Η Κίνα μπορεί να επιτύχει αυτό όπου ο Καντάφι απέτυχε – να σκοτώσει το δολάριο!


Η Κίνα μπορεί να επιτύχει αυτό όπου ο Καντάφι απέτυχε - να σκοτώσει το δολάριο!Η Κίνα μπορεί να επιτύχει αυτό όπου ο Καντάφι απέτυχε – να σκοτώσει το δολάριο!
ΠΗΓΗ

Ο Μουαμάρ Καντάφι ήθελε να καταστρέψει την κυριαρχία του ξένου κεφαλαίου στη Μέση Ανατολή, εισάγοντας το δηνάριο που υποστηριζόταν από τον χρυσό, αλλά απέτυχε. Η Κίνα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε, είπε ένας εμπειρογνώμονας της βιομηχανίας στο RT

“Οι ιδέες που σχετίζονται με το εμπόριο πετρελαίου σε άλλα νομίσματα εκτός από το δολάριο προέκυψαν περισσότερες από μία φορές. Ορισμένοι από αυτούς καταστράφηκαν έντονα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους οποίους είναι ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος πρότεινε την εισαγωγή σε αυτό το νόμισμα του χρυσού δηναρίου και της εμπορίας πετρελαίου στη Μέση Ανατολή σε αυτό το νόμισμα », δήλωσε ο Αλεξάντρ Εγκόροφ, στρατηγικός αναλυτής της Tele trade στο RT

Διαβάστε περισσότερα

Ωστόσο, αυτή τη φορά, η προσπάθεια να εκδιωχθεί το δολάριο θα μπορούσε να είναι επιτυχής. Η Κίνα έχει ξεκινήσει συμβόλαια μελλοντικής εκπληρωσης πετρελαίου υποστηριζόμενα από το γιουάν, και το Πεκίνο έχει αυτό που ο Καντάφι δεν είχε , σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα.

“Μαζί με τον ρόλο της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το γιουάν, η Κίνα προστατεύεται επίσης από πυρηνική ασπίδα. Μπορεί να αντέξει οικονομικά να προσπαθήσει να καταστρέψει το μονοπώλιο στο εμπόριο πετρελαίου. Αυτό θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο κινεζικό γιουάν. Επιπλέον, η οικονομία της Κίνας είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου παγκοσμίως και, συνεπώς, όλοι οι παγκόσμιοι παραγωγοί πρώτων υλών θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη στρατηγική των κινεζικών αρχών “, ανέφερε ο Εγκόροφ.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, ο χρόνος για την εκκίνηση του πετρο-γιουάν είναι τέλειος. Οι βασικοί παραγωγοί πετρελαίου Η Ρωσία, το Ιράν και η Βενεζουέλα υπόκεινται σε πιέσεις από τις Αμερικανικές κυρώσεις και είναι μια καλή στιγμή για αυτούς να ξεφορτωθούν το δολάριο στο εμπόριο πετρελαίου και να το υποκαταστήσουν με το γιουάν.

Ο Mikhail Mashchenko, αναλυτής στο κοινωνικό δίκτυο eToro για τους επενδυτές , συμφωνεί. “Από τη σκοπιά της γεωπολιτικής της Ρωσίας, είναι ασφαλώς ωφέλιμη η μείωση του ρόλου του δολαρίου στο εξωτερικό εμπόριο. Και έχει γίνει, ας θυμηθούμε η αύξηση ρεκόρ των αποθεμάτων χρυσού της χώρας. Τα άλλα κράτη που απειλούνται συνεχώς από νέες κυρώσεις, όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα, μπορούν επίσης να ωφεληθούν. Οι συμβάσεις στο *RMB θα επιτρέψουν την εμπορία πετρελαίου χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ », είπε σε RT.

Διαβάστε Περισσότερα: Γιατί το πετρο-γουάν μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο παιχνίδι αλλαγής όλων των εποχών στις κεφαλαιαγορές [1]

Και οι δύο αναλυτές συμφωνούν ότι θα χρειαστεί χρόνος πριν το πετρο-γουάν μπορεί να γίνει μια πραγματική απειλή για το δολάριο. Η Κίνα πρέπει να κερδίσει την υποστήριξη των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου παγκοσμίως Ρωσία και Σαουδική Αραβία ή η πρωτοβουλία είναι καταδικασμένη, λέει ο Mashchenko. Πρόσθεσε ότι το γιουάν ελέγχεται πλήρως από το Πεκίνο, το οποίο θα μπορούσε επίσης να φοβίσει στους πιθανούς επενδυτές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την οικονομία και τη χρηματοδότηση επισκεφθείτε το επιχειρηματικό τμήμα της RT [2]

* Ο κωδικός ISO για το Γιουάν (που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για το Γιουάν) είναι η CNY (συντομογραφία για το “κινεζικό γιουάν”) ή επίσης CNH όταν διακινούνται σε αγορές εκτός της ακτής όπως το Χονγκ Κονγκ. Το νόμισμα είναι συχνά συντετμημένο RMB, ή υποδεικνύεται από το νόμισμα γιουάν ¥.