Η Le Pen, θεωρεί την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία νόμιμη


Η Le Pen, θεωρεί την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία νόμιμηΗ Le Pen, θεωρεί την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία νόμιμη

ΠΗΓΗ
Η υποψήφια για την Προεδρία της Γαλλίας, ηγέτης του “Εθνικού Μετώπου” Marine Le Pen, δήλωσε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV [1], ότι η ίδια δεν θεωρεί παράνομη την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

“Δεν νομίζω ότι ήταν παράνομη προσάρτηση :. έχει πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα και οι κάτοικοι της Κριμαίας επιθυμούσαν να ενταχθούν στην Ρωσία. Δεν βλέπω κανένα λόγο να τεθεί υπό αμφισβήτηση το δημοψήφισμα», – δήλωσε η Le Pen.
Η Marine Le Pen επισήμανε επίσης την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «στρατηγική σχέση» μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσίας, στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος [2]» (ISIS, απαγορευμένη οργάνωση στη Ρωσία).

Η Κριμαία έγινε ρωσική περιοχή μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2014 στο οποίο το 96.77% των ψηφοφόρων της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης το 95,6% των κατοίκων ήταν υπέρ της ένταξης στην Ρωσική Ομοσπονδία. Το δημοψήφισμα διεξήχθη μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2014.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί την Κριμαία προσωρινά κατειλημμένο έδαφος.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας με δημοκρατικό τρόπο, σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, το ζήτημα της Κριμαίας έχει “κλείσει οριστικά».