Συνάντηση Ντουτέρτε-Πούτιν! Η Ρωσία θα βοηθήσει τις Φιλιππίνες στην αντιμετώπιση του ISIS!


Συνάντηση Ντουτέρτε-Πούτιν! Η Ρωσία θα βοηθήσει τις Φιλιππίνες στην αντιμετώπιση του ISIS!Συνάντηση Ντουτέρτε-Πούτιν! Η Ρωσία θα βοηθήσει τις Φιλιππίνες στην αντιμετώπιση του ISIS!
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι δύο χώρες εχουν καλές προοπτικές συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικης.
Ο Πούτιν διεξάγει συνομιλίες με τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε στο Κρεμλίνο.

“Έχουμε πολλούς πολλά υποσχόμενους κοινους τομείς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, της υποδομής μεταφορών, της ενέργειας και, φυσικά, της συνεργασίας στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας”, δήλωσε ο Πούτιν στις αρχικές συνομιλίες με τον Duterte.

Ένα πακέτο εγγράφων, το οποίο προετοιμάζεται για την επίσκεψη του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτ στη Ρωσία, θα υπογραφεί στις 24 Μαΐου, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες μας έκαναν καλή δουλειά και προετοίμασαν εγγράφα-συμφωνιες, οι υπουργοί σας θα παραμείνουν εδώ [στη Μόσχα] και αύριο θα υπογραφουν εγγράφα που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεσμών μας”, δήλωσε ο Πούτιν Στις συνομιλίες με τον ομόλογό του.
Ο Duterte δήλωσε ότι έφτασε στη Μόσχα για να προσφέρει στη Ρωσία φιλία και συνεργασία. Τόνισε επίσης ότι οι Φιλιππίνες χρειάζονται σύγχρονα όπλα για την καταπολέμηση του ISIS  και εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Μόσχα θα βοηθήσει τη χώρα της στην προμήθεια όπλων.
Νωρίτερα την ημέρα, ο αρχηγός των Φιλιππίνων κήρυξε στρατιωτικό νόμο στο νότιο Φιλιππινέζικο νησί Μιντανάο, μετά απο θανατηφόρα μαχη μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και ισλαμιστών.