Λαβρόφ: Οι τούρκοι παίρνουν το Αιγαίο και οι αμερικανοί χειροκροτούν!


Λαβρόφ: Οι τούρκοι παίρνουν το Αιγαίο και οι αμερικανοί χειροκροτούν!

Λαβρόφ: Οι τούρκοι παίρνουν το Αιγαίο και οι αμερικανοί χειροκροτούν!

Λαβρόφ: Οι τούρκοι παίρνουν το Αιγαίο και οι αμερικανοί χειροκροτούν! Εκτενή αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Ria Novosti έδωσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Στην συνέντευξή του αυτή ο Λαβρόφ έδειξε πέραν πάσας αμφιβολίας το ποιοί είναι οι πραγματικοί σύμμαχοι της χώρας και ποιοι είναι τα «φίδια» που φωλιάζουν στον κόρφος της Πατρίδας μας.

Στο απόσπασμα αναφορικά με τη δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας τονίζει:

«Οι νεοοθωμανικές επιδιώξεις -με τη διοχέτευση της επίδρασή τους παντού, την απόκτηση νέων εδαφών- είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Ξέρετε πόσες φορές τον περασμένο χρόνο παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας; Κάπου 1.800 φορές! Και μόνο μέσα στον Απρίλιο του 2016, πάνω από 200! Και σε καμιά περίπτωση, ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε κανένας εκ των επικεφαλής στρατηγών του ΝΑΤΟ δεν είπαν ούτε μια λέξη, πώς γίνεται και ένα μέλος του Βορειοατλαντικού Συνασπισμού παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο άλλου μέλους του ίδιου Συνασπισμού; Μια τέτοια ανεκτικότητα σε μια εμφανή επεκτατική συμπεριφορά δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό…

Στο μεταξύ πικρή «γεύση» έχει αφήσει για μια ακόμη φορά η δήλωση του State Department με αφορμή την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο από τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις. «Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν από μακρού δημιουργήσει διπλωματική οδό για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία ως συμμάχους στο ΝΑΤΟ να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας και για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Η σταθερότητα στο Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής», απάντησε ο εκπρόσωπος.

Η δήλωση αυτή ουσιαστικά δεν αναδεικνύει μόνο τη γραμμή ουδετερότητας και ίσων αποστάσεων που επί μακρόν τηρούν οι ΗΠΑ αλλά παράλληλα αυτή η «ανάγνωση» του προβλήματος φαίνεται να ευνοεί την Τουρκία αφού η μεν τουρκική προκλητικότητα έως επιθετικότητα δεν καταδικάζεται ενώ η λογική πως οι «δυο πλευρές πρέπει να τα βρουν» οδηγεί δυνητικά σε αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.»

Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει, αφού ο Λαβρόφ περιέγραψε πλήρως την κατάσταση στο Αιγαίο!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/rwsos-upej-serkei-labrof-oi-tourkoi-pairnoun-to-aigaio-kai-oi-amerikanoi-ch#ixzz483evJIev