Στο μικροσκόπιο 156 αλβανόφωνοι Τζιχαντιστές στα Βαλκάνια


Στο μικροσκόπιο 156 αλβανόφωνοι Τζιχαντιστές στα ΒαλκάνιαΣτο μικροσκόπιο 156 αλβανόφωνοι Τζιχαντιστές στα Βαλκάνια

5000 Ευρωπαίοι πήγαν στη Συρία και πολέμησαν στις τάξεις του ISIS. Άνθρωποι υποτίθεται μουσουλμάνοι που οικειοθελώς ζούσαν στην Χριστιανική Ευρώπη … έπαθαν ξαφνικά παράκρουση με τους μουσουλμάνους της Συρίας και τον Άσαντ ειδικότερα.

Δεν τους ενόχλησαν οι επιθέσεις που δέχονται οι μουσουλμανικές χώρες από τους Ισραηλινούς και τους Δυτικούς , δεν τους ενόχλησε η κλοπή των φυσικών πόρων των μουσουλμανικών κρατών από τις πολυεθνικές και τους τοκογλύφους. Μόνο ο Άσαντ τους έφταιγε και φανατίστηκαν τόσο πολύ που παράτησαν τα πάντα και πήγαν να τον πολεμήσουν έτσι … ανιδιοτελώς ..όχι για τα λεφτά…αλλά για τον Αλλάχ.

Καλό το παραμύθι αλλά δεν πρέπει να το πιστέψουμε επειδή απλά φρόντισαν να το επαναλαμβάνουν καθημερινά τα ΜΜΕ.

Έπρεπε οπωσδήποτε να να πιστέψουμε ότι πρόκειται για φανατικούς μουσουλμάνους κι όχι για επαγγελματίες μισθοφόρους που παριστάνουν τους θρησκευόμενους …σφάζοντας άλλους μουσουλμάνους για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ

Σε κατάσταση ετοιμότητας και συνεχούς επικοινωνίας βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με τις κινήσεις 156 πολιτών των Σκοπίων οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν πολέμησαν στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και της μαζικής αποχώρησης των τζιχαντιστών από το συριακό θέατρο πολέμου οι ευρωπαϊκές αρχές παρακολουθούν από κοντά μετακινήσεις και μετεγκαταστάσεις αυτών των μαχητών στις χώρες προέλευσης τους.

Στις 15 Φεβρουαρίου το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι εμπόδισε μία σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, προχώρησε σε αρκετές επιδρομές μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με μία «συνεργαζόμενη χώρα»- όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών- για πιθανά σχέδια και προθέσεις υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε αντικείμενα και συσκευές που συνδέονται με ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Νωρίτερα η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της για τα ταξίδια στα Σκόπια με την ένδειξη ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων εμπνεόμενων από εξτρεμιστική ιδεολογία στα Σκόπια».

Οι αρχές των Σκοπίων εκτιμούσαν το 2016, ότι περίπου 150 υπήκοοι της εγκατέλειψαν τη χώρα για να δώσουν μάχες στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στην μουσουλμανική αλβανόφωνη μειονότητα.

Σοβαρό ζήτημα για όλη την Ευρώπη

Η είδηση των επιδρομών και των συλλήψεων των τζιχαντιστών, αν και δεν δόθηκε ακριβής αριθμός από τις αρχές, επανέφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα του επαναπατρισμού των μελών του Ισλαμικού Κράτους και ο φόβος ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Από το 2018, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις με την υποστήριξη των Αμερικανών αλλά και ο συριακός στρατός πέτυχαν αποφασιστικές νίκες εναντίον των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία, τα Σκόπια έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δέχθηκε να επαναπατρίσει και να δικάσει 7 μαχητές του ΙSIS.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια αλλά και την έκκληση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ οι ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν πίσω τους πολίτες τους που πολέμησαν στο πλευρό των τζιχαντιστών προκαλεί νέο «κύμα» ανησυχίας στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ήδη Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία δεν δείχνουν διατεθειμένες να συζητήσουν επαναπατρισμούς τζιχαντιστών. Τον Ιανουάριο, το Παρίσι ανακοίνωσε ότι εξετάζει την επιστροφή 130 ανδρών και γυναικών, οι οποίοι θα δικαστούν. Ωστόσο, από τότε δεν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος.

Την υπόθεση στη Γαλλία παρακολουθεί στενά και η Γερμανία, η οποία υπολογίζεται ότι είχε τους περισσότερους μαχητές στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Ο φόβος των αρχών είναι ότι ακόμη κι αν καθίσουν στο εδώλιο των κατηγορούμενων οι τζιχαντιστές ελάχιστοι θα καταδικαστούν, καθώς τα στοιχεία εναντίον τους έχουν συλλεχθεί από τον στρατό και μπορεί να θεωρηθούν ανεπαρκή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότεροι από 42.000 ξένοι μαχητές εντάχθηκαν στο ISIS το διάστημα από το 2001 έως το 2016, εκ των οποίων οι περίπου 5.000 εκτιμάται ότι προήλθαν από χώρες της Ευρώπης.