Διεκδικεί το ευρωπαϊκό gay pride ο Μπουτάρης – Θα γεμίσει “φτερά” η Θεσσαλονίκη το 2020;


Διεκδικεί το ευρωπαϊκό gay pride ο Μπουτάρης - Θα γεμίσει “φτερά” η Θεσσαλονίκη το 2020;Διεκδικεί το ευρωπαϊκό gay pride ο Μπουτάρης – Θα γεμίσει “φτερά” η Θεσσαλονίκη το 2020;

ΠΗΓΗ

Υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του EuroPride 2020, που είναι το κεντρικό παρακμιακό φεστιβάλ των “gays” της Ευρώπης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, έθεσε και επίσημα η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ Thessaloniki Pride. Άλλες υποψηφιότητες είναι των Βρυξελλών (Βέλγιο), του Αμβούργου (Γερμανία) και του Μπέργκεν (Νορβηγία). O δήμαρχος Μπουτάρης (που «ψοφάει» για κάτι τέτοια…), μιλώντας σε συνέντευξη τύπου για τον απολογισμού του δήμου στα θέματα Τουρισμού, δήλωσε υποστηρικτής: «Έχουμε βάλει υποψηφιότητα για το ευρωπαϊκό pride το 2020. Έχουμε συντονιστεί για να μπορέσουμε να το πάρουμε. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη».

Η επιλογή της… τυχερής πόλης θα γίνει σε ψηφοφορία της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας διοργανωτών pride (EPOA) στην ετήσια συνέλευσή της το Σεπτέμβριο 2017 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
Ευχόμαστε να μην γεμίσει η Θεσσαλονίκη… φτερά και πούπουλα!