Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

«Μάχη» για το γιγαντιαίο Σταυρό στη Μυτιλήνη: Η αστυνομία απέτρεψε και πάλι την τοποθέτηση του


«Μάχη» για το γιγαντιαίο Σταυρό στη Μυτιλήνη: Η αστυνομία απέτρεψε και πάλι την τοποθέτηση του«Μάχη» για το γιγαντιαίο Σταυρό στη Μυτιλήνη: Η αστυνομία απέτρεψε και πάλι την τοποθέτηση του
ΠΗΓΗ

Έφτασε πριν μερικές μέρες στην Μυτιλήνη από την Χίο με το πλοίο της γραμμής, νέος γιγαντιαίος Σταυρός ο οποίος προορίζονταν για την περιοχή Απελλη στα Τσαμακια.
του Νεκτάριου Αρχοντίου
Ο Σταυρός θα επανατοποθετούνταν, στο σημείο όπου βρισκόταν πριν λίγους μήνες ένας παρόμοιος, όπου γκρέμισαν άγνωστοι ένα βράδυ.

Η αστυνομία της Χίου σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost, ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ στην Μυτιλήνη και ομάδα αστυνομικών με περιπολικά περίμεναν την άφιξη του σταυρού στο λιμάνι.
Με το που έφτασε χωρίς καμιά εισαγγελική εντολή απαγόρευσαν την μεταφορά του σταυρού στην θέση Απελλη Μυτιλήνης.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Με συνοδεία περιπολικών το φορτηγό και ο σταυρός μεταφέρθηκαν σε αποθήκη μεταφορικής όπου μέχρι αυτήν την ώρα φυλάσσεται από αστυνομικούς.
Αναλυτικά το Δ.Τ που εξέδωσε η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λέσβου «Ελεύθεροι Πολίτες»:

«Ἠσφαλίσαντο τὸν… Σταυρόν μετὰ τῆς κουστωδίας»!

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Λέσβου «Ελεύθεροι Πολίτες», διαπιστώνει καθημερινά ότι η Συριζαίικη παρεούλα, που λυμαίνεται την εξουσία της χώρας μας, έχει αναγάγει σε ύψιστο στόχο της, την ολοκληρωτική καταστροφή και εξαφάνιση κάθε Ελληνικού και Χριστιανικού στοιχείου του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Η πρόσφατη είδηση που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο και αφορά στην ύπαρξη άτυπης, αλλά εντούτοις ισχυρής απαγόρευσης ανέγερσης του Σταυρικού χριστιανικού συμβόλου σε εμφανή σημείο της πόλης της Μυτιλήνης, έρχεται να επιβεβαιώσει την παραπάνω διαπίστωση.

Μάλιστα, όπως μας έχει μεταφερθεί, οι υπεύθυνοι ως άλλοι σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι «πορευθέντες ἠσφαλίσαντο τὸν τάφον σφραγίσαντες τὸν λίθον μετὰ τῆς κουστωδίας», διέθεσαν δηλαδή, ικανή αστυνομική δύναμη, ως κουστωδία-φρουρά, για να φρουρεί επί 24ώρου βάσεως(!) σιδερένιο τμήμα του υπό ανέγερση Σταυρού, που βρίσκεται αποθηκευμένο στο χώρο του λιμανιού της πόλης μας, «μήποτε ἐλθόντες οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ (του Χριστού), νυκτὸς κλέψωσιν αὐτὸν» και υψώσουν τον Σταυρό προς δόξαν του Χριστού «καὶ εἴπωσι τῷ λαῷ, ἠγέρθηἀπὸ τῶν νεκρῶν· καὶ ἔσται ἡ ἐσχάτη πλάνη χείρων τῆς πρώτης.»! Έτσι, ο Σταυρός του Χριστού είναι σήμερα το ασφαλέστερα φρουρούμενο σημείο της πόλης μας, αλλά, παράλληλα, τα σπίτια των συμπολιτών μας είναι έρμαια στις διαθέσεις των επιτήδειων ιθαγενών και αλλοδαπών διαρρηκτών, ελλείψει επαρκούς αστυνομικής δύναμης.

Οι «Ελεύθεροι Πολίτες» δηλώνουμε υπεύθυνα ότι, σε αντίθεση με την τωρινή δημοτική αρχή, που αναλίσκεται σε ανούσια και ανωφελή πανηγυράκια τύπου «Αγίου Βαλεντίνου», έχουμε ως πρώτιστο έργο μας την ανέγερση του Σταυρού του Κυρίου σε περίοπτη θέση στην πόλη μας. Το έργο αυτό, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί, όχι μελλοντικά και αόριστα, αλλά το ίδιο το βράδυ των εθνικών εκλογών, που λογικά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν, όταν, δηλαδή, ο λαός μας θα εορτάζει την Ανάσταση και απελευθέρωσή του από την σημερινή αριστερόστροφη αυταρχική και μαρξιστική τυραννία, η οποία, ακριβώς λόγω της αντιχριστιανικής της ιδεοληψίας, μισεί θανάσιμα, πολεμά και αντιστρατεύεται καθετί Ελληνικό και Χριστιανικό στοιχείο του πολιτισμού μας.

lesvospost

Δεν έχουν τελειωμό τα χτυπήματα κατά του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού επί πρώτης φοράς αριστερά.

Ποιος έδωσε εντολή στην αστυνομία να κατάσχει τον σταυρό και να τον φυλάξει σε αποθήκη με σκοπό να μην επανατοποθετηθεί στη θέση που βρισκόταν πριν…άγνωστοι τον σπάσουν;

Να θυμίσουμε επι της ευκαιρίας ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία εμποδίζει την επανατοποθέτησή του:

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Λέσβο – «Η Αστυνομία φυλάει το σημείο για να μην σηκωθεί ο Σταυρός» – Θα μπει στο στόχαστρο και η Ελληνική Σημαία;

Εξακολουθεί λοιπόν ο σταυρός, να παραμένει, όχι απλά στο έδαφος αυτή τη φορά, αλλά «κλειδωμένος» σε αποθήκη .

Ποια η αντίδραση της εκκλησίας στο γεγονός αυτό;

Ποιους ενοχλεί ο σταυρός και δεν θέλουν να τον επανατοποθετήσουν;

Ενοχλεί μήπως τους «μετανάστες», όπως δια ΜΚΟ είχε ειπωθεί -εντελώς συμπτωματικά- λίγο πριν τον σπάσουν;

Την ώρα που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το τζαμί του Βοτανικού με ότι αυτό συνεπάγεται, το σύμβολο του Χριστού είναι ανεπιθύμητο και με τη «σφραγίδα» της αστυνομίας για να μην ενοχλούνται οι…»μετανάστες» που πλέον κατακλύζουν το νησί.

Τι ακολουθεί; Η ελληνική σημαία που και αυτή έχει επάνω της σταυρό; Ο εθνικός ύμνος; Οι γιορτές της Ορθοδοξίας;


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face