Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Αμετάκλητο όχι: η Ρωσία και η Κίνα δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να εκτοπίσουν τον Maduro με τη βοήθεια του ΟΗΕ


Αμετάκλητο όχι: η Ρωσία και η Κίνα δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να εκτοπίσουν τον Maduro με τη βοήθεια του ΟΗΕΑμετάκλητο όχι: η Ρωσία και η Κίνα δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να εκτοπίσουν τον Maduro με τη βοήθεια του ΟΗΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Rothschild δίνουν γραμμή στους πράκτορες της δημοσιογραφίας να συνεχίσουν να εκθειάζουν τον πράκτορα της OTPOR
Ο Guaido είναι πράκτορας της CIA, εκπαιδεύτηκε από την OTPOR που βοήθησε τους αποκεφαλιστές Ισλαμιστές του Morsi!
Βενεζουέλα: Μετανάστευσε το 3% του πληθυσμού εξ΄αιτίας των ΗΠΑ, χαμός στα ΜΜΕ – Ελλάδα: μετανάστευσε το 5% και όλα καλά!

Smiley face

Smiley face

Smiley face

ΠΗΓΗ
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έληξε προβλέψιμα: μια μειονότητα ψήφισε υπέρ του ρωσικού σχεδίου ψηφίσματος για τη Βενεζουέλα, και η Μόσχα και το Πεκίνο αναγκάστηκαν να ασκήσουν βέτο σε ένα εναλλακτικό Αμερικανικό έγγραφο
Συγγραφέας: Κουργκάνωφ Ντιμίτρι

Το θαύμα δεν έγινε.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα σχέδια
ψηφισμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας ήταν σαφές από την αρχή-αυτά που αφορούν στην κατάσταση στη Βενεζουέλα -και τα οποία παρουσιάστηκαν την παραμονή. Αν κάποιο από αυτά τα έγγραφα είχε περάσει, θα ήταν ένα πραγματικό θαύμα. Αν και σε σχέση με το Αμερικανικό ψήφισμα, αυτή η λέξη είναι σχεδόν ακατάλληλη, εν πάση περιπτώσει, για τους κατοίκους της Βενεζουέλας.
Θυμηθείτε τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την πολιτική κρίση σε αυτή τη χώρα. Η Μόσχα υποστηρίζει το ψήφισμά της σχετικά με τον “μηχανισμό του Μοντεβιδέο” που προτάθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, βάσει των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των επίσημων αρχών και της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον επιμένει για “ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές” και τη δυνατότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα. Δηλαδή, τέτοιες εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές θα είναι μόνο εκείνες στις οποίες κερδίζει ο Guaidó, και όχι ο Maduro. Η δε ανθρωπιστική βοήθεια είναι αυτό που συνέβη στο φορτηγό που κάηκε στα σύνορα με την Κολομβία με την πολύ μεγάλη βοήθεια που έλαβε πρόσφατα το κοινό – εργαλεία για τη δημιουργία οδοφραγμάτων.
Αναγκαστικό βέτο

Ως αποτέλεσμα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να εκδώσει ψήφισμα σχετικά με το ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη συνεδρίασή του. Από τη στιγμή που η Αμερικανική πλευρά είχε προτείνει το σχέδιο εγγράφου της νωρίτερα, ψηφίστηκε πρώτο . Από τα 15 μέλη της οργάνωσης, εννέα τάχθηκαν υπέρ της έγκρισής του, τρεις απείχαν, και τρεις (Ρωσία, Κίνα και Νότιος Αφρική) εναντιώθηκαν, με τη Μόσχα και το Πεκίνο να ασκήσουν την εξουσία αρνησικυρίας τους αναστέλλοντας την έγκριση του ψηφίσματος των ΗΠΑ.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, μιλώντας πριν από τη διαδικασία ψηφοφορίας, αποκάλεσε το έγγραφο το αποκορύφωμα των πολιτικών επιδόσεων των διπλών προτύπων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αμερικανική πλευρά θα εξακολουθήσει να επιμένει ότι οι αρχές της Βενεζουέλας αντιτίθενται στην εισαγωγή της “ανθρωπιστικής βοήθειας” στη χώρα. Ο Nebenzia εξέφρασε επίσης φόβους ότι αυτή η συνεδρίαση του ΟΗΕ θα χρησιμοποιηθεί ως ένα άλλο στάδιο για την πραγματική παρέμβαση σε μια κυρίαρχη χώρα με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αμετάκλητο όχι: η Ρωσία και η Κίνα δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να εκτοπίσουν τον Maduro με τη βοήθεια του ΟΗΕ2Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να εκτοπίσουν τον Maduro με τη βοήθεια του ΟΗΕ
Μετά την ψηφοφορία επί του σχεδίου ψηφίσματος που προτάθηκε από την Ουάσιγκτον, ο Ρώσος αξιωματούχος πρότεινε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να μπουν στην ιστορία με το έγγραφό τους. Αν είχε εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ήταν η πρώτη φορά που στη συνεδρίασή του ένας Πρόεδρος θα απομακρυνόταν και ο άλλος θα διοριζόταν. “Είναι η παγκόσμια δημοκρατία σε δράση;” είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Οι μόνιμοι εκπρόσωποι της Κίνας και της Νότιας Αφρικής στο UN Ma Zhaosyu και ο Jerry Mathews Mažin ήταν λιγότερο εύγλωττοι. O διπλωμάτης από την Κίνα τόνισε ότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το βέτο, διότι η θέση της χώρας του στη Βενεζουέλα είναι ριζικά διαφορετική από την Aμερικανική. Ο αντιπρόσωπος της χώρας της Νότιας Αφρικής περιέγραψε το έγγραφο ως μεροληπτικό, διότι δεν αντανακλά τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης.
Ο ειδικός απεσταλμένος των Η.Π.Α. για τη Βενεζουέλα, Έλιοτ Έιμπραμς, πήρε τον λόγο. Σαν σπασμένο γραμόφωνο , ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα πάψει να “υποστηρίζει αποφασιστικά” τον προσωρινό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Juan Guaidó, και να συνηγορεί υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στη χώρα. Στην ομιλία του και πάλι ακούγονταν τα λόγια για «όλες τις ευκαιρίες» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ για να «βοηθήσουν» τον λαό της Βενεζουέλας. Ο Έιμπραμς φοβόταν επίσης για τη ζωή του Guaidó όταν επέστρεφε στη χώρα του. Αργότερα, σε συνέντευξη με δημοσιογράφους, προειδοποίησε το Καράκας για τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, απειλώντας τις αρχές “μια παγκόσμια ανταπόκριση και ανταπόκριση από πολλές χώρες”.
Ισχνές δικαιολογίες
Λίγο αργότερα, έγινε ψηφοφορία για το σχέδιο ψηφίσματος της Ρωσίας. Αναμενόταν και απορρίφθηκε. Οι ίδιες χώρες ψήφισαν κατά της Αμερικανικής επιλογής, συν την Ισημερινή Γουινέα. Τέσσερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απείχαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες έξι χώρες αντιτάχθηκαν.
Και τα επιχειρήματα μερικών από αυτά έμοιαζαν πολύ ανόητα. Για παράδειγμα, ο Γάλλος εκπρόσωπος, Francois Delattre εξήγησε ότι το Ρωσικό έγγραφο δεν περιλαμβάνει την προσοχή στην επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Βενεζουέλα και ζήτησε ελεύθερη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Φυσικά, όλα αυτά αναφέρονται στο σχέδιο ψηφίσματος που παρουσίασε η Μόσχα, αλλά ο κύριος ρόλος στην οργάνωση της διεθνούς βοήθειας δίνεται στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Φυσικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι άλλες χώρες που υποστηρίζουν τον Guaidó δεν αισθάνονται άνετα με αυτή την επιλογή. Όπως και το γεγονός ότι η Ρωσία προτείνει την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα από τις δικές της δυνάμεις, και άλλες χώρες μπορούν να δράσουν ως διαμεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις — αυτό προβλέπει ο «μηχανισμός του Μοντεβιδέο».

Αμετάκλητο όχι: η Ρωσία και η Κίνα δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να εκτοπίσουν τον Maduro με τη βοήθεια του ΟΗΕ3Ο Nebenzia απκάλυψε το σχέδιο της Ουάσιγκτον
Μιλώντας μετά την ψηφοφορία για το ρωσικό έγγραφο, ο Vasili Nebenzia παρατήρησε ότι τώρα ο στόχος των ΗΠΑ-να κάνει τρομπέτα σε κάθε γωνιά ότι το ψήφισμα της Ρωσίας δεν πέρασε (δηλαδή, κατ ‘ αρχήν ψηφίστηκε από την μειοψηφία), και οι Αμερικανοί άσκησαν Βέτο.
“Στην πραγματικότητα, για το σκοπό αυτό ξεκίνησε όλος ο σχεδιασμός : αύριο θα λένε τα μέσα ενημέρωσης, ενώ το γεγονός ότι το σχέδιο τους δεν πέρασε δεν θα ειπωθεί λέξη,”-ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Φαίνεται ότι Ρώσος διπλωμάτης προέβλεψε σωστά το ύπουλο σχέδιο της Ουάσιγκτον. Κατανοήθηκε καλά ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν θα επέτρεπαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσουν το Αμερικανικό ψήφισμα. Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να δηλώσουν σε ολόκληρο τον κόσμο ότι μιας και ο ΟΗΕ δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα ενιαίο ψήφισμα για την κρίση στη Βενεζουέλα, θα συνεχίσουν να ενεργούν μόνοι τους. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον μπορεί να κάνει λάθος επειδή η υποστήριξη του σχεδίου ψηφίσματος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη δεν υποδηλώνει έγκριση της δυναμικής επιρροής στο Καράκας. Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας, Φρανσουά Delatour, δήλωσε ότι η Αμερικανική εκδοχή του εγγράφου δεν παρέχει νομικούς λόγους για τέτοιες ενέργειες. Στο Παρίσι, αναφέρθηκε νωρίτερα ότι ήταν σημαντικό να αποφευχθεί η χρήση βίας κατά της Βενεζουέλας.
Σήμερα, την 1η Μαρτίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί στη Μόσχα με την εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ. Φυσικά, οι πλευρές έχουν κάτι να συζητήσουν, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων εξόδου από την κατάσταση στη χώρα της Νότιας Αμερικής, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και του Καράκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1) Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν 12 χρόνια την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα
2) Στη Βενεζουέλα έπιασαν δουλειά οι μισθοφόροι «επαναστάτες» του Soros-Rothschild
3) Μαδούρο: Ιμπεριαλιστική επίθεση σε Βενεζουέλα, Βραζιλία, Βολιβία
4) Η Βενεζουέλα στόχος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
5) H HRW του Σόρος πίσω από τους ακροδεξιούς στην Βενεζουέλα!
6) Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
7) Νέα Παγκόσμια Τάξη εναντίον Βενεζουέλας8) Ο Maduro δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας
9) ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ-ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΞΑΝΤΑΣ
10) Η Μόσχα στηρίζει την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζούελας!
11) Ούγκο Τσάβεζ. Οι οπαδοί του τον λατρεύουν, η αντιπολίτευση της χώρας του τον μισεί θανάσιμαΟι ΗΠΑ υποστήριξαν
12) «Μου προσέφεραν 25 εκατομμυρια για να σκοτώσω τον Τσάβες».
13) Ο Άσαντ έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των γεγονότων στη Συρία και την Βενεζουέλα
14) Περισσότερα από ένα 1.600.000 δολάρια δόθηκαν για αποσταθεροποιητικές ενέργειες στη Βενεζουέλα το 2016
15) Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα
16) Η Βενεζουέλα θα συνεχίσει να καταγγέλει τόν αποκλεισμό του Παλαιστινιακού λαού
17) Ποιοί κρύβονται πίσω από τα «βίαια» επεισόδια και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα;
18)Ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της Βενεζουέλας
19) Μέλος της αντιπολίτευσης παραδέχεται πώς οι εκδηλώσεις βίας στη Βενεζουέλα ανοίγουν τό δρόμο σε ξένη παρέμβαση
20) Ο Nicolas Maduro συνέκρινε τον εαυτόν του με τον Σαντάμ Χουσεΐν
21) Η Σιωνιστική ολιγαρχία της Βενεζουέλας συνωμοτεί με τις ΗΠΑ για ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης
22) Πώς οι καθοδηγούμενες διαμαρτυρίες της Βενεζουέλας μοιάζουν με αυτές της πλατείας Maidan στο Κίεβο!
23) Απίστευτη Νεοταξική προπαγάνδα κατά του Μαδούρο! Διαδηλωτής …δέχτηκε εξ επαφής χτύπημα με δακρυγόνο (!) και πέθανε από διαμπερές τραύμα στα πλευρά.
24) Βενεζουέλα: Μαυραγορίτες κρύβουν τα τρόφημα απο τον λαό,με τις ευλογίες της CIA ώστε να υπάρξει εξέγερση!
25) Βενεζουέλα: ένας ενοχλητικός γείτονας
26) Ο Διευθυντής της CIA παραδέχεται ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
27) Μαδούρο: Οι ενέργειες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας συνδέονται με την πολιτική των ΗΠΑ
28) Μαδούρο: «Τι διάολο μας νοιάζει τι λέει ο Trump; Δεν θα αφήσουμε τη CIA να κάνει τη χώρα μας Ιράκ!»
29) Το Ρωσικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε όσους βοηθούν τη CIA να επέμβει στην Βενεζουέλα!
30) Η Αμερικανική ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία έτοιμη για ένα νέο πραξικόπημα κατά της Βενεζουέλας
31 Όλα για το πετρέλαιο: Τα WikiLeaks αποκαλύπτουν τα σχέδια των Αμερικανο-Σιωνιστών για αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα
32) Ο Σόρος προσπαθεί να ανατρέψει τον Μαδούρο και να αποσταθεροποιήσει την Βενεζουέλα!
33) Η αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας έχει αρχίσει από την εποχή που ο Τσαβες ήθελε ανεξάρτητη νοτιοαμερικανικη Τράπεζα
34) Fake news και προπαγάνδα στις εκλογές της Βενεζουέλας
35) Ποιος πραγματικά είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα
36) Στήριξη Μαραντόνα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας: «Είμαστε chavistas μέχρι θανάτου»
37) Γιατί τα αποθέματα θορίου είναι άλλος ένας λόγος για την επίθεση στη Βενεζουέλα
38) Η Μόσχα καταδικάζει τις απειλές Trump εναντίον της Βενεζουέλας
39) Ποιά είναι πραγματικά η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα;40) Πείνα στη Βενεζουέλα; Μία ακόμα προπαγάνδα των νεοταξικών ΜΜΕ !
41)  Η Βενεζουέλα σταματά να χρησιμοποιεί το δολάριο στο εμπόριο πετρελαίου
42) Μαδούρο και Άσαντ διαθέτουν τα καύσιμα τους τσάμπα στους πολίτες, γι αυτό θέλει να τους εξοντώσει η τραπεζική μαφία!
43) Βενεζουέλα: Πως οι Σιωνιστές κατέστρεψαν την τέταρτη πλουσιότερη χώρα
44) Χουάν Γκουαϊδό: Ο πράκτορας των τοκογλύφων που αυτο-ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Βενεζουέλας!
45) Υπουργός Άμυνας Βενεζουέλας: Ακολουθούν την τακτική που εφάρμοσαν στη Λιβύη. Επιχειρούν μισθοφόροι να ενσπείρουν το χάος
46) Η Σιωνιστική ολιγαρχία της Βενεζουέλας συνωμοτεί με τις ΗΠΑ για ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης
47) Οι Αμερικανοσιωνιστές παραδέχονται ότι θέλουν να κατασπαράξουν τον πλούτο της Βενεζουέλας και οι ξεφτίλες δεξιοί τους υποστηρίζουν!
48) Ο Guaido είναι πράκτορας της CIA, εκπαιδεύτηκε από την OTPOR που βοήθησε τους αποκεφαλιστές Ισλαμιστές του Morsi!
49) Οι Rothschild δίνουν γραμμή στους πράκτορες της δημοσιογραφίας να συνεχίσουν να εκθειάζουν τον πράκτορα της OTPOR
50 Έκθεση: οι κυρώσεις προκάλεσαν ζημία στη Βενεζουέλα ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων
51) Η «ανθρωπιστική βοήθεια» ως όχημα του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού
52) Βενεζουέλα: Μετανάστευσε το 3% του πληθυσμού εξ΄αιτίας των ΗΠΑ, χαμός στα ΜΜΕ – Ελλάδα: μετανάστευσε το 5% και όλα καλά!


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face