Εξέγερση-Χονγκ Κονγκ: Το Πεκίνο κατηγορεί την Apple


Εξέγερση-Χονγκ Κονγκ: Το Πεκίνο κατηγορεί την AppleΕξέγερση-Χονγκ Κονγκ: Το Πεκίνο κατηγορεί την Apple
ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τοκογλύφοι βρίσκονται πίσω από τους “αυθόρμητος επαναστάτες” του Χονγκ Κονγκ.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα κατηγόρησαν σήμερα την Apple, ότι στηρίζει τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ και προειδοποίησαν τον αμερικανικό κολοσσό της τεχνολογίας ότι θα υποστεί τις συνέπειες εξαιτίας της «ανόητης και παράτολμης» απόφασής του να διαθέσει μια εφαρμογή μέσω της οποίας οι διαδηλωτές μπορούν να εντοπίζουν τους αστυνομικούς.

Ένα άρθρο στην εφημερίδα People’s Daily, αναφέρεται σε μια εφαρμογή που διατίθεται στο κατάστημα της Apple, που φέρεται να βοηθάει τους διαδηλωτές να εντοπίζουν αστυνομικούς στο Χονγκ Κονγκ.

«Η έγκριση αυτής της εφαρμογής από την Apple προφανώς βοηθάει τους διαδηλωτές», γράφει το άρθρο. «Αυτό σημαίνει ότι η Apple σκοπεύει να είναι συνεργός των διαδηλωτών;». Στη συνέχεια το άρθρο προειδοποιεί ότι «η εφαρμογή με χάρτες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι ένα τραγούδι που υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του Χονγκ Κονγκ» έχει εμφανιστεί στο «Apple Music Store» της πόλης.

«Κανένας δεν θέλει να εμπλέξει την Apple στις συνεχιζόμενες ταραχές στο Χονγκ Κονγκ. Αλλά ο κόσμος έχει λόγους να θεωρεί ότι η Apple μπερδεύει τις επιχειρήσεις με την πολιτική και ακόμη και τις παράνομες ενέργειες», επισημαίνεται στο άρθρο.

Εξέγερση-Χονγκ Κονγκ: Το Πεκίνο κατηγορεί την Apple22

Οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες και η αφορμή ήταν το κυβερνητικό σχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην κινεζική ενδοχώρα.

Η Εθνική Αμερικανική Ένωση Καλαθοσφαίρισης μπήκε αυτή την εβδομάδα στο στόχαστρο της Κίνας επειδή ο μάνατζερ των Houston Rockets, ο Ντάριλ Μόρεϊ, ανήρτησε ένα μήνυμα στο Twitter με το οποίο υποστήριζε τους διαδηλωτές.

Ο διάσημος αμερικανικός οίκος κοσμημάτων Tiffany και η αεροπορική εταιρεία του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific επίσης έχουν στοχοποιηθεί.