Smiley face

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type


Smiley face

Άσαντ: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να νικήσουν τους τρομοκράτες, θέλουν να τους ελέγχουν


Άσαντ: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να νικήσουν τους τρομοκράτες, θέλουν να τους ελέγχουν 1Άσαντ: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να νικήσουν τους τρομοκράτες, θέλουν να τους ελέγχουν

Άσαντ: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να νικήσουν τους τρομοκράτες, θέλουν να τους ελέγχουν

O πρόεδρος Bachar al-Assad σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι «NBC» που μεταδόθηκε την Πέμπτη , δήλωσε ότι ο συριακός λαός είναι ο μόνος που αποφασίζει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πότε θα φύγει.

Στο ερώτημα σε πόσο καιρό θα νικήσει τον πόλεμο ο πρόεδρος Assad απάντησε ότι αυτό το θέμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Ο πιο σημαντικός είναι για πόσο χρόνο ακόμη οι τρομοκράτες θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Τουρκία το Κατάρ και τη Σ Αραβία και από δυτικές χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.Αν δεν έχουν αυτή την υποστήριξη είναι θέμα κάποιων μηνών.

Smiley face

Smiley face

Smiley face

Τόνισε ο πρόεδρος Assad ότι η ρωσική υποστήριξη στο συριακό στρατό έγειρε τη μπαλάντζα κατά των τρομοκρατών και ότι αυτό ήταν πολύ κρίσιμο.Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η Τουρκία και η Σ Αραβία έστειλαν περισσότερες ορδές μετά τη ρωσική επέμβαση. Οφείλουμε πολλά στη Ρωσία παραδέχθηκε αλλά και στο Ιράν και στη Κίνα και σε όσους είναι στο πλευρό μας ο καθένας με τον τρόπο του πολιτικό οικονομικό ΄η στρατιωτικό.

 Άσαντ: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να νικήσουν τους τρομοκράτες, θέλουν να τους ελέγχουν 2Αρνήθηκε πεισματικά ότι ο Πούτιν του ζήτησε ανταλλάγματα όταν ήταν να αρχίσει η ρωσική επιχείρηση γιατί απ΄ότι είπε η Ρωσία έχει αρχές στην πολιτική της και άλλωστε πολεμάμε το κοινό εχθρό αφού κι αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα με τρομοκράτες.

Στο ερώτημα αν μιλαέι πολύ με τον Πούτιν παραδέχθηκε πως ναι και κυρίως όταν υπάρχουν θέματα ή και μέσω στελεχών.Στο ερώτημα πόσες φορές μίλησε μαζί του αυτή τη χρονιά άν ήταν πολλές ο σύριος πρόεδρος είπε πως ήταν πολυάριθμες δεν τις μετράει.

Είπε ότι απορρίπτει τα αμερικανικά αεροπορικά χτυπήματα και των συμμάχων των ΗΠΑ στην isis στη Συρία γιατί πρώτον εν αντιθέσει με των ρώσων είναι παράνομα.Οι ρώσοι προσκλήθηκαν επίσημα από τη συριακή κυβέρνηση και είναι δικαίωμα κάθε χώρας μα επιλέγει τους συμμάχους της και να καλεί όποιον αυτή θέλει. Δευτερευόντως και γιατί τα αμερικανικά χτυπήματα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά αφού παρατηρήθηκε επέκταση της ISIS.

Oι ΗΠΑ δεν έχουν τη θέληση να νικήσουν τους τρομοκράτες.Θέλουν να τους ελέγχουν και να τους χρησιμοποιούν σαν ένα χαρτί ένα φύλλο όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν…Δεν μάχονται την ISIS δεν ασκούν πιέσεις σε Τουρκία ή Σ Αραβία για να τους πουν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν να στέλνουν δυνάμεις και να παρέχουν κάθε λογισμική υποστήριξη στους τρομοκράτες τόνισε με έμφαση ο σύριος πρόεδρος.

Ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα των αμερικανών υπευθύνων εδρεύει στο γεγονός ότι άλλα λένε κι άλλα κάνουν και ότι αυτοί κρύβουν τις προθέσεις τους πίσω από μάσκες.«Το βέβαιο είναι ότι αυτοί δεν έχουν καλές προθέσεις έναντι της Συρίας», υπογράμμισε ο al-Assad που διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαχειριστούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για να ρίξουν τη συριακή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος al-Assad υπενθύμισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση «Daech» εμφανίστηκε στο Ιράκ το 2006 μετά την αμερικανική παρουσία σε αυτήν τη χώρα.

Όσο για τη ρώσικη πολιτική ο πρόεδρος al-Assad επεσήμανε ότι δεν βασίζεται σε συναλλαγές αλλά αε αξίες ενώ οι αμερικάνικες πολιτικές βασίζονται στη συναλλαγή και δεν έχουν να κάνουν με αξίες.Ισχυρίστηκε ότι πρόσφατα ο συριακός στρατός πραγματοποίησε μεγάλη πρόοδο.

Πρόσθεσε ότι η ήττα της Daech θα είναι προς όφελος όλου του κόσμου διευκρινίζοντας ότι οι τρομοκράτες που έρχονται στη Συρία από πάνω από 100 χώρες θα επιστρέψουν στις χώρες τους αν δεν νικηθούν.

.Οι ρώσοι δεν του έθεσαν ποτέ θέμα πολιτικής μετάβασης ανέφερε ο σύριος πρόεδρος. Ο σύριος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν πιστεύει στην προοπτική μιας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Washington για να τον εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει το πόστο του. » Γιατί η ρώσικη πολιτική δεν έγκειται σε συμφωνίες αλλά βασίζεται σε αξίες « , εξηγεί.

Για το θάνατο της αμερικανίδας δημοσιογράφου Marie Colvin, των Sunday Times που σκοτώθηκε το 2012 από βομβαρδισμό σε συριακό έδαφος ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε ότι η ίδια ευθύνεται για ό,τι της έτυχε αφού μπήκε παράνομα στη χώρα , κι εργάστηκε με τους τρομοκράτες.

Πρόεδρος Άσαντ στο αμερικανικό NBC: oι ΗΠΑ δεν θέλουν να νικήσουν τους τρομοκράτες θέλουν να τους ελέγχουν και να τους χρησιμοποιούν όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν……Πολυάριθμες φορές μίλησα με Πούτιν στο τηλέφωνο..δεν μου ζήτησε τίποτα η ρώσικη πολιτική στηρίζεται σε αξίες και όχι σε συναλλαγές όπως η αμερικάνικη ΒΙΝΤΕΟ


Smiley face Smiley face Smiley face

Smiley face