Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Άσαντ σε “Ria Novosti” και “Sputnik”: Σ Αραβία,Τουρκία,Γαλλία και Μ Βρετανία υπονομεύουν την πολιτική λύση


Άσαντ-Ria-Novosti-Sputnik-Σ-Αραβία-Τουρκία-Γαλλία-Βρετανία-υπονομεύουν-πολιτική-λύσηΆσαντ σε “Ria Novosti” και “Sputnik”: Σ Αραβία,Τουρκία,Γαλλία και Μ Βρετανία υπονομεύουν την πολιτική λύση

O Bachar al-Assad δήλωσε ότι οι νίκες που υλοποιήθηκαν από το συριακό αραβικό στρατό θ΄ασκήσουν την επιρροή τους επί των δυνάμεων και των χωρών που παρεμποδίζουν την διευθέτιση και τέτοιες χώρες είναι κυρίως η Σ Αραβία,Τουρκία,Γαλλία και Μ Βρετανία που στοχεύουν στην αποτυχία επί του πεδίου της μάχης για να επιβάλουν τους όρους και τις προυποθέσεις τους στις πολιτικές διαπραγματεύσεις.«H τρομοκρατία είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό.Οφείλουμε να την πολεμήσουμε σε διεθνές επίπεδο γιατί η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τη Συρία.Η τρομοκρατία υπάρχει στο Ιράκ….. »

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ρωσικά ειδησεογραφικά “Ria Novosti” και “Sputnik”, ο πρόεδρος al-Assad και ανέφερε ότι η στρατιωτική ρωσική υποστήριξη και η υποστήριξη η φερόμενη από τους φίλους της Συρίας και οι ρωσικές στρατιωτικές επιτυχίες θα καταλήξουν στην επιτάχυνση του πολιτικού διακανονισμού και όχι το αντίθετο.Ο al-Assad είπε: “Υπάρχουν κάποιες πλευρές που μας κατηγορούν και τη Ρωσία και που διατείνονται ότι η μάχη της Ρωσίας κατά της τρομοκρατίας είναι μια υποστήριξη στον πρέοδρο ή στη συριακή κυβέρνηση”.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Υπογράμμισε ότι η πολιτική του συριακού κράτους εδώ και 5 χρόνια είναι δίχως εξαίρεση μια απάντηση ευνοική σε όλες τις πρωτοβουλίες ακόμη κι αν ήταν ανειλικρινείς με σκοπό να απωλεσθούν ευκαιρίες για να μην εξευρεθεί λύση.  Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σε 2 μέρη αύριο και μεθαύριο σύμφωνα με τη σελίδα web της συριακής προεδρίας.sana 29.3.16

Στη συνέντευξη στο Sputnik,ο Bachar el-Assad όρισε τη Ρωσία ως έναν εταίρο – κλειδί στην ανόρθωση της χώρας του.

« Η διαδικασία της ανόρθωσης θα είναι επωφελής για τις εταιρίες που θα συμμετέχουν κυρίως αν αυτές είναι στο μέτρο να εξοικονομήσουν δάνεια από χω΄ρες που τις υποστηρίζουν.Βέβαια, εμείς περιμένουμε ότι αυτή η  διαδικασία θα βασιστεί σε 3 κυρίως χώρες που υποστήριξαν τη Συρία σε αυτή την κρίση δηλ. σε Ρωσία,Κίνα,Ιράν , » δήλωσε ο .AssadστονDmitriKisselev, Γενικό Διευθυντή του Sputnik.

Και πρόσθεσε: « αλά πιστεύω ότι οι χώρες που αντιτέθηκαν στη Συρία δηλ οι δυτικές χώρες θα δοκιμάσουν να στείλουν τις εταιρίες τους για να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διαδιακσία. Αντίθετα αρχικά εμείς θα καλέσουμε τους φίλους μας ».

Ο .Assad,  « θα δεχθούμε πριν απ΄όλα τις εταιρίες αυτών των 3  χωρών και αρχικά τη Ρωσία « .

« Αν μιλάμε  για υποδομές αυτό καλύπτει όχι δεκάδες αλλά εκατοντάδες  διαφορετικούς τομείς και εξειδικεύσεις.Γι αυτό εγώ θεωρώ ότι  οι ρωσικές εταιρίες θα έχουν ένα πολύ ευρύ πεδίο για να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση της Συρίας. « ,συμπέρανε ο .Assad sputnik 30.3.16

Ο Ασαντ τόνισε ότι «μια ακατέργαστη εκδοχή Συντάγματος θα είναι ίσως έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες.Οι ειδήμονες εργάζονται οι προτάσεις μπορούν να συγκεντρωθούν θα υπάρξει χρόνος για να συζητηθεί.» Δεν έχουμε μια παγιωμένη θέση αναφορικά με την πολιτική μετάβαση γιατί όλες οι πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει επ΄αυτού ανέφερε ο σύριος πρόεδρος.

«όταν η κατάσταση της ασφάλειας εξομαλυνθεί θα δούμΕ με τρόπο πιο θετικό την πολιτική διαδικασία. Η πολιτική θα διαδραματίσει ένα ρόλο πιο σημαντικό όταν οι φόβοι για τη ζωή της καθημερινότητας θα εξαλειφθούν.Σήμερα οι πολίτες σκέφτονται πρωταρχικά την ασφάλειά τους να διαφυλάξουν σώα τη ζωή τους και έπειτα τα οικογενειακά τους θέματα την εκπαίδευση των παιδιών και αυτά της υγείας. ..».

«Οι στρατιωτικές ρωσικές βάσεις που εμφανίζονται στη Συρία δεν είναι κατοχής αλλά τ΄αντίθετο είναι η ενδυνάμωση της φιλίας μας της σταθερότητας και της ασφάλειας. Έχουμε ανάγκη από την παρουσία τους γιατί είναι αποτελεσματική στη μάχη κατά της τρομοκρατίας αν και η κατάσταση στη Συρία σε επίπεδο ασφάλειας βελτιώνεται….Οι στρατιωτικές βάσεις είναι απαραίτητες για την διεθνή ισορροπία στον κόσμο.»

Η μετανάστευση προκλήθηκε απότην τρομοκρατία και την έλλειψη ασφάλειας. Αυτή σχτίζεται ομοίως με με το blocus, τις δυτικές τιμωρίες που επιβλήθηκαν στη Συρία τόνισε. Η Συρία από τον πόλεμο που ξεκίνησε το 2011 ζημιώθηκε 200 δις δολάρια (πάνω από 175 δις’euros), Τα οικονομική προβλήματα θα μπορούσαν άμεσα ν΄αποκατασταθούν καθώς η κατάσταση θα στεθεροποιηθεί  αλλά η ανακαίνιση των υποδομών θα χρειαστεί χρόνο.sputnik rt

dimpenews.com


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face