98% κατά της λαθρομετανάστευσης στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας!


98% κατά της λαθρομετανάστευσης στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας!98% κατά της λαθρομετανάστευσης στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας!

Πως τα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν το 98% της αποδοχής της άποψης του Ορμπάν στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας ως…φιάσκο
Τα συστημικά ΜΜΕ έχουν μια μακρόχρονη παράδοση να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα όσο και των πολιτικών σχηματισμών εκείνων με τους οποίους συμπλέουν από κοινού. Μετά την «κοινή πεποίθηση» όλων των ΜΜΕ του…θριάμβου της Κλίντον απέναντι στον Τραμπ (που βασίστηκε μόνο στα όσα «συμπεράσματα» έβγαλε το τόσο…αντικειμενικό CNN) έχουμε τώρα την σαφή προσπάθεια μείωσης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία.

Ενώ, λοιπόν, το αποτέλεσμα των δημοψηφίσματος αποτέλεσε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο για τον Ορμπάν και την πολιτική φύλαξης των συνόρων απέναντι στην λαθρομετανάστευση, με το πραγματικά εντυπωσιακό ποσοστό του 98%, τα ΜΜΕ εστίασαν στο γεγονός ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα δεν ξεπέρασε το 50%, αλλά «περιορίστηκε» περίπου στο 43%, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίσουν το δημοψήφισμα ως «φιάσκο»…

Είναι ολοφάνερο ότι αυτό το συντριπτικό ποσοστό αποδοχής της πολιτικής του Ορμπάν δημιουργεί πονοκεφάλους στους υπηρέτες του εθνομηδενισμού, της πολυπολιτισμικότητας και της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Επειδή, λοιπόν, κάποιοι αρέσκονται «να παίζουν» με τα νούμερα (όντας οι ίδιοι «νούμερα») να τους υπενθυμίσουμε ότι οι εγχώριες βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 είχαν ποσοστό συμμετοχής μόλις 56%. Εάν, δηλαδή, ένα ακόμη 7% των ψηφισάντων δεν πήγαινε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, τότε το 51% των Ελλήνων θα απείχε.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, άραγε, θα χαρακτήριζαν τις εκλογές ως «άκυρες»; Όχι βέβαια. Αλλά ακόμη κι αυτό το 44% που δεν ψήφισε στις προηγούμενες εγχώριες εκλογές δεν είναι αρκετό για να δείξει το μέγεθος της απαξίωσης της εκλογικής διαδικασίας; Για τους υποκριτές των εγχώριων ΜΜΕ προφανώς και όχι.

Στην περίπτωση της Ουγγαρίας βλέπουν το δέντρο (την αποχή του 57%) και χάνουν το δάσος (την αποδοχή σε ποσοστό 98% της άποψης Ορμπάν). Όπως και να έχει, όμως, η πραγματικότητα είναι σίγουρα πολύ άσχημη για τους παντός είδους οπαδούς των ανοιχτών συνόρων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ