φτάνει από την Ουάσινγκτον, η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται και στις 22 Απριλίου οι Βενεζολάνοι αποφασίζουν το μέλλον τους στις κάλπες. Έμειναν 76 ημέρες.


Smiley face Smiley face