Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Κατεχόμενα: Οι τούρκοι γιόρτασαν το βομβαρδισμό της Τηλλυρίας φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ»

Κατεχόμενα: Οι τούρκοι γιόρτασαν το βομβαρδισμό της Τηλλυρίας φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ»

ΠΗΓΗ

«Αλλάχου Ακμπάρ» φώναζαν φανατισμένοι τ/κ στο οδόφραγμα του Λιμνίτη

Ανήμερα της επετείου της συμπλήρωσης 53 ετών από τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας με βόμβες Ναπάλμ εις βάρους του άμαχου πληθυσμού της περιοχής, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά παραχώρησε άδεια για μετάβαση πέραν των 1500 τ/κ και εποίκων στα Κόκκινα, για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις εορτασμού των βομβαρδισμών.

Κατά τον τυπικό έλεγχο στο οδόφραγμα του Λιμνίτη, για να δείξουν «καλό πρόσωπο» και να αποδείξουν πως θέλουν «λύση» του Κυπριακού εκατοντάδες τούρκοι κατέβηκαν από τα λεωφορεία τους και φανατισμένα άρχισαν να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ» και άλλα εμετικά συνθήματα μίσους, όπως μαρτυρά το βίντεο που ακολουθεί.

Οι συνεχείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης ξεκάθαρα φαίνονται να έχουν αντίκτυπο, μιας και οι «συμπατριώτες» του κ. Αναστασιάδη (όπως τους αποκαλεί), για άλλη μια φορά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Όμως, για την κυβέρνηση και το ΔΗΣΑΚΕΛ, που πριν μερικούς μήνες υπέκυψαν τις εντολές του Μουσταφά και κατήργησαν ένα σχολικό φυλλάδιο για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, φαίνεται πως η παρουσία φανατισμένου πλήθους τούρκων που γιορτάζουν τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας ίσως να λειτουργεί και ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Η Ιστορία μας έχει διδάξει πως «φιλία» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν έχει υπάρξει ποτέ και οι σημερινοί εορτασμοί για άλλη μια φορά αποδεικνύουν περίτρανα πως ελληνοτουρκική «φιλία» δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στο μέλλον. Οι προκλητικοί εορτασμοί των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας, στέλνουν ηχηρά το μήνυμα στα αυτιά κάθε ομοσπονδιακού και επαναπροσεγγιστή, πως στην Κύπρο δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υπάρξει λύση Ομοσπονδίας στα πλαίσια ενός οδυνηρού συμβιβασμού με τον Αττίλα.

Κατεχόμενα: Οι τούρκοι γιόρτασαν το βομβαρδισμό της Τηλλυρίας φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ»2Καμία καταδίκη για τα γεγονότα στα Κόκκινα από Κυβέρνηση και ΔΗΣΑΚΕΛ

Χθες κατά την μετάβαση τούρκων εποίκων και τουρκοκυπρίων για τους «εορτασμούς» στα Κόκκινα γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών περιστατικών. Οι μεταβαίνοντες, όπως μαρτυρούν σχετικά βίντεο αναφωνούσαν το γνωστό σε όλους «Αλλάχου ακμπάρ» και άλλα ακραία εμετικά συνθήματα μίσους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θέτει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και την Κυβέρνηση του ενώπιον των βαρύτατων ευθυνών που τους αναλογούν, σε σχέση με την παραχώρηση ειδικής άδειας. Επίσης ερωτούμε, αν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα λεωφορεία και στους μεταβαίνοντες σε αυτά, ή αν αφέθηκαν καλόπιστα να μεταφέρουν μαζί τους ότι ήθελαν.

Τέλος, διερωτόμαστε η Κυβέρνηση, ο ΔΗΣΥ, αλλά και το λαλίστατο, κατά των οποιονδήποτε εκφάνσεων «εθνικισμού», ΑΚΕΛ, γιατί δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση για τα προαναφερόμενα, ενώ να θυμίσουμε σε όλους το μένος που επέδειξαν κατά ενός ιστορικού φυλλαδίου στα σχολεία, για το «Ενωτικό Δημοψήφισμα». Μήπως κάποιοι έχουν επιλεκτική ευαισθησία ή αποδέχονται τον τουρκικό σοβινισμό;

To ΕΛΑΜ είχε προειδοποιήσει για την ανθελληνική φιέστα στα κατεχόμενα: Αδικαιολόγητη η ανοχή της Κυβέρνησης για τους εορτασμούς στα Κόκκινα

Το  Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την παραχώρηση άδειας για μετάβαση Τούρκων εποίκων και Τ/κ στα Κόκκινα προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της περιοχής.

Καμία δικαιολογία δεν είναι ανεκτή, αφού οι «εορτασμοί» αποτελούν επαίσχυντη πρόκληση για τους Έλληνες της Κύπρου.

Διερωτόμαστε αν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι η παραχώρηση άδειας θα συμβάλει στην εδραίωση του καλού κλίματος μεταξύ των δύο «κοινοτήτων». Επιπλέον, η αρχική πρόθεση για μαζική συμμετοχή άνω των 1500 ατόμων με 75 λεωφορεία (σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ), επαναφέρει στην πικρή πραγματικότητα όσους ζουν με ψευδαισθήσεις και ονειρεύονται ελληνοτουρκικές «φιλίες».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι όχι μόνο θα έπρεπε τουλάχιστον να απαγορευτεί η διέλευση, αλλά τα οδοφράγματα θα έπρεπε να ήταν κλειστά, γιατί το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτική διαφορά, αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής!

elamcy.com

Η Τηλλυρία μετά τις τουρκικές ναπάλμ

Κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, ξαναζωντανεύουν στη συλλογική μνήμη των Ελληνοκυπρίων τα τραγικά εκείνα γεγονότα από τον άνανδρο βομβαρδισμό της Τηλλυρίας με βόμβες ναπαλμ από τους Τούρκους.

Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης, ο θάνατος 55 ανθρώπων, 28 εκ των οποίων πολίτες, ο ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες εκατοντάδων Ε/κ, καθώς και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Στο ιστορικό βίντεο από το αρχείο του British Pathe, απαθανατίζονται όλες οι τραγικές εικόνες τις πρώτες εκείνες μέρες στην περιοχή.