Χριστιανοί Λιβάνου: Χάρη στη Hezbollah δεν μας κατέκτησε το ISIS


Χριστιανοί Λιβάνου: Χάρη στη Hezbollah δεν μας κατέκτησε το ISIS

Χριστιανοί Λιβάνου: Χάρη στη Hezbollah δεν μας κατέκτησε το ISIS

Χριστιανοί Λιβάνου: Χάρη στη Hezbollah δεν μας κατέκτησε το ISISΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ:”ΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΦΑΓΙΑΣΘΟΥΜΕ“

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Στο Βορρά του Λιβάνου τα μέλη των Λιβανέζικων Δυνάμεων παλιοί μαχητές των FL (χριστιανοί παραστρατιωτικοί στον εμφύλιο) διαβεβαιώνουν ότι ο αγώνας της Hezbollah κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων απέτρεψε την κατάκτηση του χωριού τους καθώς και της πόλης Qaa με έντονη χριστιανική παρουσία από την ISIS (ή DAESH σύμφωνα με το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης).

« Αν η Hezbollah δεν μαχόταν στη Συρία το Ισλαμικό Κράτος θα μας είχε κατακτήσει ήδη εδώ και πολύ καιρό», παραδέχεται ο δήμαρχος της πόλης.

Ένα παλιό στέλεχος των Χριστιανικών Λιβανέζικων Δυνάμεων ο Mtanious Nehmé διαβεβαιώνει:

“Tο Ισλαμικό Κράτος δεν κάνει καμιά εξαίρεση:ούτε για μουσουλμάνο ούτε για χριστιανό, ούτε για μέλος του FL, ούτε για κανένα του εθνικιστικού κόμματος. Αυτό είναι το χωριό μας και θα πεθάνουμε εδώ στην Bekaa του Βορρά. Ποτέ δεν θα το παραδώσουμε στο Ισλαμικό Κράτος »

Χριστιανοί Λιβάνου: Χάρη στη Hezbollah δεν μας κατέκτησε το ISIS

το κέντρο της πόλης al Qaa με έντονη χριστιανική παρουσία

Οι κάτοικοι της πόλης Qaa με έντονο το χριστιανικό στοιχείο υπογραμμίζουν ότι η ISIS ενδέχεται να διεξαγάγει επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα ή να παρεισφρύσει για να διαπράξει μαζική σφαγή πολιτών. Σε πολιτικό επίπεδο διακηρύσουν ότι τα ψεύδη των Δυτικών δεν πείθουν τους χριστιανούς.

«Θέλουν να εξοστρακίσουν τους χριστιανούς από την Ανατολή δια της ISIS και να προκαλέσουν την κατάρρευση της κοινωνικής δομής της Συρίας, του ΛΙβάνου και του Ιράκ. Οι χριστιανοί αντιλαμβάνονται το αμερικανοσιονιστικό σχέδιο. Εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε για τη Γαλλία. Οι μόνοι εγγυητές της ασφάλειας των χριστιανών της Ανατολής είναι ο Άξονας της Αντίστασης (Hezbollah) και του Λιβανέζικου Στρατού.»

Σε άλλα παραμεθόρια χριστιανικά μέρη του Λιβάνου στα σύνορα με Συρία οι χριστιανοί ανεξάρτητα από τις πολιτικοκομματικές τους καταβολές δηλώνουν ομόφωνα ότι:

«Αν νικήσει η Hezbollah , θα νικήσουμε και εμείς, αν Hezbollah σφαγιασθεί, και εμείς θα σφαγιασθούμε ».

Οι φόβοι για την ασφάλεια τους δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους της κοιλάδας Bekaa. Οι χριστιανοί της Saida στα νότια της χώρας επίσης ετοιμάζουν τα όπλα τους για να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Φοβούμενοι την εισροή σύριων προσφύγων στις περιοχές τους και τα μέλη του σαλαφιστή σείχη Ahmad el Assir που προκάλεσε κατά τη διάρκεια 2 χρόνων το χάος στη χώρα πριν να τραπεί σε φυγή, οι κάτοικοι αυτής της περιοχής αυξάνουν τα μέτρα επιφυλακής.

Οι δημαρχείες απαγόρευσαν στους σύριους να μετακινούνται τις νύχτες στους δρόμους των χωριών, παρακολουθούν τις κινήσεις τους και καταγράφουν σε λίστες ποιοί είναι με τη συριακή κυβέρνηση και ποιοί όχι. Ενώ εντοπίζουν τα άτομα που είχαν πολεμική εμπειρία.

Αυτοί οι χριστιανοί, οπαδοί του χριστιανού στρατηγού και πρώην Προέδρου του Λιβάνου, Μichel Aoun , του Kataëb,των Λιβανέζικων Δυνάμεων και του εθνικιστικού συριακού κόμματος ομόφωνα απεύθυναν έκκληση για βοήθεια στην Hezbollah. Ζήτησαν από το κόμμα τους να τους εκπαιδεύσει στρατιωτικά υπό την παντιέρα των ταξιαρχιών της αντίστασης !

Επίσης πολλαπλασιάστηκαν τα συνέδρια κι οι συναντήσεις διευθυντικών πολιτικών στελεχών της Hezbollah και τοπικών προσωπικοτήτων από την Saida μετά από αίτημα των τελευταίων.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο στρατός εξουδετέρωσε σχέδιο μελών του κινήματος του σείχη Ahmad el-Assir για επίθεσή τους στην φυλακή της Jezzin και απελευθέρωσης συντρόφων τους.

Αλλά πηγές της ασφάλειας διέψευσαν τις πληροφορίες ισχυριζόμενες ότι ο στρατός επιχειρεί διώξεις ρουτίνας σε Abra, στα ανατολικά της Saïda και εντός της πόλης.

Πριν τον εμφύλιο του 1975 στο Λίβανο το ποσοστό των χριστιανών ανερχόταν στο 65% του πληθυσμού. Σήμερα οι χριστιανοί δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 29%. Μια περεταίρω όξυνση της κατάστασης θα επιφέρει και νέα συρρίκνωσή του όπως συνέβη με τους χριστιανούς Ιράκ και Συρίας.

Πηγές:al-Akhbar/alhadathnews/assafir/almanar/ arretsurinfo

http://www.hellasforce.com/blog/christiani-tou-livanou-chari-sti-hezbollah-den-mas-katektise-islamiko-kratos/