Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

O Trump απέσυρε τα Αμερικανικά στρατεύματα απο τη Συρία και βύθισε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο χάος!


O Trump απέσυρε τα Αμερικανικά στρατεύματα απο τη Συρία και βύθισε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο χάος!O Trump απέσυρε τα Αμερικανικά στρατεύματα απο τη Συρία και βύθισε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο χάος!
ΠΗΓΗ

Οι ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump στο τέλος του μισού της τετραετούς θητείας του στο Λευκό Οίκο είναι μια αυξανόμενη ανησυχία στην Ουάσινγκτον. Ακόμη και οι συνεργάτες του Trump στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μιλούν για την απροβλεπτότητά του, “βυθίζοντας την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στο χάος”. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας από αυτή την άποψη ήταν μια σαφής επίδειξη της χαοτικής εξωτερικής πολιτικής του Ρεπουμπλικανού Προέδρου.

Μέσα σε 48 ώρες, λήφθηκαν αποφάσεις που αύξησαν τις ανησυχίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την επάρκεια των ενεργειών του Trump. Πρώτον, ανήγγειλε την απόσυρση Αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, και στη συνέχεια ανακοίνωσε διττή μείωση του Αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος στο Αφγανιστάν. Τέλος, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτηση (τον Φεβρουάριο) του Υπουργού Άμυνας James Mattis, ο οποίος αντιτάχθηκε στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία και θεωρήθηκε από πολλούς ως “σταθεροποιητικό στοιχείο” στη διοίκηση του Trump.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Έφτασε στο σημείο όπου ο αρχηγός του Πενταγώνου μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του επέκρινε την ” αδιαφορία του Trump για τους συμμάχους του στο εξωτερικό”. Προφανώς, τέτοιοι Σύμμαχοι σήμαιναν το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία, για τους οποίους η Αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην “Αποτροπή” του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη και κάποιοι φίλοι του Trump άρχισαν να εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για το πού κατευθύνθηκε η διοίκησή του στη μέση της θητείας της Προεδρίας. Έτσι, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lindsay Graham, ο στενός συνεργάτης του Trump και ο συχνός συμπαίχτης του στο γκολφ, εξήρε νωρίτερα τον επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος Mattis και ζήτησε δημόσια από τον πρόεδρο να επανεξετάσει την απόφαση αποσύρσεως στρατευμάτων από τη Συρία.

Όσον αφορά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, ο Graham προειδοποίησε ότι τελικά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε “άλλη μια επίθεση στην Αμερική, παρόμοια με αυτήν που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.” “Πιστεύω ότι είστε στο δρόμο για να κάνετε το ίδιο λάθος που έκανε ο Πρόεδρος (Μπαράκ) Ομπάμα στο Ιράκ (απόσυρση Αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα αυτή – σημείωμα του συντάκτη). Αυτό δεν θα είναι καλύτερο για σας από ότι για αυτόν », έγραψε ο Γκράχαμ στη σελίδα Twitter του, αναφερόμενος στον Trump.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αποσύρουν το στρατιωτικό τους σώμα από τη Συρία, αφού ο διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών απελευθέρωσε την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από την τρομοκρατική ομάδα του ISIS (απαγορευμένη στην Ρωσία).
Σχετικά με αυτό την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας Dana White. “Ο συνασπισμός έχει απελευθερώσει τα εδάφη που κατέχει το ISIS, αλλά η (αντιτρομοκρατική) εκστρατεία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε αρχίσει τη διαδικασία επιστροφής Αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, καθώς προχωράμε στην επόμενη φάση της εκστρατείας μας “, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τις αναφορές των Δυτικών ΜΜΕ, το Αμερικανικό στρατιωτικό σώμα θα εγκαταλείψει πλήρως τη Συρία μόνο όταν τελειώσουν τα “τελικά στάδια της επιχείρησης εναντίον του ISIS”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπορεί να διαρκέσει από 60 έως 90 ημέρες.

Ο πρόεδρος Donald Trump είχε νωρίτερα κηρύξει νίκη επί της τρομοκρατικής ομάδας ISIS στη Συρία. “Κερδίσαμε το ISIS, ήταν ο μόνος λόγος να μείνουμε εκεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Trump”, γράφει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του Λευκού Οίκου στη σελίδα του Twitter του.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν περίπου 2.200 στρατιώτες και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία.

Είναι γνωστό ότι νωρίτερα η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και των Κοινών Αρχηγών Προσωπικού (USCS) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στην απόσυρση του Συνασπισμού από τη Συρία, όπου κατά τη διάρκεια της “αντιτρομοκρατικής αποστολής” ο Αμερικανικός στρατός δημιούργησε μια σειρά σταθερών και κινητών βάσεων. Πρόσφατα, το Πεντάγωνο και το (USCS) σχεδιάζουν να δρομολογήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης μεγάλης κλίμακας για τις τοπικές πολιτοφυλακές στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Συρίας για να αποτρέψουν την επιστροφή του ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων σε αυτό το τμήμα της Αραβικής Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, οι Αμερικανοί στρατηγοί έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα Αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη Συρία όσο υπάρχει στρατός του Ιράν, τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία του πιο σημαντικού συμμάχου της Αμερικής στη Μέση Ανατολή-του Ισραήλ.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face