Εφ’όρου ζωής στρατό κατοχής θέλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο!


Εφ'όρου ζωής στρατό κατοχής θέλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο!Εφ’όρου ζωής στρατό κατοχής θέλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο!
ΠΗΓΗ
Δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν, τουλάχιστον διπλωματικά, την Κύπρο οι Τούρκοι.
Απορίας άξιον είναι το πως θα βγει “λευκός καπνός” στις συνομιλίες για το Κυπριακό, από τη στιγμή που η Άγκυρα δεν εγκαταλείπει τις συνεχείς παράλογες απαιτήσεις της για τη μεγαλόνησο.

Αυτή τη φορά ήταν ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στη κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο οποίος δέχεται μία “λύση” για την Κύπρο, με την Τουρκία ωστόσο να είναι μόνιμη εγγυήτρια επί των εδαφών του νησιού και μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων.

Ουσιαστικά θέλει έναν μόνιμο στρατό κατοχής, να εποπτεύει μάλιστα την κατάσταση σε όλο το νησί!

Δεν παρέλειψε να προβεί και στις γνωστές απειλές του, τόσο προς την ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και προς τη διεθνή κοινότητα:

“Εάν διαπραγματεύσεις αποτύχουν επειδή οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι διατεθειμένοι να πάνε το επιπλέον μίλι (απόσταση), τότε πρέπει να σκεφτείτε ποια πλευρά έχει να χάσει περισσότερο. Το παράθυρο ευκαιριών κλείνει γρήγορα μετά από 50 χρόνια συνομιλιών”.

Ο ίδιος δεν περιορίστηκε μόνο στις απειλές, αλλά προέβη και σε…καθησυχασμό της ελληνικής πλευράς, εξηγώντας πως στην Κύπρο δεν υπάρχει κανένας λόγος ξεσπάσματος ενός θερμού επεισοδίου με αφορμή την ΑΟΖ, για την οποία η Τουρκία δεν προκαλεί, αλλά…απλώς ανταποκρίνεται στις προκλήσεις (!!).

Σημειώνεται πως οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα “θερμοί” για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα αρχίσουν και επίσημα οι γεωτρήσεις σε τουλάχιστον δύο οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Άγκυρα έχει πολλάκις προειδοποιήσει πως σε ενδεχόμενες μονομερείς ενέργειες της Λευκωσίας, θα απαντήσει ακόμη και στρατιωτικά. Θα το κάνει;