Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε εγρήγορση για την απειλή Τζιχαντιστών στην Κίνα!


Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε εγρήγορση για την απειλή Τζιχαντιστών στην Κίνα!Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε εγρήγορση για την απειλή Τζιχαντιστών στην Κίνα!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει πραγματικούς κινδύνους από επίθεση των μεμονωμένων λύκων, με ορισμένους εξτρεμιστές να έχουν ήδη εισέλθει στην πόλη και να σχεδιάσουν επιθέσεις, αναφέρει η South China Morning Post.
Η αστυνομία δήλωσε την Τετάρτη ότι οι τρομοκράτες, εμπνευσμένοι από το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL), θα μπορούσαν να βρεθούν ήδη μεταξύ των εκατομμυρίων ανθρώπων της πόλης. Παρά το γεγονός ότι αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία πληροφοριών σχετικά με πιθανές επιθέσεις, η αντιτρομοκρατική αστυνομία είναι σε εγρήγορση για να «αποτρέψει επιθέσεις των μοναχικών λύκων». Πρέπει επίσης να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε ύποπτους ανθρώπους και οργανισμούς που απαριθμούνται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι ειδικοί ασφαλείας θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την παγκόσμια τρομοκρατική απειλή, προκειμένου να έχουν περισσότερα “μάτια και αυτιά” σε όλη την πόλη.

“Είναι αδύνατο να περιπολούν οι αστυνομικοί κάθε γωνιά και οι άνθρωποι θα πρέπει να ειδοποιούνται για να αναφέρουν κάθε ύποπτο άτομο στην αστυνομία αναφέρει ο πρώην αστυνομικός επιθεωρητής Clement Lai Ka-chi στο South China Morning Post (SCMP)
Η αστυνομία προβλέπει επιθέσεις από λύκους , τρομοκράτες που συνδέονται με την ISIS. Είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν τέτοιοι επιτιθέμενοι, καθώς «ενεργούν χωρίς πολλά σχέδια» και μπορούν εύκολα να πάρουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια επίθεση οπουδήποτε, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα αυτόνομο έδαφος της Κίνας και θεωρείται μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες πόλεις. Ωστόσο, η αστυνομία ανησυχεί για την απειλή του κυβερνοχώρου από τους τρομοκράτες του  ISIS, καθώς συχνά εξαπλώνουν τις εξτρεμιστικές τους απόψεις μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Η πόλη διαθέτει δύο αεροδρόμια. Επίσης, φιλοξενεί πολλά παγκόσμια ιδρύματα και εκπροσώπους, τα οποία θα μπορούσαν επίσης να στοχεύσουν οι τρομοκράτες, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.

Ενώ η τρομοκρατική απειλή στην κινεζική αυτόνομη περιοχή υπήρξε προηγουμένως χαμηλή, το Πεκίνο εξακολουθεί να ασχολείται με εξτρεμιστικές διαθέσεις και αναταραχές στη βορειοδυτική περιοχή του Xinjiang, που φιλοξενεί τον πληθυσμό των Ουιγούρων κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής.

Η επαρχία επλήγη πολλαπλά από τρομοκρατικές επιθέσεις, μαχαιρώματα και εκρήξεις, για τις οποίες το Πεκίνο κατηγορεί τους αυτονομιστές του Ουιγούρ. Τον Φεβρουάριο, οκτώ άτομα αναφέρθηκε οτι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση στην κομητεία Pishan. Το 2015, οι εξτρεμιστές που έσφαζαν διεξήγαγαν επίθεση εναντίον ενός ανθρακωρυχείου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 50 θανάτους.