Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι η CIA σχεδιάζει βιοχημική επίθεση εναντίον του Kim Jong-un


Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι η CIA σχεδιάζει βιοχημική επίθεση εναντίον του Kim Jong-un
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
Ένα τρομοκρατικό αέριο που δημιουργήθηκε με σπόνσορα τη CIA και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να σκοτώσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un σε μια “βιοχημική” επίθεση, ισχυρίζεται η Πιονγιάνγκ.

Η Πιονγκγιάνγκ εντόπισε ένα από τα άτομα που εμπλέκονται στο “σχέδιο” με την ονομασία “Κιμ”.
Ο Kim είπε ότι έλαβε πάνω από 20.000 δολάρια από πράκτορες της Νότιας Κορέας σε δύο περιπτώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε να επιτεθεί στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στην Πιονγκγιάνγκ. Το κύτταρο υποτίθεται πως σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ένα απροσδιόριστο δηλητήριο.

“[Οι πράκτορες πληροφοριών] του είπαν ότι η δολοφονία με τη χρήση βιοχημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της ραδιενεργού ουσίας και της νανο-δηλητηριώδους ουσίας, είναι η καλύτερη μέθοδος που δεν απαιτεί πρόσβαση στον στόχο, τα θανατηφόρα αποτελέσματα θα εμφανιστούν μετά από έξι ή δώδεκα μήνες” .

“Από τη στιγμή αυτή θα ξεκινήσει η αντιτρομοκρατική επίθεση με κορεατικό στιλ για να σαρώσουν τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τις μαριονέτες τους”, προειδοποίησε η δήλωση του υπουργείου.

Μια δολοφονία του Kim Jong-un και άλλων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων στην Πιονγκγιάνγκ αποτελεί μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης της Σεούλ σε ενδεχόμενη σημαντική στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Κορεατών. Οι ΗΠΑ λέγεται ότι δανείζουν την τεχνογνωσία τους στο σχέδιο αυτό.

Οι κατηγορίες από την Πιονγιάνγκ έρχονται μέσα σε μια περίοδο υψηλής έντασης στην περιοχή, καθώς η διοίκηση Trump φαίνεται να εντείνει την πίεση σε απάντηση στις τελευταίες δοκιμές πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.