Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Ο Καμμένος προσκυνάει την Σαουδική Βαρβαρία των αποκεφαλιστών, βγάζοντας χολή για το Ιραν!


Ο Καμμένος προσκυνάει την Σαουδική Βαρβαρία των αποκεφαλιστών, βγάζοντας χολή για το Ιραν!Ο Καμμένος προσκυνάει την Σαουδική Βαρβαρία των αποκεφαλιστών, βγάζοντας χολή για το Ιραν!

Οι Σαουδάραβες αποκεφαλιστές και οι εγκληματίες του Ισραήλ … έχουν ανθρώπους στους οποίους μπορούν να βασιστούν στην κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων. Αντίθετα όσοι από εμάς βασιστήκαμε στους ίδιους πράκτορες των ξένων συμφερόντων … θα πληρώσουμε ακριβά την άγνοιά μας.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ SKAI
“Άνοιγμα” Καμμένου στη Σαουδική Αραβία μέσω Ιράν;

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Αίσθηση προκάλεσαν την Παρασκευή οι “δια της τεθλασμένης” βολή κατά του Ιράν που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος σε μια συγκυρία που η υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία παραμένει στην καρδιά της επικαιρότητας. Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο υπουργός Άμυνας επιτέθηκε με δριμύτητα στην Άγκυρα, κατηγορώντας τη για μεγαλοϊδεατική και υπεροπτική πολιτική, ωστόσο τη συσχέτισε και με την Τεχεράνη. Επικαλούμενος τα λόγια “αμερικανού ενεργεία πολιτικού”, τον οποίο δεν κατονόμασε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Τουρκία, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε ένα δεύτερο Ιράν στην περιοχή μας”.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, με τις οποίες εμφανίζεται να ταυτίζεται πλήρως με τις αιτιάσεις της κυβέρνησης Τραμπ και του Ριάντ έναντι της Τεχεράνης, στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία μπορούν να εκληφθούν και ως μια προσπάθεια “εξευμενισμού” της Σαουδικής Αραβίας. Επρόκειτο δηλαδή πιθανότατα για ένα κυβερνητικό “αντίβαρο” στις επικρίσεις που δέχεται το βασίλειο από υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρακτικές που ακολουθεί στον εμφύλιο της Υεμένης. Εξάλλου, μέχρι στιγμής, η Σαουδική Αραβία δεν έχει πάρει θέση στο θέμα της διακρατικής συμφωνίας για τα πυρομαχικά.

Πάντως η επίθεση κατά της τουρκικής κυβέρνησης, με την οποία ο κ. Καμμένος δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων (συχνές οι ανταλλαγές πυρών) κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα προσέγγισης των δύο κρατών που φαίνεται να επιθυμεί να διαμορφώσει το Μαξίμου λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επίσκεψη του τούρκου προέδρου.

Να σημειωθεί εδώ ότι της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας έχει προηγηθεί έντονη διπλωματική προετοιμασία, με στόχο να συζητηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα ζωτικής σημασίας ζητήματα για την Αθήνα, όπως το προσφυγικό και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και η περαιτέρω σύσφιγξη της οικονομικής συνεργασίας με την προώθηση σημαντικών συμφωνιών.

Αλλά και με την Ιράν, η Αθήνα εμφανίζεται να επιθυμεί διακαώς καλές διμερείς σχέσεις. Ενδεικτικές ήταν οι αλλεπάλληλες ελληνοϊρανικές επαφές κατά την κρίση στο Κατάρ, αλλά και η προηγηθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τεχεράνη, το Φεβρουάριο του 2016, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα με την υπογραφή σειράς συμφωνιών. Το διπλωματικό έδαφος είχε λειάνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη το Νοέμβριο του 2015. “Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό παράγοντα για τη σταθεροποίηση της περιοχής την ανάπτυξη των σχέσεών μας με το Ιράν” είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς από την ιρανική πρωτεύουσα.

«Το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» δεσμεύτηκε στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 7ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face