Τζορτζ Σόρος, Τουρκία και Αλβανία πίσω από την αποσταθεροποίηση στα Σκόπια


Τζορτζ Σόρος, Τουρκία και Αλβανία πίσω από την αποσταθεροποίηση στα ΣκόπιαΤζορτζ Σόρος, Τουρκία και Αλβανία πίσω από την αποσταθεροποίηση στα Σκόπια
ΠΗΓΗ
Συνεχίζεται το κυβερνητικό χάος στα Σκόπια «δια χειρός» του διεθνούς κερδοσκόπου – αποσταθεροποιητή Τζορτζ Σόρος και «δακτύλων» της Άγκυρας και των Τιράνων, που δρουν στη χώρα θεωρώντας ότι θα αποκομίσουν οφέλη με την αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με άρθρο του Νικ. Σταυρουλάκη την Τρίτη στη «Δημοκρατία».

Η Αθήνα συνιστά «καταλλαγή», εκτιμώντας ότι, αν αποσταθεροποιηθεί η γειτονική χώρα, κινδυνεύουν με γενικότερη ανάφλεξη τα Βαλκάνια, ενώ ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς είχε τα προηγούμενα 24ωρα στη Μάλτα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ποπόσκι και την ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. Φ. Μογκερίνι.

Στα Σκόπια έσπευσε και η… Ουάσιγκτον, δια του νέου αναπληρωτή βοηθού ΥΠΕΞ Χόιτ Μπράιαν Γι, ο οποίος έφτασε την Πρωτομαγιά και συναντήθηκε με τον Ταλάτ Τζαφέρι, ουσιαστικά νομιμοποιώντας τον.

Η FYROM περιέπεσε σε χαοτική κατάσταση, όταν διεθνείς παράγοντες, κυρίως το περιβόητο ίδρυμα Open Society Foundation – OSF του κερδοσκόπου Σόρος, που διατηρεί συνδέσμους στα Σκόπια, απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Νίκολα Γκρούεφσκι.

Παράλληλα, η Άγκυρα ενεργοποιεί μεθοδικά τους θύλακες που διαθέτει στις βαλκανικές χώρες, προκειμένου να ελέγξει την «επόμενη μέρα», ενώ τα Τίρανα κάνουν ότι μπορούν για να κλονίσουν τη χώρα, ζώντας στον παροξυσμό της «Μεγάλης Αλβανίας».

Το «κλίμα Σόρος» παρέσυρε και τον διεθνή παράγοντα (Ε.Ε. – ΝΑΤΟ κ.λπ.), που στηρίζει πλέον την «πολιτική αλλαγή», παρότι το VMRO του Γκρούεφσκι είναι ο νικητής των εκλογών του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία».