Πρόεδρος των Φιλιππίνων: Θα τερματίσω τις σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά θα ανοίξουμε συμμαχίες με Κίνα και Ρωσία!


Πρόεδρος των Φιλιππίνων: Θα τερματίσω τις σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά θα ανοίξουμε συμμαχίες με Κίνα και Ρωσία!Πρόεδρος των Φιλιππίνων: Θα τερματίσω τις σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά θα ανοίξουμε συμμαχίες με Κίνα και Ρωσία!
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ: https://www.rt.com/news/360677-duterte-turn-russia-china/

Ο Duterte επανέλαβε ότι οι Φιλιππίνες θα επιδιώξουν στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα, δύο έθνη που αμφισβητουν τις Αμερικανικές φιλοδοξίες για παγκόσμια ηγεσία.
“Είμαι έτοιμος να τερματίσω τις σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά θα ανοίξουμε συμμαχίες με την Κίνα και την Ρωσία!Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο ίδιος περιμένει εκεί (στη Ρωσία) για την επίσκεψή μου», είπε Duterte, αναφερόμενος στον Ρώσο πρωθυπουργό .

Ο Duterte  θα επιδιώξει τον τερματισμό της Συνθήκης, που ο επιτρέπει στρατιώτες των ΗΠΑ να διατηρήσουν την παρουσία τους στη νότια της χώρας του.
Είπε επίσης ότι θα αγοράσει όπλα από τη Ρωσία και την Κίνα για να μειώσει την εξάρτηση της..χώρας..του..από την Αμερική σε θέματα άμυνας.

Ο Duterte ήρθε στην εξουσία για την εικόνα του , είναι ένας σκληρός τύπος και για..την υπόσχεση του..για την καταπολέμηση των εγκλημάτων ναρκωτικών.

Έχει παρατσούκλι «ο τιμωρός» εφόσον καταπολέμά και τη μαφία της χώρας του!