Ο Maduro σχολίασε την σχέση του Guaidó με το καρτέλ ναρκωτικών


Ο Maduro σχολίασε την σχέση του Guaidó με το καρτέλ ναρκωτικών2Ο Maduro σχολίασε την σχέση του Guaidó με το καρτέλ ναρκωτικών
ΠΗΓΗ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido, ο οποίος κήρυξε τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, στον αυτοκινητόδρομο

Πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση του αρχηγού της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Juan Guaidó, ο οποίος διακήρυξε τον εαυτόν του παράνομα Πρόεδρο της χώρας, με εμπόρους ναρκωτικών από την Κολομβία προκάλεσε ένα ηχηρό σκάνδαλο, δήλωσε ο νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicoláς Maduro.

«Η εγκληματική συμμαχία με την συμμορία των παραστρατιωτικών εμπόρων ναρκωτικών «Rastrojos» προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο στο υψηλότερο επίπεδο στην Κολομβία, σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολιτικούς κύκλους «, δήλωσε ο Maduro κατά τη διάρκεια συνάντησης με ηγέτες του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών.

Η εγκληματική συμμαχία με τη συμμορία των παραστρατιωτικών εμπόρων ναρκωτικών Ratrojos έχει προκαλέσει τεράστιο σκάνδαλο στο υψηλότερο επίπεδο στην Κολομβία, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς κύκλους», δήλωσε ο Maduro κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ηγέτες του κινήματος των πολιτικών ακτιβιστικών. Η εκπομπή δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

«Στην Κολομβία ξέρουν ότι αυτή είναι μια συμμορία που κόβει και σκοτώνει ανθρώπους κάθε μέρα. Ο Guaidó φωτογραφήθηκε όχι με έναν, αλλά με τέσσερις από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες «, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ενωρίτερα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τους δεσμούς της Guaidó με το καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας Los Rastrojos (Young). Ο λόγος για αυτό ήταν μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην Ισπανική εφημερίδα El Pais, όπου, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Guaidó απεικονίζεται με τους αρχηγούς των Los Rastrojos.

Ο Guaidó, από την πλευρά του, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι εκατοντάδες φωτογραφίες είχαν ληφθεί σε μια φιλανθρωπική συναυλία στη συνοριακή πόλη Cucuta. «Ήταν δύσκολο να μάθω ποιος μου ζήτησε μια φωτογραφία», είπε.
«Οι Rastrojos ήταν αυτοί που βοήθησαν στην οργάνωση της παράνομης διακίνησης του Juan Guaidó στα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας στην Cucuta για να συμμετάσχει σε μια αποκαλούμενη φιλανθρωπική συναυλία”, δήλωσε ο Nicolás Maduro.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Βενεζουέλας, οι Los Rastrojos είναι μια ομάδα που σχηματίστηκε από τις ενωμένες αμυντικές δυνάμεις της Κολομβίας (Ενωμένες δυνάμεις αυτοάμυνας της Κολομβίας), μια παραστρατιωτική ομάδα που λειτουργούσε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η συμμορία συνδέεται τώρα με εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στην Κολομβία και με το καρτέλ του Μεξικού Σιναλόα.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον του Προέδρου Νικολά Μαντούρο ξεκίνησαν στη Βενεζουέλα στις 21 Ιανουαρίου λίγο μετά την ορκωμοσία του. Ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, Juan Guaidó, κήρυξε παράνομα τον εαυτό του προσωρινό αρχηγό του κράτους. Ορισμένες δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν την αναγνώριση της Guaidó. Με τη σειρά του, ο Maduro αποκάλεσε τον αρχηγό του Κοινοβουλίου μαριονέτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία και αρκετές άλλες χώρες στήριξαν τον Maduro ως νόμιμο πρόεδρο. Η Μόσχα αποκάλεσε την «προεδρική θέση της Guaidó ανύπαρκτη».