Η Ιαπωνία αναγνώρισε ότι η Β.Κορέα έχει φτάσει σε «σοβαρή τεχνολογική πρόοδο»


Η Ιαπωνία αναγνώρισε ότι η Β.Κορέα έχει φτάσει σε «σοβαρή τεχνολογική πρόοδο»Η Ιαπωνία αναγνώρισε ότι η Β.Κορέα έχει φτάσει σε «σοβαρή τεχνολογική πρόοδο»
ΠΗΓΗ
Η Βόρεια Κορέα έχει φτάσει σε μια σοβαρή τεχνολογική πρόοδο , αυτή τη γνώμη σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga.

«Υπάρχει μια πιθανότητα ότι η εκτόξευση πυραύλου να πραγματοποιήθηκε από έναν νέο τύπο όπλου», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας. Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να απέχουν από το διάλογο για χάρη του διαλόγου» και απηύθυνε έκκληση για την συνέχιση της πίεσης προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Το πρωί της Δευτέρας, η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε επίσημα ότι την Κυριακή η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου ήταν επιτυχής. Επιπλέον, δίνεται το ακριβές υψόμετρο στο απόγειο – ήταν 2111 χιλιόμετρα – και η απόσταση από το σημείο της πτώσης – 787 χιλιομέτρων. Η ρουκέτα έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας, έξω από την Ιαπωνική ειδική οικονομική ζώνη. Το ύψος των 2.000 χιλιομέτρων επιτεύχθηκε για πρώτη φορά.

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τις υποθέσεις των στρατιωτικών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ότι ο πύραυλος πέταξε σε μια αρθρωτή πορεία- και η εκκίνηση έγινε σχεδόν κάθετα.

Έτσι, είναι δυνατόν να μειωθεί απόσταση από τη θέση της εκκίνησης με το σημείο πρόσκρουσης, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των στρατιωτών, αν πύραυλος που εκτοξεύθηκε την Κυριακή πετούσε κατά μήκος της συνηθισμένης πορείας, θα κάλυπτε περίπου 4000 χιλιόμετρα και θα μπορούσε να φθάσει στο Γκουάμ] ή στα νησιά της Χαβάης
Οι Ιάπωνες στρατιωτικοί την τάση να πιστεύουν ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε την Κυριακή παρουσιάστηκε στη παρέλαση στις 25 Απριλίου και είχε προσελκύσει την προσοχή των ειδικών τότε.