Η βρετανική κυβέρνηση προβλέπει προεκλογική περίοδο με κύριο θέμα τον πόλεμο εναντίον του Άσαντ


Η βρετανική κυβέρνηση προβλέπει προεκλογική περίοδο με κύριο θέμα τον πόλεμο εναντίον του ΆσαντΗ βρετανική κυβέρνηση προβλέπει προεκλογική περίοδο με κύριο θέμα τον πόλεμο εναντίον του Άσαντ

Η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να επεκτείνει τον στρατιωτικό της ρόλο στη Συρία εάν το Συντηρητικό κόμμα κερδίσει μεγάλη πλειοψηφία στις επερχόμενες γενικές εκλογές.

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει ήδη στη Συρία και στο Ιράκ ως μέρος του συνασπισμού που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ , η Theresa May επιθυμεί περαιτέρω στήριξη για να συμμετάσχει στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Συριακού ηγέτη Bashar al-Assad σε περίπτωση άλλης χημικής επίθεσης σε αντάρτες, σύμφωνα με μια πηγή Whitehall που αναφέρεται στον Guardian.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η Βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να ενεργήσει χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Η άμυνα έχει γίνει ένα σημαντικό θέμα συζήτησης μόλις 30 ημέρες πριν από τις βρετανικές γενικές εκλογές.

Ο Corbyn αντιτίθεται συνεχώς στη στρατιωτική δράση εναντίον του Assad και έχει ζητήσει, μια πολιτική διευθέτηση για την επίλυση της σύγκρουσης. Τον περασμένο μήνα είπε ότι η αμερικανική αεροπορική επιδρομή “κινδυνεύει να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο τον πόλεμο στη Συρία” και πρόσθεσε: “Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να παροτρύνει την κυβέρνηση του Trump και να πετάξει γυρίσει από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και τη συνολική πολιτική διευθέτηση”.