Μήπως όλα όσα μας είπαν τα ΜΜΕ για την Βόρεια Κορέα είναι ένα ψέμα;!


Μήπως όλα όσα μας είπαν τα ΜΜΕ για την Βόρεια Κορέα είναι ένα ψέμα;!Μήπως όλα όσα μας είπαν τα ΜΜΕ για την Βόρεια Κορέα είναι ένα ψέμα;!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) Η αλήθεια για την «Φαιοκόκκινη» Βόρεια Κορέα
2) «Η εκτέλεση της Αλήθειας: Πως ο διεθνής τύπος γράφει για τη Βόρεια Κορέα»…
3) Γιατί δεν είμαστε όλοι με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας;
4) Η άλλη άποψη στην “κρίση” Κορέας-ΗΠΑ…
5) Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..
6) «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε» σε ορθόδοξη εκκλησία στην Βόρειο Κορέα του Κιμ!
7)  Όταν ο Κιμ συναντούσε τον αμερικανό πάιχτη του NBA Rodman ! Όσα δεν θέλουν να δούμε τα ΜΜΕ
8)  Ο Ευαγγελάτος παίζει απόσπασμα Αμερικάνικης προπαγανδιστικής ταινίας ως πραγματική είδηση για να δυσφημίσει τον Κιμ Γιονκγ Ουν!
9)  Το Παραμύθι με Τέρατα στη Βόρειο Κορέα
10)  Ν. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μοίρασε το Mein Kampf του Χίτλερ
11) Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Β.Κορέα; Είναι ηθοποιός..Τυχαίο; Δεν νομίζω
12) Γιατί δαιμονοποιούν τόσο πολύ τη Βόρεια Κορέα όταν δεν έχει βλάψει καμία χώρα εδώ και μισό αιώνα;!
Μήπως όλα όσα μας είπαν τα ΜΜΕ για την Βόρεια Κορέα είναι ένα ψέμα;!213) Η Βόρειος Κορέα απειλεί το Ισραήλ με «ανελέητη» τιμωρία! «Το Ισραήλ κατέχει παράνομα πυρηνικά όπλα και είναι απειλή για την παγκόσμια ειρήνη!»
14) Αν ρωτήσει κανείς έναν νεοέλληνα της τηλεόρασης και του καναπέ για την Κορέα
15) Eλληνίδα που έζησε στη Βόρεια Κορέα αποστομώνει προπαγανδιστές: «Αυτή είναι η αλήθεια που δεν λέγεται»

Αναρωτηθείτε και θα καταλάβετε. Από την Washington Post την Τρίτη:
“Το Πεκίνο παίρνει δημόσια θέση για την πίεση στη Βόρεια Κορέα.»Ratnor έγραψε στο Twitter την Τρίτη.

Ωστόσο, ο Ratnor παρατήρησε ότι η Κίνα αρνείται να παρέμβει στρατιωτικά έναντι του καθεστώτος του Κιμ και θεωρεί μια τέτοια παρέμβαση οτι είναι η απόλυτη λανθασμένη στρατηγική και ότι η διπλωματική προσέγγιση είναι ο τρόπος που πρέπει να προχωρήσουμε.

Και η Κίνα δεν είναι μόνη.

Ακόμη και μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή, η διπλωματική διαπραγμάτευση είναι προτιμότερη από τη στρατιωτική αντιπαράθεση. Από την Τρίτη, η Νότια Κορέα έχει νέο πρόεδρο, τον Moon Jae-in, και είναι ένας άνθρωπος που συμφωνεί με την Κίνα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποσυρθούν με τα πολεμικά πλοία και να επιτρέψουν τη συνέχιση των συζητήσεων.

Στην πραγματικότητα, ο Moon λέει ότι κάτω από την ηγεσία του, η Νότια Κορέα θα πρέπει να είναι ηγέτης των συνομιλιών με τον γείτονά του προς τα βόρεια.

Αλλά τα πολεμικά πλοία θα μείνουν. Οι αερομεταφορείς θα μείνουν. Οι κοινές ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με συμμάχους στην περιοχή θα συνεχιστούν. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Donald Trump, θα έχουν ισχυρή παρουσία στην Ασία για πολύ καιρό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κίνα έχει πει ότι κάθε έθνος μπορεί να συμβάλει στη μελλοντική ευημερία της πρωτοβουλίας “One Belt, One Road”. Πρόκειται για το εμπόριο, λέει η Κίνα, και η ειρηνική ανταλλαγή.

Ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ το είδε όλο αυτό το διάστημα. Ίσως αυτό είναι που ήταν πίσω από όλη τη φλογερή ρητορική της Κίνας από την αρχή. Η πρωτοβουλία Belt and Road,  βρίσκεται στα έργα από το 2013. Και ο Donald, πρωτίστως και πρωτίστως, είναι επιχειρηματίας.

Έτσι, ίσως ο Τραμπ  να μην ανησυχεί καθόλου για τα πυρηνικά όπλα της χώρας. Ίσως ήταν απλώς μια δικαιολογία για την κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού στα ύδατα της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αυτό είναι το ακραίο ανατολικό σκέλος αυτού του νέου “δρόμου του μεταξιού” που προτείνεται από την Κίνα. Τα πλοία θα κατευθυνθούν κατευθείαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου η Κίνα έχει κατασκευάσει τεχνητά νησιά και τους ενισχύει με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ίσως όλη αυτή η φρενίτιδα με την δήθεν απειλή της Βόρειας Κορέας ήταν πάντα μόνο μια δικαιολογία για την καθιέρωση στρατιωτικών επικοισμών απο τη δύση – και πάλι, μακροπρόθεσμα – σε μια περιοχή όπου πολλά δολάρια θα μπορούσαν σύντομα να ρέουν. Θυμηθείτε ότι ο ισχυρός σύμμαχος της Ιαπωνίας είναι εκεί με έναν από τους ισχυρότερους ναυτικούς στόλους του κόσμου.