Ο Σιωνιστής Μακέιν θα… σώσει τα Βαλκάνια από την επιθετική “Ρωσική Αυτοκρατορία”


Ο Σιωνιστής Μακέιν θα... σώσει τα Βαλκάνια από την επιθετική "Ρωσική Αυτοκρατορία"Ο Σιωνιστής Μακέιν θα… σώσει τα Βαλκάνια από την επιθετική “Ρωσική Αυτοκρατορία”

Ο πιο αμφιλεγόμενος ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν, γνωστός για τη Ρωσοφοβία του, ανέλαβε αυτοβούλως να σώσει τα Βαλκάνια, τα οποία -κατ’ αυτόν- πρέπει να βοηθηθούν…
… από την Αμερική για να αντισταθμιστεί η επέκταση της «Ρωσικής Αυτοκρατορίας», που υποτίθεται ότι «θα αποκαταστήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο Αμερικανός πολιτικός υποστηρίζει ότι η Ρωσία φέρεται να “εντείνει τις προσπάθειές της για να φέρει καταστροφικές επιπτώσεις στην περιοχή και να αποτρέψει τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να επιλέξουν το μέλλον τους», αναφέρει η RT βάσει ενός άρθρου του Γερουσιαστή που δημοσιεύθηκε στην ‘Washington Post’.

«Το πιο κατάφωρο παράδειγμα είναι το πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, που υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία», είπε ο Μακέιν. Ο Γερουσιαστής ελπίζει ότι αυτή «η εξωφρενική επίθεση» στο Μαυροβούνιο θα δείξει στον κόσμο ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σταματά σε τίποτε προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του- την αποκατάσταση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας».

Σύμφωνα με τον Μακέιν, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν (τη Ρωσία), επομένως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια».

Ο γερουσιαστής κάλεσε τους ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ να επισκέπτονται πιο συχνά τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και να τονίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν τις προσπάθειες των χωρών των Βαλκανίων να ενταχθούν σε οργανισμούς όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Σύμφωνα με τον Μακέιν έτσι θα έχουν ειρήνη και ευημερία στα Βαλκάνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ψήφισε υπέρ της ένταξης του στο ΝΑΤΟ, αν και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του αντιτίθεται στην ένταξη αυτή.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, καταλήγει το δημοσίευμα, έχει παραποιήσει τα δεδομένα και ισχυρίζεται για «πραξικόπημα με τη συμμετοχή της Ρωσίας», για να δυσφημίσει την αντιπολίτευση, η οποία αντιτίθεται σθεναρά κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ.