Η Ισλανδία φυλάκισε 26 διεφθαρμένους τραπεζίτες υπαλλήλους των Ρόθτσιλντ για 74 έτη!


Η Ισλανδία φυλάκισε 26 διεφθαρμένους τραπεζίτες υπαλλήλους των Ρόθτσιλντ για 74 έτη!

Η Ισλανδία φυλάκισε 26 διεφθαρμένους τραπεζίτες υπαλλήλους των Ρόθτσιλντ για 74 έτη!ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ INDEPENDENT
Ρέικιαβικ, Ισλανδία – Σε πλήρη αντίθεση με τον χαμηλό αριθμό καταγγελιών των Διευθύνοντων Συμβούλων και των υψηλού επιπέδου οικονομικών στελεχών στις ΗΠΑ, η Ισλανδία καταδίκασε 26 τραπεζίτες σε 74 χρόνια φυλάκισης.

Η πλειοψηφία των καταδικασθέντων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο έως πέντε ετών. Η μέγιστη ποινή στην Ισλανδία για οικονομικά εγκλήματα είναι έξι χρόνια, αν και επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη ακροάσεις για να εξεταστεί το ενδεχόμενο παράτασης του μέγιστου πέραν των έξι ετών.

Οι διώξεις είναι το αποτέλεσμα των τραπεζών της Ισλανδίας που χειραγωγούσαν τις ισλανδικές χρηματοπιστωτικές αγορές μετά την απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού τους τομέα από την Ισλανδία το 2001. Τελικά, η συσσώρευση εξωτερικού χρέους οδήγησε σε κατάρρευση ολόκληρου του τραπεζικού τομέα το 2008.

Σύμφωνα με ισπανικό περιοδικό:

Σε δύο ξεχωριστές αποφάσεις την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας και το Επαρχιακό Δικαστήριο του Ρέικιαβικ καταδίκασαν τρία ανώτατα στελέχη της Landsbankinn και δύο ανώτατα στελέχη του Kaupþing μαζί με έναν εξέχοντα επενδυτή σε φυλάκιση για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την οικονομική κρίση Του 2008. Με αυτές τις αποφάσεις ο αριθμός των τραπεζιτών και χρηματοδότες που έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για εγκλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κατάρρευση έφτασε τα 26 και ένας συνδυασμένος χρόνος φυλάκισης 74 ετών.
Μαζικές οφειλές πραγματοποιήθηκαν στο όνομα του ισλανδικού κοινού, για να μπορέσει η χώρα να συνεχίσει να λειτουργεί, οι οποίες εξακολουθούσαν να επιστρέφονται στο ΔΝΤ και σε άλλα έθνη οκτώ χρόνια αργότερα από τους πολίτες της Ισλανδίας. Σε αντίθεση με τις Η.Π.Α., η Ισλανδία επέλεξε να κρατήσει τους εγκληματίες που χειραγωγούσαν το οικονομικό τους σύστημα βάσει νόμου στην φυλακή.

Στις ΗΠΑ, κανένας τραπεζικός εκτελεστικός υπάλληλος δεν κατηγορήθηκε για εγκλήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση του 2008, παρόλο που οι ίδιες οι Η.Π.Α κατακλύζονται απο την κρίση. Ο Ισλανδός Πρόεδρος Olafur Ragnar Grimmson το συνοψίζει καλύτερα στην απάντησή του όταν ρωτήθηκε πώς η χώρα του ανέκαμψε από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Ήμασταν αρκετά σοφοί ώστε να μην ακολουθήσουμε τις παραδοσιακές επικρατούσες συμπεριφορές του δυτικού οικονομικού κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια.

Ενώ η Ισλανδία έχει διώξει εκείνους που προκάλεσαν την οικονομική κρίση τους, η Αμερική έχει κάνει το αντίθετο. Το 2008, αφού το Κογκρέσο απέσπασε απο τις αποτυχημένες αμερικανικές τράπεζες στο ύψος των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στον Αμερικανό φορολογούμενο, πολλά από τα στελέχη των ιδρυμάτων που έλαβαν κεφάλαια διάσωσης του TARP κατέληξαν να λαμβάνουν μεγάλα μπόνους!

Η δίωξη των Ισλανδών τραπεζιτών αντιπροσωπεύει μια δικαιοσύνη που δεν υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Φαίνεται σαφές ότι οι οικονομικοί “Δασκάλοι του Σύμπαντος” είναι εκείνοι που πραγματικά ελέγχουν την πολιτική και την δικαιοσύνη στις Η.Π.Α., καθιστώντας προφανές ότι δεν υπάρχει κανείς που θα τους κρατήσει υπόλογους για το χειρισμό και τη συντριβή των χρηματοπιστωτικών αγορών.