«Η Σερβία, η Ρωσία, δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ!’,φώναζαν δυνατά βουλευτές της Σέρβικης αντιπολίτευσης


«Η Σερβία, η Ρωσία, δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ!’,φώναζαν δυνατά βουλευτές της Σέρβικης αντιπολίτευσης

πηγη

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, 3 Μαρτίου – RIA Novosti. Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Federica Mogherini στο Κοινοβούλιο της Σερβίας συναντήθηκε με συνθήματα για την υποστήριξη της Ρωσίας.
Το Βίντεο είναι από την ιστοσελίδα [1] του Κοινοβουλίου.

«Η Σερβία, η Ρωσία, δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ!’, το σύνθημα το φώναζαν δυνατά οι βουλευτές της Πατριωτικής αντιπολίτευσης

Η Mogherini πραγματοποιεί μια περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων από 1η έως τις 4 Μαρτίου. Τα αποτελέσματα των επισκέψεων θα τα υποβάλει σε έκθεση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 6 Μαρτίου.

Στο Βελιγράδι έχει προγραμματίσει για τις επιδόσεις του Κοινοβουλίου και μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Νωρίτερα, η Mogherini επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο. Εκεί έπρεπε να μιλήσει σε μισοάδεια αίθουσα του Κοινοβουλίου γιατί οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μποϊκόταραν τη συνεδρίαση, ζητώντας να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Η ημερήσια διάταξη σχετικά με την επίσκεψη της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ έπρεπε να είναι η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, αλλά λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο για να πετάξει στο Σεράγεβο η Mogherini δεν μπόρεσε.