ΠΟΥΤΙΝ: Υπάρχει μόνο ένας νόμιμος στρατός στη Συρία, του Άσαντ


ΠΟΥΤΙΝ: Υπάρχει μόνο ένας νόμιμος στρατός στη Συρία, του Άσαντ

ΠΟΥΤΙΝ: Υπάρχει μόνο ένας νόμιμος στρατός στη Συρία, του Άσαντ ΠΟΥΤΙΝ: Υπάρχει μόνο ένας νόμιμος στρατός στη Συρία, του Άσαντ
Την παραμονή της παρέμβασής του στο πλαίσιο της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Poutine παραχώρησε μια συνέντευξη στον αμερικανό δημοσιογράφο Charlie Rose. »Παρέχουμε οπλισμό στη συριακή κυβέρνηση,εκπαιδεύουμε το προσωπικό και προμηθεύουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό λαό ».« Bασιζόμαστε στην Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την οποία κάθε βοήθεια συνυπολογισμένης της στρατιωτικής δύναται και οφείλει να φέρεται μοναδικά στις νόμιμες κυβερνήσεις με τη συμφωνία τους ή ύστερα από αίτημά τους ή επί σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδουμε στρατιωτική και τεχνική βοήθεια στη συριακή κυβέρνηση ύστερα από αίτημά της και στο πλαίσιο των διεθνών συμβάσεων απόλυατα νόμιμων « , εξήγησε ο Poutine.Ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις είναι ό μόνος νόμιμος στρατός που επιχειρεί στη Συρία.

« Δεν υπάρχει παρά ενας νόμιμος στρατός στη Συρία και αυτός είναι του σύριου προέδρου Assad(…) που μάχεται τις τρομοκρατικές οργανώσεις.Δεν υποστηρίζουμε παρά τις δομές νόμιμων κρατών « .

« Υπό αυτήν την οπτική προτείνουμε στις χώρες της περιοχής να συνεργαστούν και ευελπιστούμε στην δημιουργία μια δομής συντονισμού των προσπαθειών μας. Το ανακοίνωσα στον τούρκο πρόεδρο όσο και στον ιορδανό βασιλιά και στη Σαουδική Αραβία. Ανακοινώσαμε στις ΗΠΑ.Συναντήθηκαν οι Kerry και Lavrov γι αυτό το θέμα και οι στρατιωτικοί μας συζήτησαν επίσης.Θα είμαστε ευτυχείς αν κατορθώσουμε να βρούμε μια πλατφόρμα κοινή για να οδηγηθούν από κοινού δράσεις κατά των τρομοκρατών » δήλωσε ο Πούτιν.(sputniknews 27/9/15)

dimpenews.com