Ο Λάβροφ κάλεσε τον Kim Jong un στη Ρωσία


Ο Λάβροφ κάλεσε τον Kim Jong un στη ΡωσίαΟ Λάβροφ κάλεσε τον Kim Jong un στη Ρωσία
ΠΗΓΗ

“Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι “, ανέφερε σε συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται σε επίσκεψη στη ΛΔΚ. Πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Lee Yong-Ho. Οι Διπλωμάτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση γύρω από την κορεατική χερσόνησο και ορισμένα άλλα διεθνή ζητήματα.

Μετά ο Λάβροφ συναντήθηκε  [1] με το Kim Jong Un. Αυτό δεν είχε  αποφασιστεί  εκ των προτέρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Πιονγκγιάνγκ για τη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΛΔΚ.

Η ΛΔΚ εκτιμά ότι η Ρωσία είναι αντίθετη με την κυριαρχία των ΗΠΑ, είπε  ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στην  συνάντηση με Λάβροφ. Ρώτησε επίσης πώς είναι  η υγεία του “Συντρόφου  Πούτιν”. “Η υγεία του είναι  πολύ καλή “, ανέφερε ο Υπουργός.

Η κατάσταση γύρω από την χερσόνησο

Η κύρια αξίωση κατά της Πιονγκγιάνγκ από τη διεθνή κοινότητα είναι οι  πυρηνικές  δοκιμές . Με τη σειρά της, η ΛΔΚ είναι δυσαρεστημένη με τις  ασκήσεις  των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της, ιδίως της Νότιας Κορέας, στα σύνορά της.

Ο Λάβροφ κάλεσε τον Kim Jong un στη Ρωσία και του έδωσε ένα ζωγραφισμένη κασετίνα.

Η Πιονγκγιάνγκ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πήρε  μια πορεία για την αποπυρηνικοποίηση, η οποία προκάλεσε μια προσωρινή αύξηση της επιθυμίας για διάλογο με την Ουάσιγκτον . Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδίαζαν να συναντηθούν για να συζητήσουν τη σταθεροποίηση της σχέσης. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο Αμερικανός ηγέτης αρνήθηκε να παραστεί στην  σύνοδο κορυφής.

Αργότερα παρασχέθηκαν πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή στην προετοιμασία του Trump και του Kim Jong un.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσόι, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του εργατικού κόμματος της ΛΔΚ, αφίχθη στις ΗΠΑ. Αυτός και ο Υπουργός Εξωτερικών  Mike Pompeo  συζήτησαν τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.