Αλλοδαποί πάνω από τους μισούς καταδικασμένους βιαστές στη Σουηδία


Αλλοδαποί πάνω από τους μισούς καταδικασμένους βιαστές στη ΣουηδίαΑλλοδαποί πάνω από τους μισούς καταδικασμένους βιαστές στη Σουηδία
ΠΗΓΗ

Πάνω από το 50% των καταδικασμένων για επίθεση και βιασμό στη Σουηδία τα τελευταία πέντε χρόνια προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα του δημόσιου δικτύου SVT.

Δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης της Σουηδίας, SVT, ανέλυσαν όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις για «βιασμό και απόπειρα βιασμού» σε περίοδο άνω των πέντε ετών, επισημαίνοντας ότι από τους 843 κακοποιούς, το 58% εξ αυτών είναι μετανάστες.

Πάνω από τους μισούς καταδικασμένους (427) γεννήθηκαν εκτός Ευρώπης, με το 40% εξ αυτών να έχουν γεννηθεί σε Μέση Ανατολή ή Αφρική.

Σε περιπτώσεις που ο δράστης δε γνώριζε το θύμα, το ποσοστό των μη Ευρωπαίων αυξάνεται σε 75% ή περίπου 97 άντρες από τους 129, με το 40% εξ αυτών των μεταναστών να έχουν ζήσει στη Σουηδία για ένα χρόνο ή και λιγότερο.

Όπως προέκυψε από έρευνες, οι κακοποιοί ήταν συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και τουλάχιστον ένας στους τρεις έχει επίσης βρεθεί ένοχος για άλλα αδικήματα.