Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ σε περίπτωση στρατιωτικής εισβολής τους στην Β.Κορέα!


Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ σε περίπτωση στρατιωτικής εισβολής τους στην Β.Κορέα!Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ σε περίπτωση στρατιωτικής εισβολής τους στην Β.Κορέα!

ΠΗΓΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνάντηση με τον βορειοκορεατικό ομόλογό του Ρι Γιόνγκ-οη, ζήτησε να αποφευχθεί στρατιωτικό σενάριο στην Κορεατική Χερσόνησο, σύμφωνα με δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
ΜΟΣΧΑ (Sputnik) – Σύμφωνα με το πρακτικό, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά θέματα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο στο πλαίσιο της διασφάλισης της ασφάλειας στη βορειοανατολική Ασία.

Ο Λαβρόφ κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί η εφαρμογή αρνητικών στρατιωτικών σεναρίων στην Κορεατική Χερσόνησο και να ξεκινήσουν αμέσως αναζήτηση πολιτικο-διπλωματικού διακανονισμού μέσω μιας συνολικής λύσης των προβλημάτων της χερσονήσου, συμπεριλαμβανομένης της αποπυρηνικοποίησης” είπε.
Η Κορέα καταγγέλλει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, αρνείται τις συνομιλίες για το πυρηνικό ζήτημα λόγω της απειλής των ΗΠΑ
Η συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, όπου έφθασαν για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).
Το Σάββατο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ) εξέδωσε ομόφωνα την απόφαση 2371, η οποία ενισχύει περαιτέρω τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα. Οι περιορισμοί απαγόρευσαν τις εισαγωγές άνθρακα, σιδήρου, σιδήρου, μολύβδου και θαλασσινών από το ασιατικό έθνος στα κράτη μέλη του ΟΗΕ και απαγόρευσαν στα μέλη του ΟΗΕ τη δημιουργία κοινοπραξιών με βορειοκορεάτικες οντότητες ή άτομα ή την αύξηση του αριθμού των Βορειοκορεατών Εργαζομένων που συμμετέχουν σε σχέδια εντός οποιουδήποτε κράτους μέλους.