Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Smiley face

Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ ο Πρόξενος στο Ριάντ …δίνει έγγραφο στο οποίο ενημερώνει την κυβέρνηση ότι οι Σαουδάραβες ΔΕΝ γνωρίζουν ποιος είναι ο μεσάζοντας Παπαδόπουλος αλλά την επομένη η κυβέρνηση υπέγραψε με αυτόν τον μεσάζοντα ως εκπρόσωπό της Σαουδικής Αραβίας την πώληση πυρομαχικών. Κι ο Καμμένος για να απαντήσει στα ΝΕΑ … βγάζει στη φόρα το πως έγινε Πρόξενος … ο Πρόξενος στο Ριάντ.

Πάντα οι ίδιοι … Αντί να βιαστούν να δώσουν τα ληγμένα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία κι αυτή με τη σειρά της να κάψει ζωντανά καμιά 100.000 παιδάκια … κάθονται και αναλώνονται σε διαδικαστικά θέματα για λόγους ψηφοθηρίας. Δικαίως ο Καμμένος ανησυχεί. Αν χάσουμε τα 66.000.000 και δεν ισοπεδωθεί έγκαιρα η Υεμένη … ποιος θα ευθύνεται ; Ποιος θα λογοδοτήσει στα ξένα αφεντικά;

Είναι δυνατόν να επιτρέψουμε στους κατοίκους της Υεμένης να επιζήσουν για μία ανούσια πολιτική κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα; Να σοβαρευτούμε λίγο! Αύριο μεθαύριο θα πρέπει να λογοδοτήσουμε ως λαός στους περιούσιους τοκογλύφους για την καθυστέρηση στην ισοπέδωση της Υεμένης και για την ανολοκλήρωτη γενοκτονία των κατοίκων της.

Ο ελληνικής προέλευσης οπλισμός εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, Ράκα, από το «ηλεκτρονικό ίχνος», το οποίο προβλέπεται για όλα τα μικρά και ελαφρά όπλαΛάδι στη… φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνει η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας περί ενδείξεων ελληνικού στρατιωτικού υλικού, μέσω της εταιρείας του μεσάζοντα στην υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας, Βασίλη Παπαδόπουλου, στη μέχρι πρότινος πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, Ράκα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρεία του μεσάζοντα Παπαδόπουλου, εντοπίστηκε από ευρωπαϊκές υπηρεσίες που διεξάγουν έλεγχο στην απελευθερωμένη πλέον πόλη της Συρίας.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρεία στη Μέση Ανατολή εντοπίστηκε από το λεγόμενο «ηλεκτρονικό ίχνος», το οποίο φέρουν τα μικρά και ελαφρά όπλα, βάσει όσσων προβλέπονται στη Συμφωνία για το Εμπόριο Οπλων. Η Ελλάδα είναι μέλος της Συμφωνίας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το στρατιωτικό αυτό υλικό αποκλείεται να διοχετεύθηκε απευθείας στο Ισλαμικό Κράτος, ακολουθώντας μία διαδρομή, η οποία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Στο Πρώτο Θέμα διαβάστε το αποκαλυπτικό έγγραφο για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, το οποίο καταδεικνύει ότι ο μεσάζοντας μπορεί μεν να διαπραγματευθεί, αλλά όχι να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία.

Πιέσεις του Ριάντ προς την Αθήνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, το Ριάντ ασκεί πιέσεις στην Αθήνα, ζητώντας με ρηματική διακοίνωση να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε ψήφισμα σχετικό με το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κατάστασης στην Υεμένη.

Η κίνηση του Ριάντ, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εκλαμβάνει προληπτικό χαρακτήρα, προκειμένου να προλάβει παρόμοια ψηφίσματα στο μέλλον και ειδικότερα από το ειδικό συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
protothema.gr

Αναφερόμενος στον Έλληνα διπλωμάτη στο Ριάντ είπε ότι «πράγματι είναι πρωτοφανές να απευθύνεται σε υπηρεσία του δημοσίου χωρίς να κοινοποιεί την αλληλογραφία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Έφτασε στο σημείο να στέλνει mms στον γενικό διευθυντή εξοπλισμών».
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του «ότι ο κ. Κοτζιάς και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ θα ελέγξουν τον κ. πρόξενο. Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι έχει περίεργη πορεία, αφού διορίστηκε από τον θείο του, διοικητή της ΕΥΠ και βουλευτή του Καρατζαφέρη, κ. Κοραντή.
»Εν συνεχεία παραιτείται από την ΕΥΠ, εξαφανίζεται δύο χρόνια και εμφανίζεται ξαφνικά, με το γνωστό μέσον, ως απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας. Και ως διπλωμάτης κάνει αναρτήσεις στο Facebook, όπου στην πρώτη σελίδα του έχει το κυβερνητικό αεροσκάφος».<<< Και από συνέντευξη στον Χατζηνικολάου: >>>Στη Βουλή την περασμένη Δευτέρα αναφερθήκατε και στις σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, αντιπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας για σας, μεσάζοντα για την αντιπολίτευση.
Τελικά ο κ. Παπαδόπουλος προέκυψε και αυτός ευνοούμενος της οικογένειας Μητσοτάκη. Εγώ πρώτη φορά άκουσα πρωθυπουργό να δίνει δάνεια σε άλλη χώρα για να πληρωθεί επιχειρηματίας.
Αναφέρεστε στο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη το ’91 στη Μόσχα και το δάνειο της Εθνικής Τράπεζας στη Ρωσία για να πληρωθούν Έλληνες εξαγωγείς που δεν πληρώθηκαν μετά την αλλαγή σκυτάλης στη Ρωσία;
Ναι… και της κ. Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ίσως ως εκκολαπτόμενου τραπεζίτη τότε. Εδώ έχουμε μια υπόθεση όπου η ETE θα λάμβανε χρήματα από την ΤτΕ, τα οποία θα δάνειζε, χωρίς να τα πάρει ποτέ πίσω, στη Ρωσία για να πληρωθούν Έλληνες εξαγωγείς. Στο ταξίδι εκείνο ήταν ο κ. Γερμίδης της ETE, ο κ. Δήμας, ο οποίος να σας θυμίσω τότε ότι παραιτήθηκε και γύρισε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα λόγω του ότι δεν ήταν εντάξει απέναντι στους Έλληνες επιχειρηματίες και εδιώχθη επειδή τον προσέβαλε η αείμνηστη Μαρίκα Μητσοτάκη μέσα στην πρεσβεία μας.
Δόθηκε τελικά αυτό το δάνειο;

Ναι, δόθηκε. Και μάλιστα η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου – πατέρας και γιος ήταν μαζί στο ταξίδι – εισέπραξε 67 εκατ. δολάρια από τα χρήματα αυτά.
Αυτά τα 67 εκατ. ήταν μόνο για τον κ. Παπαδόπουλο;
Ναι.

Αφορούσαν στρατιωτικούς εξοπλισμούς;
Όχι, φαίνεται ότι ήταν για καπνά. Είναι μεγάλο το ποσό για καπνά, γι’ αυτό σας ρωτώ. Πώς τα φέρνει καμιά φορά η τύχη… Η οικογένεια Μητσοτάκη έδωσε τότε δώρο σε έναν επιχειρηματία 67 εκατ. δολάρια από χρήματα του ελληνικού λαού, ενώ τώρα αυτός ο επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, θα έφερνε 66 εκατ. ευρώ πίσω στην Ελλάδα και στα ταμεία
για υλικό το οποίο θα καταστρεφόταν.
Πάμε όμως στη σημερινή υπόθεση. Τελικά γιατί δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία;
Ακούστε, για να καταλάβει ο κόσμος τι λέμε. Όταν πας σε ένα κράτος και τους λες ότι τη συμφωνία που υπογράψατε για 66 εκατ. ευρώ εγώ μπορώ να σας τη φέρω με 10 εκατ. και ότι αν τα πληρώσετε θα πάτε για απιστία, είναι φυσικό από το άλλο κράτος να σταματήσουν.
Μιλάτε για τον κ. Σφακιανάκη;
Ναι. Και υπάρχουν ευθύνες για απιστία, διότι αν αποδειχθεί ότι έτσι είναι τα πράγματα, το δημόσιο έχασε 66 εκατ. ευρώ.
Φαίνεται όμως ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ο κ. Σφακιανάκης έλυνε και έδενε σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς στην πρεσβεία μας στο Ριάντ.
Ο κ. Σφακιανάκης προσπάθησε να προσεγγίσει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μάλιστα εμφανίστηκε ως σύμβουλος του Σαουδάραβα υπουργού. Του ζητήσαμε πιστοποίηση γι’ αυτό, αλλά το έβαλε στο πόδια και έφυγε.
Θα μας πάρουν τα σπίτια ώστε να μπορούν να πληρώνονται στην ώρα τους όλοι αυτοί οι απατεώνες που έχουν κατακλύσει τις θέσεις-κλειδιά του Δημοσίου.Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS3Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS4

Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS2Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5485479/ta-ntokoymenta-apokalyptoyn-ta-pseydh-toy-kammenoy/

http://www.efsyn.gr/arthro/se-oloys-i-eythyni-akyrosis-tis-symfonias-me-ti-s-aravia
https://left.gr/news/p-kammenos-theoroyn-oti-tha-me-piesoyn-kai-tha-me-ekviasoyn-stin-ypothesi-den-yparhei-mesazon