Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Η Iνδία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ προετοιμάζεται για την υπογραφή μεγάλων αμυντικών συμβάσεων με τη Ρωσία


Η Iνδία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ προετοιμάζεται για την υπογραφή μεγάλων αμυντικών συμβάσεων με τη ΡωσίαΗ Iνδία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ προετοιμάζεται για την υπογραφή μεγάλων αμυντικών συμβάσεων με τη Ρωσία

Η Iνδία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ προετοιμάζεται για την υπογραφή μεγάλων αμυντικών συμβάσεων με τη Ρωσία

Προφανώς, η Ινδία επιλέγει να αγνοήσει τους Αμερικανούς φίλους της  και ετοιμάζεται  να υπογράψει  συμβάσεις με τη Ρωσία που  αξίζουν  εκατομμύρια δολάρια κατά  τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όπου θα πάρουν μέρος  ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Μόδι και ο πρόεδρος της Ρωσίας  Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Γκόα.

Προγραμματισμένες συναλλαγές περιλαμβάνουν την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400  από την  Ινδία, ένα αεροπλάνο  δεξαμενόπλοιο πολλαπλών χρήσεων μεταφοράς  Il-78 και την από κοινού  συνεργασία για τον εκσυγχρονισμό  των μαχητικών αεροσκάφών  Su-30MKI και των ελικοπτέρων  Ka-28.  Υπάρχει μια φυσική ερώτηση – τι ανάγκασε την Ινδία να κινηθεί  προς τη Ρωσία;

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη ανάλυση των γεγονότων δείχνει ότι η κυβέρνηση Μόδι έψαχνε για μια εναλλακτική λύση, χάρη στον αυξανόμενο ρόλο των τεσσάρων παραγόντων.

Πρώτον, ενώ οι ΗΠΑ δεν θέλησαν  να προσφέρουν βοήθεια στην Ινδία για  την εγκατάσταση της πυρηνικής ενέργειας  στο προγραμματισμένο για  κατασκευή  του μεγαλύτερου στην ιστορία του ινδικού πολεμικού Ναυτικού πλοίου —  το αεροπλανοφόρο «Vishal» με εκτόπισμα 65 χιλιάδες τόνους, φτάνοντας  στο νέο Δελχί η ρωσική αντιπροσωπεία τους  πρότεινε το έργο, λαμβάνουν το όνομα του Έργου 23000E «Καταιγίδα». Ένας από τους Ρώσους διπλωμάτες στην Ινδία επιβεβαίωσε ότι η πρόταση αυτή ήταν πραγματικά να γίνει.

Την επόμενη μέρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Narendra Mody σε κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων  του Αμερικανικού Κογκρέσου, ο  Ρεπουμπλικανός  γερουσιαστής  με επιρροή ο Τζον Μακέιν έφερε ταυτόχρονα  το σχέδιο της διόρθωσης του νόμου για την εθνική άμυνα (NDAA-17) που στην περίπτωση της  αποδοχής θα αναγνώριζαν   την Ινδία ως παγκόσμιο στρατηγικό  και αμυντικό  εταίρο.  Αλλά απλά δεν θα μπορούσε αυτό να συμβεί.  Παρέμεινε ο Μακέιν  δείχνοντας  την απογοήτευση του.  Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν  μόνο την Ινδία ως «σημαντικό εταίρο στον τομέα της άμυνας» στην κοινή δήλωση που έκαναν  μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του  Mody με τον Ομπάμα στην οποία υποστηρίζουν  την ανάπτυξη του εμπορίου στο στρατιωτικό εξοπλισμό και στις  τεχνολογίες όπως προτάθηκε. Ο  Mody αναφώνησε με έκπληξη γιατί η Γερουσία των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει την Ινδία «ως  παγκόσμια στρατηγικό  και αμυντικό εταίρο;».

Ένας άλλος παράγοντας που ανάγκασε την κυβέρνηση Μόδι να κάνει η τακτική στροφή στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν η αύξηση της επιρροής της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή. Μόλις πριν από μία εβδομάδα,  ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Donald Trump υποσχέθηκε  να εργαστεί για τη βελτίωση των σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία, εάν εκλεγεί. Είπε επίσης ότι δεν  επρόκειτο να μεταφέρει στους ώμους της Αμερικής, μέρος της οικονομικής επιβάρυνσης των αμυντικών δαπανών των συμμάχων.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία προσπαθεί να αποκαταστήσει φιλικές σχέσεις με την Κίνα. Οι κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας είναι ένα ζωντανό παράδειγμα μια επίδειξη δύναμης για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Οι  Κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν στην πραγματικότητα αυξήσει  τη σημασία της Κίνας στα μάτια της Ρωσίας.

Αν και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να συστήσουν την παραγωγή των αεροσκαφών F-16 στο πλαίσιο του προγράμματος «Να γίνει  στην Ινδία», το γεγονός παραμένει – η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα, η οποία έχει συμφωνήσει να αναλάβει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος σε δύο βασικές στρατηγικές βιομηχανίες – στην πυρηνική ενέργεια και στην άμυνα. Αυτό το βήμα τονίζει ότι η Ρωσία έχει εμπιστοσύνη στην ινδική οικονομία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν επίσης συμφωνία σχετικά με την ανάπτυξη των  αεροσκαφών  πέμπτης γενιάς μαχητικών  (PAK FA) ή για  υποψήφια πολυλειτουργικά μαχητικά. Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό επαναλήφθηκαν  νωρίτερα αυτό το χρόνο. Σταμάτησαν  όταν η Ινδία επέλεξε τα  γαλλικά μαχητικά Rafale.  Η Συμφωνία για το τελικό στάδιο της έρευνας και της ανάπτυξης για το PAK FA ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και οι δύο πλευρές υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία το 2007.

Η Ρωσο-Ινδική συνεργασία  στον τομέα της άμυνας δεν λειτουργεί μόνο σε συνθήκες «αγοράς – πώλησης», αλλά προβλέπει την υλοποίηση των συνθέτων κοινών σχεδίων με την συμμετοχή των Ινδικών δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς και την άδεια παραγωγής των στρατιωτικών προϊόντων στην Ινδία.
http://mixednews.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face